Н У Х Т

Дизайн презентації – поради від професіонала своєї справи

09 жовтня 2023

Дизайн презентації – поради від професіонала своєї справи

Нещодавно у здобувачів магістратури освітньо-професійної програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» відбулася зустріч із Крістіною Яцимірською, менеджеркою з розвитку персоналу ТОВ «Триглав Інтернешнл» (партнер корпорації «Артеріум»).

Під час практичного заняття з дисципліни «Методологія та організація наукових досліджень», які проводить доцентка кафедри біотехнології і мікробіології Оксана Скроцька, здобувачі дізнались про особливості створення якісної презентації, як зробити сценарій презентації та яких помилок припускаються під час її створення. Слід наголосити, що презентація є невідʼємною частиною захисту курсових і дипломних робіт, тому для здобувачів є важливим уміння правильно її створювати.

Крістіна Яцимірська поділилася досвідом професійного створення презентацій та формулою для їх успішного розроблення, яка складається з таких частин: зовнішній вигляд (все, що ми представляємо, має мати гарний вигляд, аби на продукт звернули увагу); функціональність (не варто наводити на слайді зайвої інформації, лише головну); доступність (чим простіший виклад матеріалу, тим краще він сприймається слухачами).

Перш ніж приступати до створення презентації, потрібно попередньо написати для себе невеличкий сценарій. Тобто прописати ту інформацію, яка обов'язково має бути наведена у презентації. На етапі сценарію необхідно визначити, що розробник презентації хоче донести до слухачів і з якою метою.

Здобувачі дізнались і про візуальний контент презентації, тобто ту візуальну інформацію, яка супроводжує текст на слайдах: схеми, фотографії, позначки, малюнки тощо. Доведено, що використання вдалого візуального контенту збільшує глибину перегляду до 317 % та сприйняття презентації у 1000 разів.

Стосовно таблиць і діаграм спікеркою було зазначено, що чудово акцентують увагу глядача таблиці з візуальними висновками. Це про акцент, наприклад, у кольорі. Також поділилася порадою: щоб замінити текст, можна використовувати різні іконки (лінійні чи плоскі).  Тепер студенти знають, що не потрібно виділяти іншим кольором саме ту частину інформації, яку бажаєте представити, як головну у цій таблиці чи діаграмі, адже це одразу привертає увагу глядачів.

Особливо ж зацікавила біотехнологів інформація про скрайбінг – супроводження презентації схематичними малюнками, графіками, діаграмами та підписами у реальному часі.

Насамкінець фахівчиня надала досить великий перелік сайтів, де можна знайти необхідні матеріали й інструменти для створення презентацій.

Магістранти дуже вдячні Крістіні Яцимірській за корисні поради та необхідну інформацію, яка є важливою для створення презентабельної та цікавої презентації, що є необхідною навичкою для кожного здобувача. Адже саме від того, як доповідач представить інформацію на слайдах презентації буде залежати успіх самої доповіді.

Опублікований: 09-10-2023
Читайте також:
Випускниця і викладачка кафедри біотехнології і мікробіології успішно захистила докторську дисертацію

Напередодні новорічних свят сталася надзвичайна подія. Доцентка кафедри біотехнології і мікробіології Людмила Буценко захистила дисертацію «Біологічні властивості і мікробно-рослинні взаємодії збудника базального бактеріозу агрофітоценозу пшениці» на здобуття наукового ступеня доктора біологічних наук за спеціальністю 03.00.07 «Мікробіологія» в Інс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випускниця і викладачка кафедри біотехнології і мікробіології успішно захистила докторську дисертацію 28 грудня 2020

Завідувач економіко-технологічного відділення Львівського коледжу НУХТ нагороджений орденом Богдана Хмельницького (посмертно)

Завідувач економіко-технологічного відділення відокремленого структурного підрозділу «Львівський фаховий коледж харчової і переробної промисловості НУХТ», лейтенант Тарас Березюк за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі посмертно нагороджений ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завідувач економіко-технологічного відділення Львівського коледжу НУХТ нагороджений орденом Богдана Хмельницького (посмертно) 18 січня 2023

У розпалі вступна кампанія до магістратури

В університеті триває реєстрація заяв вступників до магістратури для участі в конкурсному відборі 2023 року. Заяви від бажаючих здобути освітній ступінь «Магістр» прийматимуться до 18:00 21 серпня. Оприлюднення рейтингових списків вступників і надання рекомендацій для зарахування за державним замовленням відбудеться не пізніше 26 серпня. Вступники...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У розпалі вступна кампанія до магістратури 08 серпня 2023

Робочі групи переглядають зміст освітньо-наукових програм підготовки здобувачів за освітнім ступенем «доктор філософії»

Відбулося засідання робочої групи щодо перегляду змісту освітньо-наукової програми підготовки докторів філософії зі спеціальності 181 «Харчові технології». Участь у роботі засідання взяли директорка Навчально-наукового інституту харчових технологій Оксана Кочубей-Литвиненко, завідувачка відділу аспірантури і докторантури Наталія Касаткіна, завідува...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Робочі групи переглядають зміст освітньо-наукових програм підготовки здобувачів за освітнім ступенем «доктор філософії» 07 липня 2021