Н У Х Т

Асистент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки здобув ступінь кандидата технічних наук

05 march 2021

Асистент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки здобув ступінь кандидата технічних наук

4 березня на засіданні спеціалізованої вченої ради К 26.058.05 відбувся захист дисертації «Динаміка танення льоду в елементах акумуляторів енергії, систем охолодження та кондиціювання повітря» асистента кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Романа Грищенка на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук зі спеціальності 05.14.06 – технічна теплофізика та промислова теплоенергетика. Науковий керівник – к.т.н., доцент Андрій Форсюк.

Здобувач на основі комплексних теоретичних та експериментальних досліджень процесів теплообміну і гідродинаміки під час танення водяного льоду при змішаному режимі конвекції з переважаючими ефектами плавучості отримав напівемпіричні залежності для розрахунку інтенсивності теплообміну під час танення водяного льоду та розробив науково обґрунтовані теоретичні та практичні засади розрахунку акумуляторів холоду з фазовими перетвореннями.

Вперше були розроблені розрахункові залежності для визначення інтенсивності теплообміну під час змішаної та перехідної конвекції у замкненій порожнині; розроблені нові моделі та алгоритм розрахунку для визначення інтенсивності теплообміну під час змішаної турбулентної та перехідної конвекції у замкненій порожнині; отримані експериментальні результати з динаміки танення льоду при змішаному режимі конвекції з переважаючими ефектами плавучості.

Розроблені автором методики CFD-моделювання та верифіковані результати експериментального дослідження передані до провідних проєктно-впроваджувальних організацій України для використання під час розроблення систем теплохолодопостачання зі CTES.

Науковець ґрунтовно представив основні положення своєї роботи, впевнено й аргументовано відповів на запитання присутніх.

Офіційними опонентами виступили завідувач кафедри холодильних установок і кондиціювання повітря Одеської національної академії харчових технологій, д.т.н., професор Михайло Хмельнюк і старша наукова співробітниця Інституту технічної теплофізики НАН України, к.т.н. Тетяна Бєляєва. Вони зазначили, що тема дисертаційного дослідження є актуальною, результати досліджень і розроблені на їх основі методики і технології мають наукову і практичну цінність. Зокрема, впровадження результатів роботи здобувача дозволить зменшити енерговитратність систем охолодження та кондиціювання повітря. Наголосивши, що дослідження виконане на високому теоретичному і практичному рівні, опоненти зазначили, що Роман Грищенко заслуговує на присудження ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.14.06 – технічна теплофізика та промислова теплоенергетика.

За результатами таємного голосування членів спецради К 26.058.05, асистентові кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Роману Грищенку присвоєний науковий ступінь кандидата технічних наук. Щиро вітаємо молодого науковця з успішним захистом! Бажаємо творчої наснаги й подальших наукових перемог!

Published on: 11-03-2021
Read also:
Неймовірний енологічний досвід отримали викладачі кафедри готельно-ресторанної справи

Викладачі кафедри готельно-ресторанної справи відвідали наймасштабнішу виставку харчових продуктів та напоїв – 24-ту WorldFood Ukraine і Wine&Spirits Ukraine, яка працювала 2-4 листопада у Міжнародному виставковому центрі. До уваги гостей заходу були експозиційні зони від 225 компаній із 25 країн світу. Цільова аудиторія виставки – виробники п...

READ YOURSELF

Неймовірний енологічний досвід отримали викладачі кафедри готельно-ресторанної справи 05 november 2021

Відбувся ІІІ Ювілейний кулінарний діджитал-конкурс «Масниця-FEST 2024»

Фінішував кулінарний конкурс «Масниця-FEST 2024» факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка. Цьогорічний конкурс став третім, ювілейним, а відбувся в освітньому діджитал-просторі під гаслом «Об’єднані українськими традиціями». Традиційно конкурс організовано з ініціативи деканки Віти Цирульнікової та заступни...

READ YOURSELF

Відбувся ІІІ Ювілейний кулінарний діджитал-конкурс «Масниця-FEST 2024» 25 march 2024

Традиційний захід кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів у нетрадиційному форматі

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів склалося багато гарних традицій. Одна з них – проводити напередодні Великодня виховний захід, присвячений цьому священному для християн святу. Карантин вніс свої корективи у святкування, проте не завадив викладачам і студентам провести свій традиційний захід, дещо змінивши його формат. ...

READ YOURSELF

Традиційний захід кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів у нетрадиційному форматі 22 april 2020

Плідно попрацювала вчена рада університету на плановому засіданні

25 листопада 2021 року в дистанційному режимі відбулося планове засідання  вченої ради університету. Розпочали традиційно, привітавши членів ради, що відсвяткували дні народження між засіданнями. А потім перейшли до розгляду питань порядку денного. Першими розглянули кадрові питання. Кандидатури на присвоєння вчених звань професора та доцента пре...

READ YOURSELF

Плідно попрацювала вчена рада університету на плановому засіданні 25 november 2021