Н У Х Т

Асистент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки здобув ступінь кандидата технічних наук

05 березня 2021

Асистент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки здобув ступінь кандидата технічних наук

4 березня на засіданні спеціалізованої вченої ради К 26.058.05 відбувся захист дисертації «Динаміка танення льоду в елементах акумуляторів енергії, систем охолодження та кондиціювання повітря» асистента кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Романа Грищенка на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук зі спеціальності 05.14.06 – технічна теплофізика та промислова теплоенергетика. Науковий керівник – к.т.н., доцент Андрій Форсюк.

Здобувач на основі комплексних теоретичних та експериментальних досліджень процесів теплообміну і гідродинаміки під час танення водяного льоду при змішаному режимі конвекції з переважаючими ефектами плавучості отримав напівемпіричні залежності для розрахунку інтенсивності теплообміну під час танення водяного льоду та розробив науково обґрунтовані теоретичні та практичні засади розрахунку акумуляторів холоду з фазовими перетвореннями.

Вперше були розроблені розрахункові залежності для визначення інтенсивності теплообміну під час змішаної та перехідної конвекції у замкненій порожнині; розроблені нові моделі та алгоритм розрахунку для визначення інтенсивності теплообміну під час змішаної турбулентної та перехідної конвекції у замкненій порожнині; отримані експериментальні результати з динаміки танення льоду при змішаному режимі конвекції з переважаючими ефектами плавучості.

Розроблені автором методики CFD-моделювання та верифіковані результати експериментального дослідження передані до провідних проєктно-впроваджувальних організацій України для використання під час розроблення систем теплохолодопостачання зі CTES.

Науковець ґрунтовно представив основні положення своєї роботи, впевнено й аргументовано відповів на запитання присутніх.

Офіційними опонентами виступили завідувач кафедри холодильних установок і кондиціювання повітря Одеської національної академії харчових технологій, д.т.н., професор Михайло Хмельнюк і старша наукова співробітниця Інституту технічної теплофізики НАН України, к.т.н. Тетяна Бєляєва. Вони зазначили, що тема дисертаційного дослідження є актуальною, результати досліджень і розроблені на їх основі методики і технології мають наукову і практичну цінність. Зокрема, впровадження результатів роботи здобувача дозволить зменшити енерговитратність систем охолодження та кондиціювання повітря. Наголосивши, що дослідження виконане на високому теоретичному і практичному рівні, опоненти зазначили, що Роман Грищенко заслуговує на присудження ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.14.06 – технічна теплофізика та промислова теплоенергетика.

За результатами таємного голосування членів спецради К 26.058.05, асистентові кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Роману Грищенку присвоєний науковий ступінь кандидата технічних наук. Щиро вітаємо молодого науковця з успішним захистом! Бажаємо творчої наснаги й подальших наукових перемог!

Опублікований: 05-03-2021
Читайте також:
Вступники за широким конкурсом можуть ознайомитися з проміжними рейтингами

Станом на 20 липня оприлюднений проміжний рейтинг вступників, які цього року беруть участь у широкому конкурсі на молодшого бакалавра, бакалавра та наскрізного магістра. Переглянути його можна на сайті vstup.edebo.gov.ua. Кожний вступник може побачити всі заяви, подані на широкий конкурс, і відстежити своє місце в загальнодержавному рейтингу за об...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вступники за широким конкурсом можуть ознайомитися з проміжними рейтингами 21 липня 2021

Роботі з Web of Science та Scopus вчилися магістри кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Магістерська робота – це вирішення хоча й невеликої, але реальної проблеми у галузі. А для цього необхідно мати найновішу інформацію про розробки у цій сфері досліджень. Основним джерелом такої інформації є наукові публікації як у вітчизняних, так і у зарубіжних фахових і науково-практичних виданнях. Більшість із них представлені не лише в бібліоте...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Роботі з Web of Science та Scopus вчилися магістри кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 30 вересня 2020

Спеціалізованим вченим радам дозволили проводити засідання у форматі відеозв’язку

В умовах карантину спеціалізовані вчені ради зможуть проводити засідання з використанням засобів відеозв’язку в режимі реального часу. 15 липня 2020 року за внесення відповідних змін до Порядку присудження наукових ступенів проголосував Уряд. Програмне забезпечення для таємного голосування має бути автономним і забезпечувати верифікацію голосів. П...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Спеціалізованим вченим радам дозволили проводити засідання у форматі відеозв’язку 16 липня 2020

Багато любові в День усіх закоханих!

Ті, хто святкують це свято, День закоханих, традиційно дарують дорогим серцю людям подарунки, квіти, цукерки, іграшки, повітряні кульки та листівки-валентинки (часто у формі серця) з віршами, любовними зізнаннями або побажаннями кохання. Сьогодні студенти 1-го і 2-го курсів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу з викладачами каф...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Багато любові в День усіх закоханих! 14 лютого 2022