Н У Х Т

Майбутні доктори філософії з біотехнології вчаться у кращих!

06 жовтня 2021

Майбутні доктори філософії з біотехнології вчаться у кращих!

Тільки почався навчальний рік в аспірантурі, а майбутні доктори філософії вже долучилися до найцікавішої гостьової лекції «Культура клітин, як інструмент для наукових досліджень та практичного використання», організованої для здобувачів факультету біотехнології та екологічного контролю в рамках програми Еразмус+. Лектор – к.б.н., провідний науковий співробітник Центру біомедичних досліджень Медичного інституту Сумського державного університету Сергій Кириленко, який має багаторічний досвід роботи в університетах світу (Університет Куопіо, Фінляндія, Університет Масарика, Чеська Республіка, Університет Сан-Паулу, Бразилія), тому подана ним інформація була структурованою, цікавою та легкою для засвоєння.

Чому взагалі майбутні доктори філософії з біотехнології були присутні на цій лекції? Відповідь досить проста та зрозуміла – немає межі досконалості. Такого принципу дотримуються всі майбутні спеціалісти кафедри, адже вчитися в аспірантурі на кафедрі біотехнології і мікробіології означає: ефективно розподіляти свій час, мати ґрунтовні, фундаментальні та прикладні знання з різноманітних дисциплін, за кожної можливості розширювати світогляд та «тримати руку на пульсі» актуальних розробок і проблем сьогоденності не тільки в сфері біотехнології, екології та медицини, а і в багатьох інших. Тим цікавішою була лекція доповідача, який докладно розповів про основні правила, структуру роботи в лабораторії та хитрощі, якими користується задля забезпечення максимальної ефективності проведення досліджень. Основну інформацію щодо лабораторного обладнання та правил роботи студенти-біотехнологи вже отримали, вивчаючи різноманітні навчальні дисципліни на кафедрі, тому лектор приділив більшу увагу саме об’єктам своїх досліджень – культурам клітин: «хто» це такі, як їх отримують та для яких цілей їх застосовують у XXI столітті. Лектор зміг детально та простими словами донести достатньо складну тему, чим дуже зацікавив усіх студентів. Адже нічого не захоплює більше, ніж розуміння того, що шлях, котрим слідуєш, навчаючись біотехнології в університеті, дозволить стати цінним, значущим спеціалістом, на плечах якого буде розв'язання багатьох актуальних на сьогоднішній день завдань.

Цікава лекція, прочитана авторитетним у науці доповідачем, дала змогу не тільки студентам, а й аспірантам долучитися до новітніх та інноваційних наукових досліджень, а також ще раз упевнитися у твердженні, що за біотехнологами – майбутнє.

Опублікований: 06-10-2021
Читайте також:
Виробничий досвід для майбутніх технологів

23 травня на запрошення Асоціації українських виробників «Морозиво і заморожені продукти» студенти груп МО-3-2 та МЯ-3-1 разом із директором Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ, доцентом Оксаною Кочубей-Литвиненко, заступником директора, доцентом Анастасією Пухляк і викладачами кафедри технології молока та молочних продуктів: зав...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виробничий досвід для майбутніх технологів 24 травня 2018

Акредитовано ще одну магістерську освітню програму!

Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти акредитована ще одна магістерська освітньо-професійна програма нашого університету – «Туризм і рекреація» (гарантка – доцентка кафедри туристичного та готельного бізнесу Ірина Мельник) спеціальності 242 «Туризм і рекреація». Експертне оцінювання освітньої програми щодо можливості її акред...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Акредитовано ще одну магістерську освітню програму! 20 грудня 2024

На студентів Полтавського коледжу харчових технологій НУХТ чекає капітально відремонтований гуртожиток

У Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ постійно піклуються про комфортне, безпечне проживання студентів у гуртожитку та покращення їхніх житлово-побутових умов. Так, у студентському гуртожитку вже довгий час тривають планові ремонтні роботи.  15 серпня 2018 року завершився ремонт 8-го поверху гуртожитку. На студентів чекають затишні кімна...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На студентів Полтавського коледжу харчових технологій НУХТ чекає капітально відремонтований гуртожиток 20 серпня 2018

Другокурсники знайомляться з технологіями нетрадиційних напоїв

Здобувачі освіти другого курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій (група ТІ-ІІ-2), що навчаються за освітньою програмою «Харчові технології», ознайомилися з технологією виготовлення комбучі. Нагадаємо, комбуча (чайний гриб) – давній натуральний ферментований напій (відомий більше двох тисяч років), який має властивості до детоксикац...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Другокурсники знайомляться з технологіями нетрадиційних напоїв 24 березня 2023