Н У Х Т

Асистент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки здобув ступінь кандидата технічних наук

05 березня 2021

Асистент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки здобув ступінь кандидата технічних наук

4 березня на засіданні спеціалізованої вченої ради К 26.058.05 відбувся захист дисертації «Динаміка танення льоду в елементах акумуляторів енергії, систем охолодження та кондиціювання повітря» асистента кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Романа Грищенка на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук зі спеціальності 05.14.06 – технічна теплофізика та промислова теплоенергетика. Науковий керівник – к.т.н., доцент Андрій Форсюк.

Здобувач на основі комплексних теоретичних та експериментальних досліджень процесів теплообміну і гідродинаміки під час танення водяного льоду при змішаному режимі конвекції з переважаючими ефектами плавучості отримав напівемпіричні залежності для розрахунку інтенсивності теплообміну під час танення водяного льоду та розробив науково обґрунтовані теоретичні та практичні засади розрахунку акумуляторів холоду з фазовими перетвореннями.

Вперше були розроблені розрахункові залежності для визначення інтенсивності теплообміну під час змішаної та перехідної конвекції у замкненій порожнині; розроблені нові моделі та алгоритм розрахунку для визначення інтенсивності теплообміну під час змішаної турбулентної та перехідної конвекції у замкненій порожнині; отримані експериментальні результати з динаміки танення льоду при змішаному режимі конвекції з переважаючими ефектами плавучості.

Розроблені автором методики CFD-моделювання та верифіковані результати експериментального дослідження передані до провідних проєктно-впроваджувальних організацій України для використання під час розроблення систем теплохолодопостачання зі CTES.

Науковець ґрунтовно представив основні положення своєї роботи, впевнено й аргументовано відповів на запитання присутніх.

Офіційними опонентами виступили завідувач кафедри холодильних установок і кондиціювання повітря Одеської національної академії харчових технологій, д.т.н., професор Михайло Хмельнюк і старша наукова співробітниця Інституту технічної теплофізики НАН України, к.т.н. Тетяна Бєляєва. Вони зазначили, що тема дисертаційного дослідження є актуальною, результати досліджень і розроблені на їх основі методики і технології мають наукову і практичну цінність. Зокрема, впровадження результатів роботи здобувача дозволить зменшити енерговитратність систем охолодження та кондиціювання повітря. Наголосивши, що дослідження виконане на високому теоретичному і практичному рівні, опоненти зазначили, що Роман Грищенко заслуговує на присудження ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.14.06 – технічна теплофізика та промислова теплоенергетика.

За результатами таємного голосування членів спецради К 26.058.05, асистентові кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Роману Грищенку присвоєний науковий ступінь кандидата технічних наук. Щиро вітаємо молодого науковця з успішним захистом! Бажаємо творчої наснаги й подальших наукових перемог!

Опублікований: 05-03-2021
Читайте також:
Перспективне знайомство з потужним роботодавцем

Відділ працевлаштування випускників активно шукає нові можливості для співпраці з роботодавцями та перспективи працевлаштування для наших здобувачів освіти і випускників. Фахівці відділу запросили до онлайн-знайомства з ПрАТ «АДМ Іллічівськ» здобувачів освіти Навчально-наукового інституту харчових технологій та Навчально-наукового інженерно-технічн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перспективне знайомство з потужним роботодавцем 06 червня 2024

День Європи у Смілянському технологічному фаховому коледжі НУХТ

9 травня Україна відзначила День Європи, адже з європейцями нас об'єднують спільні цінності – демократія, свобода вибору, рівність, толерантність тощо. Навіть гасло ЄС – «Єдність у різноманітті» – близьке нашій державі: упродовж століть ми мирно живемо поряд із вірменами, євреями, кримськими татарами, гагаузами, румунами та іншими народами. Ми – рі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День Європи у Смілянському технологічному фаховому коледжі НУХТ 12 травня 2022

Виробництво популярних ферментованих напоїв у закладах ресторанного господарства вивчають слухачі сертифікатної програми

Слухачі сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» під керівництвом доцентки кафедри готельно-ресторанної справи Ольги Дульки приготували в лабораторних умовах ферментовані напої. Вони ознайомились із технологічними особливостями виробництва традиційного українського напою – хлібного квасу та популярного напою – комбуча. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виробництво популярних ферментованих напоїв у закладах ресторанного господарства вивчають слухачі сертифікатної програми 17 жовтня 2023

Результатами своїх наукових досліджень діляться наші науковці

Результатами наукових досліджень із удосконалення процесів і обладнання для виробництва м’ясних напівфабрикатів поділилися науковці кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв – аспірант Володимир Васильков і доцент Олександр Чепелюк Учасники наукового семінару зазначили, що використання представлених пропозицій дасть змогу забез...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Результатами своїх наукових досліджень діляться наші науковці 09 лютого 2021