Н У Х Т

Завершуємо навчальний рік: магістранти оцінюють результати

13 травня 2022

Завершуємо навчальний рік: магістранти оцінюють результати

У складних умовах проходить нині навчання у закладах вищої освіти, складних і для здобувачів, і для педагогічного персоналу. Однак це не зменшує рівня вимог кафедри технології оздоровчих продуктів до надання здобувачам магістерського ступеня необхідної суми знань зі всіх дисциплін навчального плану та міри відповідальності суб’єктів навчального процесу за належне засвоєння цих знань.

Загалом ефективність зусиль і викладачів, і здобувачів можна оцінити досягнутими програмними результатами навчання. Для цього застосовують різні види контрольних заходів – вхідний, поточний, модульний, семестровий, підсумковий. Кожен із цих видів контролю має свої особливості, з якими викладачі детально знайомлять здобувачів. Викладачі кафедри чітко окреслюють форми контрольних заходів та їхні критерії у робочих програмах дисциплін, силабусах, під час першого заняття та перед початком заліково-екзаменаційної сесії.

Опитування здобувачів 1 курсу магістратури, проведене у травні поточного року, показало, що цю інформацію з дисциплін кафедри було надано на перших заняттях осіннього та весняного семестрів. Староста групи Марія Галушко зазначила: здобувачі були детально ознайомлені з даною інформацією, а також отримали окреме повідомлення про особливості проходження професійної практики (січень-лютий 2022 року), структуру звіту та його захист.

У процесі обговорення цього питання здобувачі висловили задоволення тим, що всі отримані поточні оцінки викладачі об’єктивно вносять в електронні журнали, і це відображається в індивідуальних кабінетах здобувачів ПС-Журнал успішності-Web.

Здобувач Олександр Межубовський, член робочої групи з розроблення освітньо-професійної програми (ОПП), зазначив важливу деталь: прозорість і зрозумілість проведення контролю і кількості отриманих балів забезпечується різними потоками інформації – надходженням в електронні кабінети здобувачів; у робочих програмах дисциплін. І, звісно, під час дистанційного навчання у весняному семестрі, коли здобувачі не мали можливості безпосередньо комунікувати з викладачами кафедри, для них важливо було отримати повторне нагадування про контрольні заходи та критерії оцінювання протягом квітня-травня.

Здобувачі кафедри досить детально ознайомлені з Кодексом академічної етики, а також важливими складниками Положення про організацію освітнього процесу в НУХТ, і знають, що здобувач, який не погоджується з отриманою оцінкою, може оскаржити її шляхом апеляції, відповідно до існуючої процедури.

Разом із тим, на кафедрі технології оздоровчих продуктів у межах реалізації ОПП «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» конфлікту інтересів із даного питання жодного разу не виникало, що свідчить про об’єктивність оцінювання знань здобувачів.

Здобувачі ознайомлені також із процедурою організації повторного складання заліків, екзаменів, звітів, а також можливості отримання індивідуального графіку. Були випадки, коли здобувачі мали нагоду скористатися такою можливістю. Так, в осінньому семестрі 2021/2022 здобувачка Аліна Кровопускова, котра понад місяць перебувала в лікарні на стаціонарному лікуванні, отримала індивідуальний графік складання контрольних заходів і, таким чином, змогла захистити курсовий проєкт із дисципліни «Перспективні технологічні процеси виробництва оздоровчих продуктів», з цієї ж дисципліни скласти екзамен, а також із дисципліни «Удосконалення технологій харчових продуктів для спецконтингентів».

Отже, з точки зору здобувачів, які навчаються за ОПП «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення», існуючі в НУХТ та на кафедрі технології оздоровчих продуктів форми контрольних заходів та критерії їх оцінювання є досить чіткими, зрозумілими, дають можливість кожному самостійно оцінити (окрім оцінки викладача) досягнуті програмні результати навчання, здобутий рівень знань, проаналізувати наявні недоліки у своїй підготовці для подальшого поліпшення професійних навичок, чіткішої орієнтації на майбутню діяльність та свою роль у створенні в Україні індустрії здорового харчування.

Опублікований: 13-05-2022
Читайте також:
Фахівці університету відвідали головну подію року для HR-професіоналів

24-25 липня у Києві відбувся 15-й ювілейний HR days 2018 - найбільший форум, на якому щорічно збираються понад 300 топ-керівників із управління персоналом провідних українських і зарубіжних компаній для обговорення найважливіших подій, ключових тенденцій і трендів поточного року, найцікавіших HR-кейсів, кращих рішень для управління персоналом. Цей...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці університету відвідали головну подію року для HR-професіоналів 26 липня 2018

В університеті триває вакцинація від COVID-19

В університеті триває вакцинація колективу від COVID-19. На початку червня мобільні медичні бригади здійснювали щеплення працівників вакциною «Comirnaty» від компанії «Pfizer-BioNTech». Згідно з нормами її використання, щеплені мали отримати другу дозу вакцини через 21 день після першого щеплення. Тож у перші дні липня мобільні медичні бригади зно...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті триває вакцинація від COVID-19 07 липня 2021

Перемогу у другому етапі загальноуніверситетського брейн-рингу виборола команда факультету біотехнології та екологічного контролю

Нещодавно відбувся другий етап загальноуніверситетського конкурсу «Brain-Ring». У зв'язку з карантинними обмеженнями захід відбувся на платформі Zoom, але, незважаючи на це, під час гри всі відчули драйвові емоції та заряд енергії. Участь у цьому етапі брали команди всіх навчальних підрозділів університету. Питань було небагато, але вони були креа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перемогу у другому етапі загальноуніверситетського брейн-рингу виборола команда факультету біотехнології та екологічного контролю 19 травня 2021

Сучасні підходи до реклами практикують третьокурсники

Бакалаври 3 курсу освітньої програми «Реклама та зв’язки з громадськістю» Навчально-наукового інституту економіки і управління вийшли на навчальну практику. Керівник практики від підприємства – директор ТОВ «ЮЛАВ МЕДІА» – дому блогерів Роман Русанов, який також входить до робочої групи розробників освітньої програми, за якою навчаються здобувачі ос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасні підходи до реклами практикують третьокурсники 09 лютого 2022