Н У Х Т

Здобувачі кафедри технології оздоровчих продуктів оцінили викладання і наповненість дисциплін

07 лютого 2022

Здобувачі кафедри технології оздоровчих продуктів оцінили викладання і наповненість дисциплін

Щоразу після завершення семестру відбувається опитування здобувачів і з’ясування їхньої точки зору стосовно того чи іншого предмета, ступеня його наповненості, рівня професійної майстерності викладача тощо.

На кафедрі технології оздоровчих продуктів проаналізували результати опитування здобувачів після осіннього семестру, що були оприлюднені в січні поточного року. Кафедра відзначила високу активність здобувачів у проведенні опитування. Зокрема, в центрі уваги виявилися дисципліни бакалаврських навчальних планів «Методологія наукових досліджень», «Моніторинг виробничих процесів», «Основи валеології», «Основи кріогенних і сушильних технологій» тощо. З кожної дисципліни свою думку висловили 5-6 респондентів, оцінивши позитивно і наповнення дисципліни, і роботу викладача.

За магістерською освітньо-професійною програмою «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» увагу здобувачів привернули дисципліни «Перспективні технологічні процеси виробництва оздоровчих продуктів» (викладачка – Галина Сімахіна), «Інтерактивне спілкування у професійній діяльності» (викладачка – Наталія Науменко), «Оптимізація технологічних процесів» (викладачка – Алла Башта). Магістранти належним чином оцінили наповненість курсів, відповідність проведення занять стосовно графіку навчального процесу, своєчасну видачу завдань для практичної самостійної роботи, важливість дисциплін для здобуття навичок hard і softskills.

Особливо варто відзначити вибіркову дисципліну «Біоактивні харчові компоненти і здоров’я» (викладачка – Галина Сімахіна), де до складу збірної групи входили магістранти різних освітньо-професійних програм: «Технологія харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення», «Технологія зберігання та переробки зерна», «Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів», «Технологія органічної харчової продукції», «Технології олієжирових продуктів та косметичних виробів», «Технології консервування», «Технології концентратів на основі чаю, кави та прянощів». Усі магістранти високо оцінили наповненість курсу, відповідність поданої інформації сучасним здобуткам медицини, біології, харчових технологій, налаштованість на майбутню професійну діяльність; цікаві індивідуальні завдання. Магістранти висловили побажання щодо збільшення лекційних годин із цієї дисципліни, а також заміни лабораторних занять на практичні. Ці побажання магістрантів будуть враховані при розробленні навчальних планів на наступний рік.

Загалом колектив кафедри дійшов висновку про ефективність проведення такого постійного опитування студентів, оскільки думку здобувачів необхідно потім урахувати як при формуванні робочих програм, так і при наповненні курсів, щоб раціонально поєднати і теоретичні знання, і практичні навички. 

Опублікований: 07-02-2022
Читайте також:
Здобувачі освіти продовжують підкріплювати набуті під час дистанційного навчання теоретичні знання практичними навичками

Здобувачі вищої освіти 3 курсу кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства з лектором, доцентом Романом Мукоїдом відвідали молоді прогресивні підприємства «Школа пивоварів «АВС» та «Friday Brewery». Важливим аспектом при опануванні технічної спеціальності є проведення занять безпосередньо на виробництвах. Наші студенти використовують цю...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі освіти продовжують підкріплювати набуті під час дистанційного навчання теоретичні знання практичними навичками 22 грудня 2020

Тривають інтелектуальні баталії на факультеті біотехнології та екологічного контролю

5 жовтня науковий сектор студентської ради факультету біотехнології та екологічного контролю організував для здобувачів цікаву гру «БТЕК – мій усвідомлений вибір». Позмагатися знаннями, а також просто провести час разом і отримати масу позитивних емоцій зібралися у студентському клубі. На старт інтелектуальних змагань вийшли 3 команди по 6 осіб. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тривають інтелектуальні баталії на факультеті біотехнології та екологічного контролю 10 жовтня 2023

Серед лідерів національної освіти: рейтинг університетів України «ТОП-200 Україна 2024»

17 червня Центром міжнародних проєктів «Євроосвіта» у партнерстві з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence був оприлюднений вісімнадцятий академічний рейтинг закладів вищої освіти України «ТОП-200 Україна 2024», у якому наш університет посідає 21 місце. Базові принципи рейтингу – забезпечення відкритості, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Серед лідерів національної освіти: рейтинг університетів України «ТОП-200 Україна 2024» 18 червня 2024

Іnternet-конференція з автоматизації

26 листопада 2021 р. на базі кафедри автоматизації та комп’ютерних технологій систем управління (АКТСУ) НУХТ відбулася VІІІ Міжнародна науково-технічна Internet-конференція «Сучасні методи, інформаційне, програмне та технічне забезпечення систем керування організаційно-технічними та технологічними комплексами», до участі у якій долучилися науковці ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Іnternet-конференція з автоматизації 30 листопада 2021