Н У Х Т

Планове засідання вченої ради університету

29 may 2025

Планове засідання вченої ради університету

Сьогодні у залі засідань відбулося планове засідання вченої ради університету.

Традиційно привітавши колег, що відсвяткували дні народження між засіданнями, члени вченої ради приступили до роботи і відповідно до порядку денного розглянули кадрові питання, виховну роботу в університеті, стан забезпечення безпеки життєдіяльності колективу і відповідних умов праці, навчання та проживання в гуртожитках у літній період, виконання плану заходів по забезпеченню якості підготовки фахівців і розвитку наукової діяльності у Навчально-науковому інженерно-технічному інституті ім. акад. І.С. Гулого та на факультеті біотехнології та екологічного контролю, а також поточні питання.

Кандидатів на присвоєння вчених звань та обрання на посади представила вчена секретарка Наталія Мельник. Вона надала коротку характеристику кожному претендентові, навела дані щодо їхніх останніх досягнень, підвищення кваліфікації та публікаційної активності.

До складу лічильної комісії обрали завідувача Проблемної науково-дослідної лабораторії університету Андрія Мариніна, завідувачку кафедри готельно-ресторанної справи Ларису Шаран і голову студентської ради Навчально-наукового інституту харчових технологій Івана Дюбакіна.

Ґрунтовний аналіз виховних заходів, до яких були залучені здобувачі освіти протягом навчального року, представили проректорка з науково-педагогічної та виховної роботи Лариса Арсеньєва і помічниця проректора з науково-педагогічної та виховної роботи Оксана Вашека. Серед обговорених аспектів – патріотичне виховання та корпоративна єдність, інтернаціональне виховання та розвиток лідерських якостей, трудове та професійне виховання, фізичне виховання, благодійна та волонтерська діяльність тощо.

За результатами розгляду цього питання вчена рада ухвалила низку доручень Раді з виховної роботи, деканам факультетів і директорам інститутів, завідувачам кафедр і наставникам академічних груп. Зокрема, продовжити позитивну практику проведення професійних і культурно-просвітницьких тематичних заходів, спрямованих на зміцнення корпоративної культури, патріотичних цінностей, академічної доброчесності, громадянської активності, та створити інтерактивну платформу для анкетування здобувачів щодо їх здібностей та інтересів, очікувань від навчання в університеті, пропозицій щодо створення тематичних студентських клубів, розкладу подій, отримання зворотного зв’язку після заходів, опитування та голосування з нагальних питань.

Проректор з навчально-виробничої діяльності та розвитку Олександр Бессараб висвітлив заходи, вжиті для забезпечення безпеки життєдіяльності колективу університету, відповідних умов праці викладачів і співробітників, навчання здобувачів освіти, а також проживання в гуртожитках студентського кампусу у літній період.

У доповіді йшлося про своєчасну, якісну підготовку аудиторного та лабораторного фонду, корпусу фізичного виховання, службових приміщень структурних підрозділів, навчальних корпусів і гуртожитків студмістечка до нового навчального року та роботи в осінньо-зимовий період в умовах дії воєнного стану. Зокрема, всі навчальні корпуси, аудиторний фонд, гуртожитки та всі укриття будуть ретельно перевірені на дотримання вимог щодо необхідної кількості евакуаційних виходів, вогнегасників, наявності водопостачання, водовідведення, вентиляції, обігріву, освітлення, інтернету, засобів зв’язку, засобів надання домедичної допомоги, доступності для маломобільних груп населення. Крім того, проректор нагадав про необхідність проведення інструктажів зі здобувачами освіти та співробітниками щодо правил поводження з вибухонебезпечними предметами, дотримання безпеки біля водоймищ, на дорогах, пожежної безпеки та особистої безпеки під час повітряних тривог.

Далі розглянули звіти директора Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Сергія Блаженка та деканки факультету біотехнології та екологічного контролю Наталії Грегірчак про виконання плану заходів по забезпеченню якості підготовки фахівців і розвитку наукової діяльності у їхніх підрозділах.

Доповідачі надали детальну інформацію про контингенти здобувачів освіти, навчальний і виховний процеси, успішність студентів, формування у них hard skills і soft skills, наукову і міжнародну діяльність колективів підрозділів, матеріально-технічні бази, співпрацю зі стейкхолдерами, академічну мобільність здобувачів освіти і викладачів, культурні, спортивні, профорієнтаційні заходи, волонтерську і благодійну діяльність.

Серед останніх вагомих здобутків студентів Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого – перемога у Всеукраїнському конкурсі «MHP Tech Hackathon», що проводив агрохолдинг МХП. Головуючий на засіданні заступник голови вченої ради, перший проректор Володимир Яровий з приємністю вручив директорові інституту Сергію Блаженку подяку МХП і сертифікат на приз за перемогу команди у хакатоні – демонстраційний стенд з навчальним і технологічним наповненням відповідно до тематики кейсів, вирішених нашими здобувачами освіти під час конкурсу.

Наприкінці розглянули поточні питання – затвердили склади разових спеціалізованих вчених рад для захисту дисертацій на здобуття наукового ступеня «доктор філософії» та надали дозволи на навчання за грантами програми Еразмус+ у Німеччині та Латвії здобувачкам Навчально-наукового інституту харчових технологій і факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка Марії Литовченко і Наталії Теплоуховій.

Наостанок заслухали голову лічильної комісії Андрія Мариніна, який оприлюднив результати таємного голосування по кадрових питаннях. Переважною більшістю голосів усі претенденти були підтримані вченою радою. Присутні привітали колег оплесками.

На цьому порядок денний був вичерпаний, і оскільки зауважень чи пропозицій не надійшло, заступник голови ради, перший проректор Володимир Яровий закрив засідання, подякувавши присутнім за активну й плідну роботу і побажавши наснаги та успіхів.

Published on: 29-05-2025
Read also:
Нагородження переможців Всеукраїнської студентської олімпіади «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

9 травня 2025 року в університеті у змішаному форматі відбулося нагородження переможців ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції». Захід відбувся за участі представників адміністрації НУХТ, співорганізатора олімпіади – компанії МХП, кафедри експертизи харчових продуктів, викладачів, член...

READ YOURSELF

Нагородження переможців Всеукраїнської студентської олімпіади «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» 12 may 2025

Команда STARS 131 підтвердила статус лідера

Щороку наші здобувачі освіти беруть участь у хакатоні «Ігри заводів» від UGEN, і щороку команди університету виборюють у ньому перемоги. Не став виключенням і цей рік. Серед переможців ще одна команда НУХТ – здобувачі спеціальності 131 Прикладна механіка, освітньо-професійної програми «Прикладна механіка» посіли перше командне місце в онлайн-хакато...

READ YOURSELF

Команда STARS 131 підтвердила статус лідера 21 november 2023

Першокурсники-біотехнологи захистили перші курсові роботи

Кажуть, що справжніми студентами стають після успішного «закриття» першої сесії. Однак біотехнологи-першокурсники вважають інакше: «Студентами стають після вдалого захисту першої курсової роботи». Безсонні ночі, хвилювання, місяці кропіткої праці над літературою – і ось: у спекотні літні дні першокурсники виступають із захистами курсових робіт із ...

READ YOURSELF

Першокурсники-біотехнологи захистили перші курсові роботи 10 june 2019

Викладачі оновлюють інформативні та сенсорні навички на дегустації у відомого вітчизняного сомельє

Зовсім нещодавно на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулася гостьова лекція засновника Асоціації сомельє України Дмитра Сидоренка, і ось нова зустріч, цього разу офлайн. Колектив кафедри побував на дегустації у фахівця, який представив нову лінійку «Вина Болгарії». Локацією для професійного спілкування став київський заклад...

READ YOURSELF

Викладачі оновлюють інформативні та сенсорні навички на дегустації у відомого вітчизняного сомельє 10 may 2024