Н У Х Т

Дизайн презентації – поради від професіонала своєї справи

09 жовтня 2023

Дизайн презентації – поради від професіонала своєї справи

Нещодавно у здобувачів магістратури освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» відбулася зустріч із Крістіною Яцимірською, менеджеркою з розвитку персоналу ТОВ «Триглав Інтернешнл» (партнер корпорації «Артеріум»).

Під час практичного заняття з дисципліни «Методологія та організація наукових досліджень», які проводить доцентка кафедри біотехнології і мікробіології Оксана Скроцька, здобувачі дізнались про особливості створення якісної презентації, як зробити сценарій презентації та яких помилок припускаються під час її створення. Слід наголосити, що презентація є невідʼємною частиною захисту курсових і дипломних робіт, тому для здобувачів є важливим уміння правильно її створювати.

Крістіна Яцимірська поділилася досвідом професійного створення презентацій та формулою для їх успішного розроблення, яка складається з таких частин: зовнішній вигляд (все, що ми представляємо, має мати гарний вигляд, аби на продукт звернули увагу); функціональність (не варто наводити на слайді зайвої інформації, лише головну); доступність (чим простіший виклад матеріалу, тим краще він сприймається слухачами).

Перш ніж приступати до створення презентації, потрібно попередньо написати для себе невеличкий сценарій. Тобто прописати ту інформацію, яка обов'язково має бути наведена у презентації. На етапі сценарію необхідно визначити, що розробник презентації хоче донести до слухачів і з якою метою.

Здобувачі дізнались і про візуальний контент презентації, тобто ту візуальну інформацію, яка супроводжує текст на слайдах: схеми, фотографії, позначки, малюнки тощо. Доведено, що використання вдалого візуального контенту збільшує глибину перегляду до 317 % та сприйняття презентації у 1000 разів.

Стосовно таблиць і діаграм спікеркою було зазначено, що чудово акцентують увагу глядача таблиці з візуальними висновками. Це про акцент, наприклад, у кольорі. Також поділилася порадою: щоб замінити текст, можна використовувати різні іконки (лінійні чи плоскі).  Тепер студенти знають, що не потрібно виділяти іншим кольором саме ту частину інформації, яку бажаєте представити, як головну у цій таблиці чи діаграмі, адже це одразу привертає увагу глядачів.

Особливо ж зацікавила біотехнологів інформація про скрайбінг – супроводження презентації схематичними малюнками, графіками, діаграмами та підписами у реальному часі.

Насамкінець фахівчиня надала досить великий перелік сайтів, де можна знайти необхідні матеріали й інструменти для створення презентацій.

Магістранти дуже вдячні Крістіні Яцимірській за корисні поради та необхідну інформацію, яка є важливою для створення презентабельної та цікавої презентації, що є необхідною навичкою для кожного здобувача. Адже саме від того, як доповідач представить інформацію на слайдах презентації буде залежати успіх самої доповіді.

Опублікований: 09-10-2023
Читайте також:
Міжнародне стажування у Словаччині викладачів кафедри туристичного та готельного бізнесу

Викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу, д.е.н., професор Ірина Антоненко, к. з держ. упр., доцент Олена Розметова та к.г.н., доцент Олена Харченко взяли участь у міжнародному стажуванні «Стратегічне партнерство України з ЄС у сфері освіти та науки», де ознайомилися з європейським досвідом організації наукової діяльності, публікації ст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародне стажування у Словаччині викладачів кафедри туристичного та готельного бізнесу 22 квітня 2019

Основи створення мобільних додатків від доцента кафедри інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки

19 березня доцент кафедри інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки, к.т.н. Микола Костіков прочитав гостьову лекцію для здобувачів першого та другого курсів спеціальностей 121 «Інженерія програмного забезпечення» та 123 «Комп'ютерна інженерія» Волинського фахового коледжу НУХТ. Послухати фахівця зібралися близько 40 студентів, до...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Основи створення мобільних додатків від доцента кафедри інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки 20 березня 2025

Другокурсники-харчовики визначили структурно-механічні властивості кисломолочних продуктів на надсучасному науковому обладнанні

Здобувачі другого курсу спеціальності 181 «Харчові технології» освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» згідно з планом гостьових занять виконали лабораторну роботу з комплексної дисципліни «Контроль якості та безпечності харчових продуктів» на базі науково-дослідної лабораторії Центру колективного користування науковим облад...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Другокурсники-харчовики визначили структурно-механічні властивості кисломолочних продуктів на надсучасному науковому обладнанні 14 жовтня 2024

Великий пекарський турнір у Смілі

Завершенням навчальної практики студентів-технологів спеціальності «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів» Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ став конкурс фахової майстерності «Великий пекарський турнір». Традиційно, четвертий рік поспіль, студенти 3 курсу змагаються у виготовленні та оздобленні кондит...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Великий пекарський турнір у Смілі 27 квітня 2018