Н У Х Т

Здобувачі освіти і слухачі сертифікатної програми опановують технології крафтових сирів і йогуртів

12 march 2024

Здобувачі освіти і слухачі сертифікатної програми опановують технології крафтових сирів і йогуртів

У Навчально-науковому інституті харчових технологій на кафедрах технології м'яса і м'ясних продуктів та технології молока і молочних продуктів у of- та online-форматахі, які об'єднали понад 60 учасників, відбувся майстер-клас «Інновації та особливості приготування крафтового сиру кисломолочного та йогурту».

Захід проведений для слухачів сертифікатної програми «Сучасні тенденції промислового і крафтового виробництва сирів», а також здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр», спеціальності 181 «Харчові технології» та освітнього ступеня «Магістр» міждисциплінарної освітньо-наукової програми «Промислові та крафтові технології для HоRеCа в туризмі», в рамках вивчення дисциплін «Основи отримання та первинного оброблення молока», «Методологія наукових досліджень» іа «Науково-дослідницький практикум».

Майстер клас провела головчиня українсько-литовської асоціації «Осередок сировара» з 11-річним практичним досвідом виробництва крафтових сирів в Україні, Швейцарії, Греції, США та інших країнах, власниця Школи сиру «Козачка» Тетяна Дядечко.

Під час зустрічі слухачі ознайомились із авторськими техніками виготовлення крафтових продуктів – сиру кисломолочного та йогурту. Моделювання виробництва розпочали з дослідження якості молока та його термічного оброблення, активізації заквасок і процесу формування згустку, а здобувачі освіти мали можливість не лише спостерігати за процесом, але й активно брати участь у кожному етапі виробництва.

Особливістю зустрічі був емоційний зв'язок між учасниками воркшопу та фахівчинею-сироваром Тетяною Дядечко. Під час обговорення нових концепцій та особливостей створення продуктів всі присутні активно обмінювалися думками, отримували змістовні відповіді на свої запитання і вчилися аналізувати та вирішувати можливі виробничі проблеми. Важливим результатом цього заходу була мотивація студентів до наукових досліджень, вдосконалення практичних навиків іа цінне поєднання теоретичних знань із професійним досвідом.

Усі учасники висловлюють щиру подяку Тетяні Дядечко за креативну та цікаву зустріч, яка сприяла підвищенню професійного рівня здобувачів і сподіваються на подальшу плідну співпрацю.

Published on: 12-03-2024
Read also:
Вчена рада університету зібралася на чергове планове засідання

30 травня 2024 року у залі засідань відбулося планове засідання вченої ради університету. Традиційно привітавши колег, що відсвяткували дні народження між засіданнями, члени вченої ради приступили до розгляду питань порядку денного. Про розподіл видатків споживання державного бюджету згідно з формулою фінансування в університеті на 2024 рік допов...

READ YOURSELF

Вчена рада університету зібралася на чергове планове засідання 30 may 2024

English Speaking Club EcoEurope NUFT: відкриваємо Америку з Джеффом Бйорком

Зустрічі в English Speaking Club EcoEurope NUFT завжди супроводжуються новими знайомствами. І нещодавнє засідання не стало виключенням. Центральною фігурою зустрічі став американець Джефф Бйорк – професор із Каліфорнії, доктор фізіологічних наук, професійний психолог, талановитий музикант (можна послухати у Spotify), композитор яскравої сольної фор...

READ YOURSELF

English Speaking Club EcoEurope NUFT: відкриваємо Америку з Джеффом Бйорком 05 april 2024

Вітання від Профкому співробітників НУХТ

Вітаємо всіх співробітників НУХТ із прийдешніми Новим роком і Різдвом Христовим! Бажаємо, щоб він як тільки-но переступить поріг вашого дому, перетворив усе на казку. Бажаємо вам нового щастя, нового достатку, злагоди, усмішок, радості, успіхів! А старими нехай залишаються лише родина, кохані і друзі!                                              ...

READ YOURSELF

Вітання від Профкому співробітників НУХТ 31 december 2020

Робоча група обговорила результати локального моніторингу бакалаврської освітньої програми «Харчові технології та інженерія»

У Навчально-науковому інституті харчових технологій НУХТ провели локальний моніторинг освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» освітнього ступеня «Бакалавр». Роботу у рамках зустрічі робочої групи очолила директорка інституту, гарантка освітньо-професійної програми Оксана Кочубей-Литвиненко. До роботи долучилися завідувач ка...

READ YOURSELF

Робоча група обговорила результати локального моніторингу бакалаврської освітньої програми «Харчові технології та інженерія» 27 january 2023