Н У Х Т

Здобувачі дізнаються можливості просування студентських стартапів

21 березня 2024

Здобувачі дізнаються можливості просування студентських стартапів

Здобувачі усіх спеціальностей освітнього ступеня «магістр», які вивчають дисципліну «Інноваційне підприємництво та управління стартап-проєктами», а також здобувачі освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності «Економіка» в рамках освітньої компоненти «Інновації» разом зі своїми викладачками – в.о. завідувача кафедри економіки і права Юлією Левченко та доценткою кафедри Оксаною Відоменко долучилися до позапланової гостьової лекції від організаторів Всеукраїнського проєкту «Підприємницький університет».

У рамках заходу дізналися всі деталі про Всеукраїнський проєкт «Підприємницький університет»; що включають у себе програми від YEP (YEP Університет, YEP Інкубатор, YEP Акселератор); що таке студентський конкурс стартапів, умови участі в ньому та призовий фонд; як взяти участь у Erasmus for Young Entrepreneurs, а також ознайомилися з кейсами випускників програми «Підприємницький університет».

У будь-якій розвинутій стартап-екосистемі світу університети відіграють одну з найголовніших ролей, і Україна тут не має бути виключенням. А головним драйвером зростання і виходу університетів на якісно новий рівень мають стати інновації та підприємництво.

Ініціатива YEP «Підприємницький університет» реалізується спільно з Міністерством цифрової трансформації України, Офісом з розвитку підприємництва та експорту, національним проєктом Дія. Бізнес, Міністерством освіти і науки України, Міністерством молоді та спорту України, Українським фондом стартапів, Genesis за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України». Нині Всеукраїнський проєкт «Підприємницький університет» об’єднує 220 викладачів і понад дев’ять тисяч здобувачів із 96 університетів.

Учасникам зустрічі нагадали, що Національний конкурс студентських стартапів проходить двічі на рік у межах ініціативи «Підприємницький університет»; кожний студент після вивчення дисципліни «Інноваційне підприємництво та управління стартап-проєктами» може подати свою ідею на змагання та пройти додаткове навчання; найкращі команди представляють свої стартапи професійному журі; переможці конкурсу можуть пройти інкубацію від YEP, отримати менторство з маркетингу від продуктової компанії Genesis, а також заохочувальні призи від інших партнерів ініціативи.

До цієї зустрічі доєдналася Аліна Карчевська, яка лише у лютому 2023 року на фіналі Національного конкурсу студентських стартапів представляла свій командний проєкт «Teather» як студентка, а нині, продовжуючи працювати над ним, пройшла інкубатор YEP, і є вже частиною команди YEP. Тоді її проєкт став переможцем Всеукраїнського конкурсу студентських стартапів, і Аліна, як СЕО команди, побувала в Естонії, де його представляла.

Спілкування вийшло надзвичайно жвавим і цікавим. Переможниця минулорічного фіналу поділилася своїм досвідом розроблення командного стартап-проєкту, вимогами і особливостями його представлення у фіналі конкурсу та нинішнім станом роботи над проєктом. Здобувачі задавали багато запитань. Також поговорили про особливості створення презентації пітчу та road map.

Зустріч принесла багато позитивних вражень і бажання генерувати ідеї, які б могли вивести економіку України на якісно новий і соціально відповідальний рівень.

Опублікований: 21-03-2024
Читайте також:
Секрети успішного працевлаштування від топової HR-менеджерки – здобувачам спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

19 березня 2024 р. на кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся гостьовий онлайн-лекторій від провідної HR-менеджерки, керівниці відділу пошуку персоналу найбільшої в Україні мережі ресторанів Tarantino Family Юлії Костюченко. Тема зустрічі – «Смак життя: працевлаштування в сфері ресторанного бізнесу». Tarantino Family – найбільша вітчизняна ме...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Секрети успішного працевлаштування від топової HR-менеджерки – здобувачам спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 20 березня 2024

Запрацювала літня школа для представників редколегій українських наукових видань

9 серпня розпочалася SUES Summer School, розрахована на представників редколегій наукових журналів, співробітників академічних видавництв, бібліотекарів. Літня школа організована у межах ініціативи Supporting Ukrainian Editorial Staff (SUES) і працюватиме протягом серпня-вересня 2022 року. Формат цього проєкту передбачає проведення вебінарів украї...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Запрацювала літня школа для представників редколегій українських наукових видань 11 серпня 2022

Роботу спеціалізованих вчених рад продовжено до 2021 року

Здобувачі наукових ступенів кандидата чи доктора наук зможуть захистити свої доробки та отримати відповідні дипломи до 15 травня 2021 року. Відповідний наказ підписаний т. в. о. міністра освіти і науки Сергієм Шкарлетом. Зокрема, Міністерством освіти і науки продовжено термін дії усіх наявних спеціалізованих вчених рад. Цьому рішенню передувало вн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Роботу спеціалізованих вчених рад продовжено до 2021 року 31 липня 2020

Широкий спектр продуктів оздоровчої дії запропонували здобувачі-четвертокурсники у своїх кваліфікаційних роботах

На кафедрі технології оздоровчих продуктів Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ завершилися захисти кваліфікаційних робіт випускників-бакалаврів денної форми навчання за напрямом підготовки «Харчові технології та інженерія». Екзаменаційну комісію очолила завідувачка кафедри, професорка, д.т.н Галина Сімахіна. До складу комісії та...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Широкий спектр продуктів оздоровчої дії запропонували здобувачі-четвертокурсники у своїх кваліфікаційних роботах 24 червня 2021