Н У Х Т

Здобувачі обговорюють переваги і недоліки онлайн-навчання англійською

24 січня 2023

Здобувачі обговорюють переваги і недоліки онлайн-навчання англійською

З нагоди Всесвітнього дня освіти, який відзначають 24 січня, старша викладачка кафедри іноземних мов професійного спрямування Катерина Рудницька провела зі здобувачами четвертого курсу (групи ХЧ-4-1, ГС-4-9а, ТХ-4-4) онлайн-дискусію.

Обговорили тенденції в освітньому процесі в університетах в Україні, переваги і недоліки онлайн-навчання.  Слід зазначити, що до розмови долучилися студенти, які майже чотири роки здобувають освіту онлайн, спочатку через пандемію коронавірусу, а зараз через військові дії на території України. Але не зважаючи на це, вони продовжують відповідально ставитися до навчання, загалом задоволені організацією освітнього процесу в університеті, але всі зазначали, що дуже не вистачає практичних навичок і безпосереднього спілкування. Приємно було почути, що студенти відвідують бібліотеку та опрацьовують наукову літературу, а не тільки інформацію з інтернету, займаються самоосвітою.

З початком відключень світла багатьом студентам важко знайти оптимальний баланс між навчанням і відпочинком. Хоча деякі студенти зауважили, що саме, коли немає світла з'являється час для улюблених хобі. Переважна більшість здобувачів планує продовжити навчання в магістратурі або взяти gapyear і попрацювати, щоб отримати практичний досвід.

Це була прекрасна нагода не тільки для відпрацювання навичок говоріння іноземною мовою, а й поділитися своїми прагненнями, мріями, бажаннями, переживаннями. Головне, щоб якнайшвидше закінчилася війна, і настав мир.

Опублікований: 24-01-2023
Читайте також:
Студенти-хімтехнологи другого курсу відвідали перший приватний фармацевтичний заклад у Києві

Загальновідомо, що першими професійними хіміками як і у світі, так і в Україні були аптекарі-провізори та фармацевти. Адже вони проводили хімічні процеси, метою яких було приготування ліків, косметичних засобів та ін. Перша аптека на території Києва була відкрита німцем Йоганом Гейтером у далекому 1728 році, а нині тут функціонує Аптека-музей на По...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти-хімтехнологи другого курсу відвідали перший приватний фармацевтичний заклад у Києві 06 жовтня 2022

Одразу два захисти дисертацій на здобуття кандидата технічних наук відбулися на кафедрі готельно-ресторанної справи

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбулися одразу два захисти дисертацій на здобуття кандидата технічних наук. Молоді науковці, викладачі кафедри Ольга Пушка і Олег Бортнічук представили на розгляд спеціалізованої вченої ради Д 26.058.07 зі спеціальності 05.18.16 «Технологія продуктів харчування» результати своїх дисертаційних досліджень. Ст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Одразу два захисти дисертацій на здобуття кандидата технічних наук відбулися на кафедрі готельно-ресторанної справи 25 жовтня 2018

Детально про перехресний вступ до НУХТ студентам київського вишу розповіли викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування

Про можливості перехресного вступу, який забезпечує високоякісну класичну освіту й водночас відповідає сучасним викликам ринку праці, розповіли викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування, доцент Яна Окопна та старший викладач Лада Коваленко на профорієнтаційному семінарі студентам Київського університету імені Бориса Грінченка. Студе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Детально про перехресний вступ до НУХТ студентам київського вишу розповіли викладачі кафедри іноземних мов професійного спрямування 04 жовтня 2019

Смак, знання, солідарність – основні компоненти активності SLOW FOOD UA

13 листопада 2023 року на запрошення кафедри туристичного та готельного бізнесу гостьову лекцію для здобувачів і викладачів університету і його структурних підрозділів прочитала лідерка мережі Slow Food in Ukraine Юлія Пітенко. Slow Food – це глобальний рух місцевих спільнот та активістів у понад 160 країнах світу, який підтримує та втілює у життя...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Смак, знання, солідарність – основні компоненти активності SLOW FOOD UA 14 листопада 2023