Н У Х Т

Здобувачі обговорюють переваги і недоліки онлайн-навчання англійською

24 січня 2023

Здобувачі обговорюють переваги і недоліки онлайн-навчання англійською

З нагоди Всесвітнього дня освіти, який відзначають 24 січня, старша викладачка кафедри іноземних мов професійного спрямування Катерина Рудницька провела зі здобувачами четвертого курсу (групи ХЧ-4-1, ГС-4-9а, ТХ-4-4) онлайн-дискусію.

Обговорили тенденції в освітньому процесі в університетах в Україні, переваги і недоліки онлайн-навчання.  Слід зазначити, що до розмови долучилися студенти, які майже чотири роки здобувають освіту онлайн, спочатку через пандемію коронавірусу, а зараз через військові дії на території України. Але не зважаючи на це, вони продовжують відповідально ставитися до навчання, загалом задоволені організацією освітнього процесу в університеті, але всі зазначали, що дуже не вистачає практичних навичок і безпосереднього спілкування. Приємно було почути, що студенти відвідують бібліотеку та опрацьовують наукову літературу, а не тільки інформацію з інтернету, займаються самоосвітою.

З початком відключень світла багатьом студентам важко знайти оптимальний баланс між навчанням і відпочинком. Хоча деякі студенти зауважили, що саме, коли немає світла з'являється час для улюблених хобі. Переважна більшість здобувачів планує продовжити навчання в магістратурі або взяти gapyear і попрацювати, щоб отримати практичний досвід.

Це була прекрасна нагода не тільки для відпрацювання навичок говоріння іноземною мовою, а й поділитися своїми прагненнями, мріями, бажаннями, переживаннями. Головне, щоб якнайшвидше закінчилася війна, і настав мир.

Опублікований: 24-01-2023
Читайте також:
Стратегії розвитку та вдосконалення: обговорення результатів локального моніторингу освітньої програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія»

2 лютого 2024 року відбулася онлайн-зустріч розширеної робочої групи освітньо-професійної програми (ОПП) «Промислова та фармацевтична біотехнологія» підготовки здобувачів освітнього ступеня «магістр» спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія», у якій взяли участь викладачі, задіяні у створенні та реалізації програми – д.т.н., професор Віктор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стратегії розвитку та вдосконалення: обговорення результатів локального моніторингу освітньої програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» 07 лютого 2024

Захист курсової – важливий елемент виконання магістерської роботи

Сьогодні відбувся захист курсових робіт з дисципліни «Методологія та організація наукових досліджень» здобувачами першого курсу магістратури спеціальності «Біотехнології та біоінженерія». У проведенні захисту брали участь одночасно дві комісії. До складу однієї з комісій увійшли завідувач кафедри біотехнології і мікробіології Віктор Стабніков, доце...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Захист курсової – важливий елемент виконання магістерської роботи 01 червня 2022

Дизайн презентації – поради від професіонала своєї справи

Нещодавно у здобувачів магістратури освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» відбулася зустріч із Крістіною Яцимірською, менеджеркою з розвитку персоналу ТОВ «Триглав Інтернешнл» (партнер корпорації «Артеріум»). Під час практичного заняття з дисципліни «Методологія та організація наукових досліджень», які проводить...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дизайн презентації – поради від професіонала своєї справи 09 жовтня 2023

Профорієнтаційний візит асистента кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів

Асистент кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів Оксана Онофрійчук відвідала Верхівнянську філію Житомирського агротехнічного коледжу, де зустрілася зі студентами 4-го курсу. Під час зустрічі студенти ознайомилися з історією нашого університету, його структурою, умовами вступу, спеціальностями, за якими вони можуть здобути осві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційний візит асистента кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів 28 січня 2020