Н У Х Т

Вагомі наукові здобутки представили молоді науковці кафедри технології цукру і підготовки води

16 квітня 2021

Вагомі наукові здобутки представили молоді науковці кафедри технології цукру і підготовки води

Кафедра технології цукру і підготовки води традиційно взяла активну участь у роботі 87-ї Міжнародної конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті».

Науково-дослідна робота є невід’ємною частиною набуття фахових компетентностей майбутніх технологів, – про це зазначила завідувачка кафедри Наталія Гусятинська,  адже серед вимог роботодавців до випускників університету не тільки наявність глибоких теоретичних знань, але й практичного досвіду, який формується, в тому числі, в процесі індивідуальних наукових досліджень здобувачів. 

У конференції взяли участь стейкхолдери – представники виробництв питної води та підприємств цукрової галузі. У вітальному слові до учасників конференції директорка асоціації «Виробники мінеральних та питних вод України» стейкхолдерка Оксана Бамбура відзначила актуальні напрямки розвитку галузі, потребу у молодих креативних фахівцях, які можуть розробляти нові ідеї та впроваджувати їх у виробництво з метою забезпечення високої якості продукції – питної води.

Випускник кафедри, технічний директор одного з найбільших виробників цукру в Україні Оржицького цукрового заводу Юрій Андреєв поділився досвідом співпраці з університетом щодо здійснення практичної підготовки студентів.

Змістовні доповіді були представлені гостями конференції: керівником напрямку промислової фільтрації води в компанії «NEREX» Романом Кириком і генеральним директором ТОВ «СИСТЕМИ ЧИСТОЇ ВОДИ» Ярославом Барашовцем. Актуальними науковими досягненнями в області електроактивованої води поділився головний науковий співробітник Проблемно-наукової дослідної лабораторії НУХТ, к.х.н  Юрій Большак.

Але головними на святі науки були саме здобувачі вищої освіти, молоді науковці кафедри: аспіранти, магістри, бакалаври. Їх доповіді стосувалися найрізноманітніших тем – способів підготовки і очищення води, створення води профілактичного спрямування, виробництва і використання полісахаридів (крохмаль, пектин), використання флокулянтів у цукровому виробництві, отримання цукристих речовин із цукрового сорго і т.д.

Найбільш цікаві доповіді були відзначені:

1 місце – аспірантка кафедри другого року навчання Аліна Авраменко з науковою роботою «Технологія інкапсулювання для створення функціональних продуктів харчування»;

2 місце – магістерка першого року навчання Анна Андреєва з науковою роботою «Визначення раціональних витрат флокулянтів для підвищення ефективності процесу осадження осаду соку I сатурації»;

3 місце – студентка другого курсу Аліна Савченко з науковою роботою «Вплив показників води на якість алкогольних напоїв».

У постерній секції організаційний комітет конференції відзначив аспіранта І року навчання Дениса Штепу (І місце) та магістерку І року навчання Валентину Морашову (ІІ місце).

Вітаємо переможців і учасників конференції! Щиро бажаємо здоров'я та творчих звершень! 

Опублікований: 16-04-2021
Читайте також:
Магістранти з інжинірингу фармацевтичних виробництв планують свою освітню й наукову траєкторію

Доцент кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв Олексій Губеня та фахівці Центру моніторингу якості і координації освітньої діяльності університету разом із магістрантами з інжинірингу фармацевтичних виробництв обговорили вибір дисциплін, які вивчатимуться в магістратурі. Далі, на ряді позитивних і негативних прикладів діяльно...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти з інжинірингу фармацевтичних виробництв планують свою освітню й наукову траєкторію 07 вересня 2021

На кафедрі харчової хімії відбувся розширений науковий семінар

На кафедрі харчової хімії 26 березня 2018 р. відбувся розширений науковий семінар, на якому була заслухана доповідь про закінчену дисертаційну роботу «Біотехнологія утилізації відходів птахівництва з одержанням біогазу» Сергія Жадана на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 03.00.20 – біотехнологія. Науковим керівнико...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі харчової хімії відбувся розширений науковий семінар 27 березня 2018

Завідувач кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації виступила офіційним опонентом дисертації

19 червня 2018 року завідувач кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Галина Чередніченко виступила офіційним опонентом дисертації «Формування культури професійного спілкування у майбутніх менеджерів зовнішньоекономічної діяльності засобами інтерактивних технологій» у Національному університеті біоресурсів та природокористування У...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завідувач кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації виступила офіційним опонентом дисертації 20 червня 2018

Про маркетинг у винному бізнесі від бренд-амбасадора ТОВ «Торговий дім «Інкерман»

18 квітня 2018 р. розпочався курс лекцій від ТОВ «Торговий дім «Інкерман» у рамках договору про творчу співпрацю між НУХТ і цим підприємством. Тематика курсу включає направлення з маркетингу у виноробстві, особливостей дегустації вин та формування органолептичних показників у процесі реалізації технологій. Лекції розраховані на студентів 3-4 курс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про маркетинг у винному бізнесі від бренд-амбасадора ТОВ «Торговий дім «Інкерман» 19 квітня 2018