Н У Х Т

Вагомі наукові здобутки представили молоді науковці кафедри технології цукру і підготовки води

16 квітня 2021

Вагомі наукові здобутки представили молоді науковці кафедри технології цукру і підготовки води

Кафедра технології цукру і підготовки води традиційно взяла активну участь у роботі 87-ї Міжнародної конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті».

Науково-дослідна робота є невід’ємною частиною набуття фахових компетентностей майбутніх технологів, – про це зазначила завідувачка кафедри Наталія Гусятинська,  адже серед вимог роботодавців до випускників університету не тільки наявність глибоких теоретичних знань, але й практичного досвіду, який формується, в тому числі, в процесі індивідуальних наукових досліджень здобувачів. 

У конференції взяли участь стейкхолдери – представники виробництв питної води та підприємств цукрової галузі. У вітальному слові до учасників конференції директорка асоціації «Виробники мінеральних та питних вод України» стейкхолдерка Оксана Бамбура відзначила актуальні напрямки розвитку галузі, потребу у молодих креативних фахівцях, які можуть розробляти нові ідеї та впроваджувати їх у виробництво з метою забезпечення високої якості продукції – питної води.

Випускник кафедри, технічний директор одного з найбільших виробників цукру в Україні Оржицького цукрового заводу Юрій Андреєв поділився досвідом співпраці з університетом щодо здійснення практичної підготовки студентів.

Змістовні доповіді були представлені гостями конференції: керівником напрямку промислової фільтрації води в компанії «NEREX» Романом Кириком і генеральним директором ТОВ «СИСТЕМИ ЧИСТОЇ ВОДИ» Ярославом Барашовцем. Актуальними науковими досягненнями в області електроактивованої води поділився головний науковий співробітник Проблемно-наукової дослідної лабораторії НУХТ, к.х.н  Юрій Большак.

Але головними на святі науки були саме здобувачі вищої освіти, молоді науковці кафедри: аспіранти, магістри, бакалаври. Їх доповіді стосувалися найрізноманітніших тем – способів підготовки і очищення води, створення води профілактичного спрямування, виробництва і використання полісахаридів (крохмаль, пектин), використання флокулянтів у цукровому виробництві, отримання цукристих речовин із цукрового сорго і т.д.

Найбільш цікаві доповіді були відзначені:

1 місце – аспірантка кафедри другого року навчання Аліна Авраменко з науковою роботою «Технологія інкапсулювання для створення функціональних продуктів харчування»;

2 місце – магістерка першого року навчання Анна Андреєва з науковою роботою «Визначення раціональних витрат флокулянтів для підвищення ефективності процесу осадження осаду соку I сатурації»;

3 місце – студентка другого курсу Аліна Савченко з науковою роботою «Вплив показників води на якість алкогольних напоїв».

У постерній секції організаційний комітет конференції відзначив аспіранта І року навчання Дениса Штепу (І місце) та магістерку І року навчання Валентину Морашову (ІІ місце).

Вітаємо переможців і учасників конференції! Щиро бажаємо здоров'я та творчих звершень! 

Опублікований: 16-04-2021
Читайте також:
Нові перемоги фінансистів

Здобувачі-фінансисти Денис Ромась, Глафіра Білецька, Мар’яна Кужелюк, Максим Золоєв під керівництвом професорки Лади Шірінян взяли участь у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі страхування, що відбувся на базі Миколаївського національного аграрного університету. Захід зібрав талановитих студентів із 31 закладу вищої освіти Украї...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові перемоги фінансистів 22 травня 2025

Студенти змагаються на краще знання економічних дисциплін

20 лютого 2017 року в межах декади комісії фахових дисциплін економічного циклу Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ відбулася Олімпіада з економічних дисциплін. В  Олімпіаді взяли участь студенти 3-х і 4-х курсів спеціальностей «Маркетингова діяльність», «Організація виробництва», «Виробництво цукристих речовин та полісахаридів», «Обслуг...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти змагаються на краще знання економічних дисциплін 20 лютого 2017

Професійний розвиток викладачів кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації: екологічна складова

Гостра потреба у подоланні наслідків змін клімату та забезпеченні сучасних потреб людства в умовах сталого економічного розвитку вимагає не тільки ґрунтовних знань, своєчасних винаходів, але й нових та ефективних форм співпраці у різних сферах людської діяльності. Українські заклади вищої освіти готують майбутніх спеціалістів до дієвих екологічних,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професійний розвиток викладачів кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації: екологічна складова 04 грудня 2023

ERASMUS+ дарує широкі можливості: стажування викладачки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів у Польщі

Доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Анастасія Шевченко пройшла стажування за програмою академічної мобільності викладачів ERASMUS+ в Uniwersytet Rzeszowski (м. Жешув, Польща). Метою академічної мобільності був обмін досвідом щодо методів викладання, питань інтернаціоналізації вищої освіти та культурної інтеграції на...

ЧИТАТИ ДАЛІ

ERASMUS+ дарує широкі можливості: стажування викладачки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів у Польщі 28 грудня 2023