Н У Х Т

Майбутні доктори філософії з біотехнології вчаться у кращих!

06 жовтня 2021

Майбутні доктори філософії з біотехнології вчаться у кращих!

Тільки почався навчальний рік в аспірантурі, а майбутні доктори філософії вже долучилися до найцікавішої гостьової лекції «Культура клітин, як інструмент для наукових досліджень та практичного використання», організованої для здобувачів факультету біотехнології та екологічного контролю в рамках програми Еразмус+. Лектор – к.б.н., провідний науковий співробітник Центру біомедичних досліджень Медичного інституту Сумського державного університету Сергій Кириленко, який має багаторічний досвід роботи в університетах світу (Університет Куопіо, Фінляндія, Університет Масарика, Чеська Республіка, Університет Сан-Паулу, Бразилія), тому подана ним інформація була структурованою, цікавою та легкою для засвоєння.

Чому взагалі майбутні доктори філософії з біотехнології були присутні на цій лекції? Відповідь досить проста та зрозуміла – немає межі досконалості. Такого принципу дотримуються всі майбутні спеціалісти кафедри, адже вчитися в аспірантурі на кафедрі біотехнології і мікробіології означає: ефективно розподіляти свій час, мати ґрунтовні, фундаментальні та прикладні знання з різноманітних дисциплін, за кожної можливості розширювати світогляд та «тримати руку на пульсі» актуальних розробок і проблем сьогоденності не тільки в сфері біотехнології, екології та медицини, а і в багатьох інших. Тим цікавішою була лекція доповідача, який докладно розповів про основні правила, структуру роботи в лабораторії та хитрощі, якими користується задля забезпечення максимальної ефективності проведення досліджень. Основну інформацію щодо лабораторного обладнання та правил роботи студенти-біотехнологи вже отримали, вивчаючи різноманітні навчальні дисципліни на кафедрі, тому лектор приділив більшу увагу саме об’єктам своїх досліджень – культурам клітин: «хто» це такі, як їх отримують та для яких цілей їх застосовують у XXI столітті. Лектор зміг детально та простими словами донести достатньо складну тему, чим дуже зацікавив усіх студентів. Адже нічого не захоплює більше, ніж розуміння того, що шлях, котрим слідуєш, навчаючись біотехнології в університеті, дозволить стати цінним, значущим спеціалістом, на плечах якого буде розв'язання багатьох актуальних на сьогоднішній день завдань.

Цікава лекція, прочитана авторитетним у науці доповідачем, дала змогу не тільки студентам, а й аспірантам долучитися до новітніх та інноваційних наукових досліджень, а також ще раз упевнитися у твердженні, що за біотехнологами – майбутнє.

Опублікований: 06-10-2021
Читайте також:
Кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів у Кам’янець-Подільському фаховому коледжі харчової промисловості

Завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, професор Володимир Ковбаса, професор Валерій Махинько та доцентка Наталія Фалендиш провели онлайн-зустріч зі здобувачами груп 641; 631; 041; 042; 031 Кам’янець-Подільського фахового коледжу харчової промисловості, які навчаються за освітньо-професійними програмами «Виробництво хл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів у Кам’янець-Подільському фаховому коледжі харчової промисловості 21 грудня 2021

Інтернет-пошук – вчимося робити це правильно і безпечно

Інтернет усе впевненіше займає місце основного джерела отримання інформації з різних сфер нашого життя. Не можна знецінювати його роль і у науковій та педагогічній діяльності. Водночас слід пам'ятати, що не вся наведена інформація має однаковий рівень достовірності. Знання ефективних методів пошуку інформації дає змогу знаходити потрібну інформацію...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інтернет-пошук – вчимося робити це правильно і безпечно 03 травня 2024

Все про органічній рух в Україні магістрам кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

27 вересня 2019 року студенти групи ТО-1-14М разом із викладачем кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, доцентом Наталією Фалендиш відвідали ХV Виставку екотоварів ЕКО-Ехро у Міжнародному виставковому центрі (м. Київ). Студенти ознайомилися з асортиментом органічної продукції українського та зарубіжного виробництва. Відбулося ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Все про органічній рух в Україні магістрам кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 30 вересня 2019