Н У Х Т

Запрацювала літня школа для представників редколегій українських наукових видань

11 серпня 2022

Запрацювала літня школа для представників редколегій українських наукових видань

9 серпня розпочалася SUES Summer School, розрахована на представників редколегій наукових журналів, співробітників академічних видавництв, бібліотекарів. Літня школа організована у межах ініціативи Supporting Ukrainian Editorial Staff (SUES) і працюватиме протягом серпня-вересня 2022 року.

Формат цього проєкту передбачає проведення вебінарів українською та англійською мовами, під час яких розглядатимуться питання стандартів видавничої практики.

Тренерками першого вебінару «Індексація журналів у Директорії журналів відкритого доступу (DOAJ)» виступили Ірина Кучма (EIFL) і Наталія Калюжна (ДНТБ України). Вони розповіли, чому важливо представити свій журнал у DOAJ, як правильно заповнювати заявку, на що потрібно звернути увагу на етапі розроблення вебсайту видання. Асоційовані редакторки DOAJ познайомили з ключовими критеріями включення у Директорію та поширеними причинами відмов.

16 серпня об 11:00 фахівчині проведуть вебінар українською мовою «Авторське право та електронні ліцензії». Йтиметься про переваги використання електронних ліцензій «Creative Commons» та їхнє поєднання із авторським правом.

Бажаючі ще встигають зареєструватися. Це можна зробити за посиланням.

5 вересня об 11:00 під час вебінару англійською мовою «Кращі практики видання журналів» представники Європейської асоціації наукових редакторів (EASE) Ніколас Дункан і Ядранка Стояновскі розкажуть про найкращі видавничі практики наукової літератури, правила розроблення видавничих політик, обмін метаданими, етику публікаційної діяльності та рецензування.

Реєстрація за посиланням.

Нагадаємо, Supporting Ukrainian Editorial Staff (SUES) – ініціатива, спрямована на підтримку українських редакторів і працівників редакцій наукових видань, яка започаткована коаліцією європейських організацій та установ, що працюють у сфері відкритої наукової комунікації на чолі з OPERAS (Європейська дослідницька інфраструктура з розвитку відкритої наукової комунікації у галузі гуманітарних та суспільних науках). До коаліції також входять Інститут досліджень літератури Польської Академії Наук, DOAJ (Директорія журналів відкритого доступу), DOAB (Директорія книг відкритого доступу), EIFL (Електронна інформація для бібліотек) та група з 20 французьких академічних видавництв, що є членами Європейської асоціації академічних видавців (AEUP).

Опублікований: 11-08-2022
Читайте також:
Викладачі кафедри ділової іноземної мови і міжнародної комунікації долучилися до тижня академічної доброчесності

Виховання академічної доброчесності у студентів – важливий аспект у навчальному й освітньому процесі. Викладачі кафедри ділової іноземної мови і міжнародної комунікації долучилися до загальноуніверситетських заходів і провели бесіди зі здобувачами на тему «What is Academic Integrity?» Викладачки Ольга Никитенко, Алла Щеглова, Наталія Божок, Олена...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри ділової іноземної мови і міжнародної комунікації долучилися до тижня академічної доброчесності 01 жовтня 2021

Вагомі наукові здобутки представили молоді науковці кафедри технології цукру і підготовки води

Кафедра технології цукру і підготовки води традиційно взяла активну участь у роботі 87-ї Міжнародної конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті». Науково-дослідна робота є невід’ємною частиною набуття фахових компетентностей майбутніх технологів, – про це зазнач...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вагомі наукові здобутки представили молоді науковці кафедри технології цукру і підготовки води 16 квітня 2021

Не втрачають нагоди підвищити свою кваліфікацію наші викладачі

У черговому вебінарі від компанії «Lesaffre» взяли участь викладачі наших кафедр. Цього разу вони дізнавалися про «Тостовий хліб: секрети успіху». Спікером виступила керівник пекарського центру «Лесаффр Україна», кандидат технічних наук і випускниця НУХТ Світлана Паливода. Вона коротко ознайомила слухачів із історією міжнародної компанії «Lesaffre...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Не втрачають нагоди підвищити свою кваліфікацію наші викладачі 21 липня 2020

Викладачі знайомляться з можливостями інноваційних підприємств

Доцентка кафедри туристичного та готельного бізнесу Тетяна Мірзодаєва і старша викладачка кафедри Світлана Батиченко відвідали Кулінарний центр МХП. Вони побували на індустріальній кухні з новітнім обладнанням, унікальною дизайнерською виробничою лінією та досвідченими кухарями; у лабораторії сенсорного аналізу – сучасному стратегічному підрозділі ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі знайомляться з можливостями інноваційних підприємств 04 грудня 2024