Н У Х Т

Здобувачі дізнаються можливості просування студентських стартапів

21 березня 2024

Здобувачі дізнаються можливості просування студентських стартапів

Здобувачі усіх спеціальностей освітнього ступеня «магістр», які вивчають дисципліну «Інноваційне підприємництво та управління стартап-проєктами», а також здобувачі освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності «Економіка» в рамках освітньої компоненти «Інновації» разом зі своїми викладачками – в.о. завідувача кафедри економіки і права Юлією Левченко та доценткою кафедри Оксаною Відоменко долучилися до позапланової гостьової лекції від організаторів Всеукраїнського проєкту «Підприємницький університет».

У рамках заходу дізналися всі деталі про Всеукраїнський проєкт «Підприємницький університет»; що включають у себе програми від YEP (YEP Університет, YEP Інкубатор, YEP Акселератор); що таке студентський конкурс стартапів, умови участі в ньому та призовий фонд; як взяти участь у Erasmus for Young Entrepreneurs, а також ознайомилися з кейсами випускників програми «Підприємницький університет».

У будь-якій розвинутій стартап-екосистемі світу університети відіграють одну з найголовніших ролей, і Україна тут не має бути виключенням. А головним драйвером зростання і виходу університетів на якісно новий рівень мають стати інновації та підприємництво.

Ініціатива YEP «Підприємницький університет» реалізується спільно з Міністерством цифрової трансформації України, Офісом з розвитку підприємництва та експорту, національним проєктом Дія. Бізнес, Міністерством освіти і науки України, Міністерством молоді та спорту України, Українським фондом стартапів, Genesis за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України». Нині Всеукраїнський проєкт «Підприємницький університет» об’єднує 220 викладачів і понад дев’ять тисяч здобувачів із 96 університетів.

Учасникам зустрічі нагадали, що Національний конкурс студентських стартапів проходить двічі на рік у межах ініціативи «Підприємницький університет»; кожний студент після вивчення дисципліни «Інноваційне підприємництво та управління стартап-проєктами» може подати свою ідею на змагання та пройти додаткове навчання; найкращі команди представляють свої стартапи професійному журі; переможці конкурсу можуть пройти інкубацію від YEP, отримати менторство з маркетингу від продуктової компанії Genesis, а також заохочувальні призи від інших партнерів ініціативи.

До цієї зустрічі доєдналася Аліна Карчевська, яка лише у лютому 2023 року на фіналі Національного конкурсу студентських стартапів представляла свій командний проєкт «Teather» як студентка, а нині, продовжуючи працювати над ним, пройшла інкубатор YEP, і є вже частиною команди YEP. Тоді її проєкт став переможцем Всеукраїнського конкурсу студентських стартапів, і Аліна, як СЕО команди, побувала в Естонії, де його представляла.

Спілкування вийшло надзвичайно жвавим і цікавим. Переможниця минулорічного фіналу поділилася своїм досвідом розроблення командного стартап-проєкту, вимогами і особливостями його представлення у фіналі конкурсу та нинішнім станом роботи над проєктом. Здобувачі задавали багато запитань. Також поговорили про особливості створення презентації пітчу та road map.

Зустріч принесла багато позитивних вражень і бажання генерувати ідеї, які б могли вивести економіку України на якісно новий і соціально відповідальний рівень.

Опублікований: 21-03-2024
Читайте також:
У двох навчальних підрозділах університету розпочалася виробнича практика бакалаврів

Практична підготовка здобувачів вищої освіти – один із важливих видів освітнього процесу і здійснюється з метою набуття ними виробничих навиків та прийняття самостійних рішень у реальних виробничих умовах. 31 травня 2021 року розпочалася практична підготовка здобувачів освіти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу та Навчально-на...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У двох навчальних підрозділах університету розпочалася виробнича практика бакалаврів 31 травня 2021

Молоді науковці НУХТ – лауреати премії Президента України для молодих вчених 2019 року

13 лютого у Національній бібліотеці України імені В. І. Вернадського відбулося урочисте вручення премій Президента України для молодих вчених 2019 року. Надзвичайно приємно, що серед лауреатів премії – молоді науковці нашого університету – доцент кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів, кандидат технічних наук Олег Галенко та провідний інжене...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Молоді науковці НУХТ – лауреати премії Президента України для молодих вчених 2019 року 14 лютого 2020

Тісна співпраця із Корпорацією «Артеріум»

Одним із критеріїв оцінювання якості освітньої програми є залучення професіоналів-практиків до організації та реалізації освітнього процесу. Налагодження тісної співпраці зі стейкхолдерами, роботодавцями та професіоналами-практиками – пріоритет діяльності колективів кафедр університету. Зокрема, кафедра біотехнології і мікробіології упродовж багат...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тісна співпраця із Корпорацією «Артеріум» 28 вересня 2021

Продовжується робота конференції «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції»

Продовжуються секційні засідання VIIІ Міжнародної науково-технічної конференції «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції», присвяченої 135-річчю університету. Роботу секції «Ресурсозберігаючі технології зернопереробних виробництв, виробництва та зберігання хлібопекарських продуктів, кондитерськи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Продовжується робота конференції «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції» 06 листопада 2019