Н У Х Т

Вагомі наукові здобутки представили молоді науковці кафедри технології цукру і підготовки води

16 квітня 2021

Вагомі наукові здобутки представили молоді науковці кафедри технології цукру і підготовки води

Кафедра технології цукру і підготовки води традиційно взяла активну участь у роботі 87-ї Міжнародної конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті».

Науково-дослідна робота є невід’ємною частиною набуття фахових компетентностей майбутніх технологів, – про це зазначила завідувачка кафедри Наталія Гусятинська,  адже серед вимог роботодавців до випускників університету не тільки наявність глибоких теоретичних знань, але й практичного досвіду, який формується, в тому числі, в процесі індивідуальних наукових досліджень здобувачів. 

У конференції взяли участь стейкхолдери – представники виробництв питної води та підприємств цукрової галузі. У вітальному слові до учасників конференції директорка асоціації «Виробники мінеральних та питних вод України» стейкхолдерка Оксана Бамбура відзначила актуальні напрямки розвитку галузі, потребу у молодих креативних фахівцях, які можуть розробляти нові ідеї та впроваджувати їх у виробництво з метою забезпечення високої якості продукції – питної води.

Випускник кафедри, технічний директор одного з найбільших виробників цукру в Україні Оржицького цукрового заводу Юрій Андреєв поділився досвідом співпраці з університетом щодо здійснення практичної підготовки студентів.

Змістовні доповіді були представлені гостями конференції: керівником напрямку промислової фільтрації води в компанії «NEREX» Романом Кириком і генеральним директором ТОВ «СИСТЕМИ ЧИСТОЇ ВОДИ» Ярославом Барашовцем. Актуальними науковими досягненнями в області електроактивованої води поділився головний науковий співробітник Проблемно-наукової дослідної лабораторії НУХТ, к.х.н  Юрій Большак.

Але головними на святі науки були саме здобувачі вищої освіти, молоді науковці кафедри: аспіранти, магістри, бакалаври. Їх доповіді стосувалися найрізноманітніших тем – способів підготовки і очищення води, створення води профілактичного спрямування, виробництва і використання полісахаридів (крохмаль, пектин), використання флокулянтів у цукровому виробництві, отримання цукристих речовин із цукрового сорго і т.д.

Найбільш цікаві доповіді були відзначені:

1 місце – аспірантка кафедри другого року навчання Аліна Авраменко з науковою роботою «Технологія інкапсулювання для створення функціональних продуктів харчування»;

2 місце – магістерка першого року навчання Анна Андреєва з науковою роботою «Визначення раціональних витрат флокулянтів для підвищення ефективності процесу осадження осаду соку I сатурації»;

3 місце – студентка другого курсу Аліна Савченко з науковою роботою «Вплив показників води на якість алкогольних напоїв».

У постерній секції організаційний комітет конференції відзначив аспіранта І року навчання Дениса Штепу (І місце) та магістерку І року навчання Валентину Морашову (ІІ місце).

Вітаємо переможців і учасників конференції! Щиро бажаємо здоров'я та творчих звершень! 

Опублікований: 16-04-2021
Читайте також:
Цукерки з благородною назвою вчилися робити першокурсники кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Більшість із нас обожнюють шоколад і вироби з нього. Першокурсники групи ХЧ-1.2 зі своїм куратором, асистентом кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Володимиром Захаровим взяли участь у майстер-класі з виготовлення трюфельних цукерок, що відбувся в одному з найкрасивіших закладів України «Львівській майстерні шоколаду». Здобувачі ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цукерки з благородною назвою вчилися робити першокурсники кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 16 жовтня 2020

НУХТ – асоційований член Громадської спілки «Холодильна асоціація України»

Минулого тижня наш університет підписав меморандум про співпрацю з Громадською спілкою «Холодильна асоціація України». 30 липня 2021 р. на черговому зібранні Асоціації в урочистій обстановці представник університету, доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Олекс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ – асоційований член Громадської спілки «Холодильна асоціація України» 02 серпня 2021

Професіонали-практики діляться досвідом зі здобувачами-рекламістами

Протягом начального року здобувачі освітньої програми «Реклама та зв’язки з громадськістю» не тільки відвідували лекції та працювали на практичних заняттях, а також переймали досвід у професіоналів-практиків. Зокрема, відбулися зустрічі з речником Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні Олександром Власенком, засновницею рекламно-виробничо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професіонали-практики діляться досвідом зі здобувачами-рекламістами 24 червня 2021

Успішна атестація здобувачів бакалаврського ступеня за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа»

14 лютого 2023 року на кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся  атестаційний екзамен для здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» заочної форми навчання зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа». Очолювала екзаменаційну комісію завідувачка кафедри готельно-ресторанної справи,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішна атестація здобувачів бакалаврського ступеня за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа» 17 лютого 2023