Н У Х Т

Дизайн презентації – поради від професіонала своєї справи

09 жовтня 2023

Дизайн презентації – поради від професіонала своєї справи

Нещодавно у здобувачів магістратури освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» відбулася зустріч із Крістіною Яцимірською, менеджеркою з розвитку персоналу ТОВ «Триглав Інтернешнл» (партнер корпорації «Артеріум»).

Під час практичного заняття з дисципліни «Методологія та організація наукових досліджень», які проводить доцентка кафедри біотехнології і мікробіології Оксана Скроцька, здобувачі дізнались про особливості створення якісної презентації, як зробити сценарій презентації та яких помилок припускаються під час її створення. Слід наголосити, що презентація є невідʼємною частиною захисту курсових і дипломних робіт, тому для здобувачів є важливим уміння правильно її створювати.

Крістіна Яцимірська поділилася досвідом професійного створення презентацій та формулою для їх успішного розроблення, яка складається з таких частин: зовнішній вигляд (все, що ми представляємо, має мати гарний вигляд, аби на продукт звернули увагу); функціональність (не варто наводити на слайді зайвої інформації, лише головну); доступність (чим простіший виклад матеріалу, тим краще він сприймається слухачами).

Перш ніж приступати до створення презентації, потрібно попередньо написати для себе невеличкий сценарій. Тобто прописати ту інформацію, яка обов'язково має бути наведена у презентації. На етапі сценарію необхідно визначити, що розробник презентації хоче донести до слухачів і з якою метою.

Здобувачі дізнались і про візуальний контент презентації, тобто ту візуальну інформацію, яка супроводжує текст на слайдах: схеми, фотографії, позначки, малюнки тощо. Доведено, що використання вдалого візуального контенту збільшує глибину перегляду до 317 % та сприйняття презентації у 1000 разів.

Стосовно таблиць і діаграм спікеркою було зазначено, що чудово акцентують увагу глядача таблиці з візуальними висновками. Це про акцент, наприклад, у кольорі. Також поділилася порадою: щоб замінити текст, можна використовувати різні іконки (лінійні чи плоскі).  Тепер студенти знають, що не потрібно виділяти іншим кольором саме ту частину інформації, яку бажаєте представити, як головну у цій таблиці чи діаграмі, адже це одразу привертає увагу глядачів.

Особливо ж зацікавила біотехнологів інформація про скрайбінг – супроводження презентації схематичними малюнками, графіками, діаграмами та підписами у реальному часі.

Насамкінець фахівчиня надала досить великий перелік сайтів, де можна знайти необхідні матеріали й інструменти для створення презентацій.

Магістранти дуже вдячні Крістіні Яцимірській за корисні поради та необхідну інформацію, яка є важливою для створення презентабельної та цікавої презентації, що є необхідною навичкою для кожного здобувача. Адже саме від того, як доповідач представить інформацію на слайдах презентації буде залежати успіх самої доповіді.

Опублікований: 09-10-2023
Читайте також:
Практична підготовка здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» у кращих готельних підприємствах

З 20 січня по 16 лютого 2025 р. другокурсники-бакалаври спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» денної форми здобуття освіти приходили виробничу практику у засобах розміщення, а захист звітів з практики відбувся з використанням технологій дистанційного навчання. Здобувачі освіти були направлені до провідних готельних підприємств м. Києва і ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практична підготовка здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» у кращих готельних підприємствах 26 лютого 2025

Спільний профорієнтаційний захід Підготовчого відділення і кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

17 вересня 2024 року фахівчиня Підготовчого відділення Маргарита Панасевич і доцентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка Людмила Мамченко в рамках реалізації плану профорієнтаційної діяльності провели презентацію нашого університету та його освітні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Спільний профорієнтаційний захід Підготовчого відділення і кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 17 вересня 2024

Наші викладачі й здобувачі освіти показали німецьким гостям Київ і Україну

Професори Берлінського університету прикладних наук Stefan Junge та Martina Junge завершили свій візит на кафедру машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв. Програма знайомства з нашим університетом була насиченою – робочі дискусії, обмін ідеями, а ще на гостей чекали зустрічі з виробничниками. Разом із викладачами й здобувачами освіти...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші викладачі й здобувачі освіти показали німецьким гостям Київ і Україну 28 липня 2021

Поєднання світових тенденцій і власного досвіду розроблення функціональних харчових продуктів: відкрита лекція на кафедрі технології оздоровчих продуктів

6 листопада здобувачі освіти та викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів заглибились у тематику лекції «Технології м’ясних продуктів функціонального призначення», яку презентувала доцентка кафедри Наталія Стеценко. Логічно та послідовно інформація про біохімічний склад основної сировини доповнювалася відомостями про нутрієнти, які доцільн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Поєднання світових тенденцій і власного досвіду розроблення функціональних харчових продуктів: відкрита лекція на кафедрі технології оздоровчих продуктів 07 листопада 2024