Н У Х Т

Здобувачі кафедри технології оздоровчих продуктів оцінили викладання і наповненість дисциплін

07 лютого 2022

Здобувачі кафедри технології оздоровчих продуктів оцінили викладання і наповненість дисциплін

Щоразу після завершення семестру відбувається опитування здобувачів і з’ясування їхньої точки зору стосовно того чи іншого предмета, ступеня його наповненості, рівня професійної майстерності викладача тощо.

На кафедрі технології оздоровчих продуктів проаналізували результати опитування здобувачів після осіннього семестру, що були оприлюднені в січні поточного року. Кафедра відзначила високу активність здобувачів у проведенні опитування. Зокрема, в центрі уваги виявилися дисципліни бакалаврських навчальних планів «Методологія наукових досліджень», «Моніторинг виробничих процесів», «Основи валеології», «Основи кріогенних і сушильних технологій» тощо. З кожної дисципліни свою думку висловили 5-6 респондентів, оцінивши позитивно і наповнення дисципліни, і роботу викладача.

За магістерською освітньо-професійною програмою «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» увагу здобувачів привернули дисципліни «Перспективні технологічні процеси виробництва оздоровчих продуктів» (викладачка – Галина Сімахіна), «Інтерактивне спілкування у професійній діяльності» (викладачка – Наталія Науменко), «Оптимізація технологічних процесів» (викладачка – Алла Башта). Магістранти належним чином оцінили наповненість курсів, відповідність проведення занять стосовно графіку навчального процесу, своєчасну видачу завдань для практичної самостійної роботи, важливість дисциплін для здобуття навичок hard і softskills.

Особливо варто відзначити вибіркову дисципліну «Біоактивні харчові компоненти і здоров’я» (викладачка – Галина Сімахіна), де до складу збірної групи входили магістранти різних освітньо-професійних програм: «Технологія харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення», «Технологія зберігання та переробки зерна», «Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів», «Технологія органічної харчової продукції», «Технології олієжирових продуктів та косметичних виробів», «Технології консервування», «Технології концентратів на основі чаю, кави та прянощів». Усі магістранти високо оцінили наповненість курсу, відповідність поданої інформації сучасним здобуткам медицини, біології, харчових технологій, налаштованість на майбутню професійну діяльність; цікаві індивідуальні завдання. Магістранти висловили побажання щодо збільшення лекційних годин із цієї дисципліни, а також заміни лабораторних занять на практичні. Ці побажання магістрантів будуть враховані при розробленні навчальних планів на наступний рік.

Загалом колектив кафедри дійшов висновку про ефективність проведення такого постійного опитування студентів, оскільки думку здобувачів необхідно потім урахувати як при формуванні робочих програм, так і при наповненні курсів, щоб раціонально поєднати і теоретичні знання, і практичні навички. 

Опублікований: 07-02-2022
Читайте також:
Один день із життя сервісного відділу…

Лідер ринку лабораторного обладнання ТОВ «Хімлаборреактив» запросив наших студентів на свої виробничі потужності, де вони занурилися у роботу сервісного відділу. Роботу обладнання та його налагодження демонстрували наші ж магістранти, які успішно поєднують роботу у компанії та навчання в університеті за освітнтіми програмами «Інжиніринг харчових ви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Один день із життя сервісного відділу… 27 березня 2024

Аспірантка кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів захистила кандидатську дисертацію

23 травня відбувся захист кандидатської дисертації Альони Черствої, яка закінчила  аспірантуру при кафедрі технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів. Тема наукової дисертації – «Удосконалення технології пресового вилучення ріпакової олії із використанням ферментних препаратів», науковий керівник роботи – завідувач кафедри технології жирів...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Аспірантка кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів захистила кандидатську дисертацію 24 травня 2018

Асоціація футзалу України підвела підсумки сезону 2018/2019: наші – традиційно серед кращих!

Асоціація футзалу України підвела підсумки сезону 2018/2019, впродовж якого Асоціацією були проведені 42 всеукраїнських змагання різного рівня, за підсумками яких були визначені володарі золотих, срібних, бронзових медалей, а також кубків і суперкубків. Приємно, що серед кращих традиційно й спортсмени НУХТ. Так, чемпіонками України з футзалу у Вищ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Асоціація футзалу України підвела підсумки сезону 2018/2019: наші – традиційно серед кращих! 16 серпня 2019

Світла пам'ять колезіі…

З глибоким сумом і скорботою сповіщаємо, що 31 серпня 2025 року на 87 році обірвалося життя Заїнчковського Анатолія Олександровича – доктора економічних наук, професора, колишнього завідувача кафедри економіки і права НУХТ. Народився Анатолій Олександрович 18 липня1939 року у с. Верхівня Ружинського району Житомирської області. У 1964 році  закінч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Світла пам'ять колезіі… 01 вересня 2025