Н У Х Т

Завершуємо навчальний рік: магістранти оцінюють результати

13 травня 2022

Завершуємо навчальний рік: магістранти оцінюють результати

У складних умовах проходить нині навчання у закладах вищої освіти, складних і для здобувачів, і для педагогічного персоналу. Однак це не зменшує рівня вимог кафедри технології оздоровчих продуктів до надання здобувачам магістерського ступеня необхідної суми знань зі всіх дисциплін навчального плану та міри відповідальності суб’єктів навчального процесу за належне засвоєння цих знань.

Загалом ефективність зусиль і викладачів, і здобувачів можна оцінити досягнутими програмними результатами навчання. Для цього застосовують різні види контрольних заходів – вхідний, поточний, модульний, семестровий, підсумковий. Кожен із цих видів контролю має свої особливості, з якими викладачі детально знайомлять здобувачів. Викладачі кафедри чітко окреслюють форми контрольних заходів та їхні критерії у робочих програмах дисциплін, силабусах, під час першого заняття та перед початком заліково-екзаменаційної сесії.

Опитування здобувачів 1 курсу магістратури, проведене у травні поточного року, показало, що цю інформацію з дисциплін кафедри було надано на перших заняттях осіннього та весняного семестрів. Староста групи Марія Галушко зазначила: здобувачі були детально ознайомлені з даною інформацією, а також отримали окреме повідомлення про особливості проходження професійної практики (січень-лютий 2022 року), структуру звіту та його захист.

У процесі обговорення цього питання здобувачі висловили задоволення тим, що всі отримані поточні оцінки викладачі об’єктивно вносять в електронні журнали, і це відображається в індивідуальних кабінетах здобувачів ПС-Журнал успішності-Web.

Здобувач Олександр Межубовський, член робочої групи з розроблення освітньо-професійної програми (ОПП), зазначив важливу деталь: прозорість і зрозумілість проведення контролю і кількості отриманих балів забезпечується різними потоками інформації – надходженням в електронні кабінети здобувачів; у робочих програмах дисциплін. І, звісно, під час дистанційного навчання у весняному семестрі, коли здобувачі не мали можливості безпосередньо комунікувати з викладачами кафедри, для них важливо було отримати повторне нагадування про контрольні заходи та критерії оцінювання протягом квітня-травня.

Здобувачі кафедри досить детально ознайомлені з Кодексом академічної етики, а також важливими складниками Положення про організацію освітнього процесу в НУХТ, і знають, що здобувач, який не погоджується з отриманою оцінкою, може оскаржити її шляхом апеляції, відповідно до існуючої процедури.

Разом із тим, на кафедрі технології оздоровчих продуктів у межах реалізації ОПП «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» конфлікту інтересів із даного питання жодного разу не виникало, що свідчить про об’єктивність оцінювання знань здобувачів.

Здобувачі ознайомлені також із процедурою організації повторного складання заліків, екзаменів, звітів, а також можливості отримання індивідуального графіку. Були випадки, коли здобувачі мали нагоду скористатися такою можливістю. Так, в осінньому семестрі 2021/2022 здобувачка Аліна Кровопускова, котра понад місяць перебувала в лікарні на стаціонарному лікуванні, отримала індивідуальний графік складання контрольних заходів і, таким чином, змогла захистити курсовий проєкт із дисципліни «Перспективні технологічні процеси виробництва оздоровчих продуктів», з цієї ж дисципліни скласти екзамен, а також із дисципліни «Удосконалення технологій харчових продуктів для спецконтингентів».

Отже, з точки зору здобувачів, які навчаються за ОПП «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення», існуючі в НУХТ та на кафедрі технології оздоровчих продуктів форми контрольних заходів та критерії їх оцінювання є досить чіткими, зрозумілими, дають можливість кожному самостійно оцінити (окрім оцінки викладача) досягнуті програмні результати навчання, здобутий рівень знань, проаналізувати наявні недоліки у своїй підготовці для подальшого поліпшення професійних навичок, чіткішої орієнтації на майбутню діяльність та свою роль у створенні в Україні індустрії здорового харчування.

Опублікований: 13-05-2022
Читайте також:
Новий спільний інноваційний проєкт пивоварні «Волинський Бровар» і кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

Викладачі та магістранти кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства завітали на підприємство «Волинський Бровар» для реалізації спільного проєкту – виробництва крафтового пива Hezy West Coast IPA «HELLO». Ідея створення нового пива виникла на ґрунті спільних поглядів на справжній крафт й бажання розвивати і збагачувати міжнародну крафт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий спільний інноваційний проєкт пивоварні «Волинський Бровар» і кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 23 лютого 2021

Родзинки професії і нетворкінг від випускника студентам кафедри готельно-ресторанної справи

5 грудня на кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся майстер-клас із приготування тартару від су-шефа ресторану «Easy Breezy» готелю «Aloft» міжнародної мережі «Marriott» і випускника кафедри Андрія Корольчука. Су-шеф познайомив здобувачів бакалаврського ступеня вищої освіти з технологією класичного тартару з яловичини, популярної холодної зак...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Родзинки професії і нетворкінг від випускника студентам кафедри готельно-ресторанної справи 06 грудня 2019

НУХТ – переможець Першості Голосіївського району з міні-футболу!

10 травня на майданчиках Міжрегіональної академії управління персоналом відбулися чоловічі змагання з міні-футболу серед збірних команд студентів закладів вищої освіти Голосіївського району м. Києва. У змаганнях брали участь чотири команди: НУХТ, Національної академії СБ України, Міжрегіональної академії управління персоналом та Київського націона...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ – переможець Першості Голосіївського району з міні-футболу! 11 травня 2023

Науковці кафедри інформаційних систем підсумували науково-дослідну роботу за перше півріччя 2019 р.

Науковці кафедри інформаційних систем підвели підсумки своєї науково-дослідної роботи за період із січня по травень 2019 року. Цього року кафедрою був укладений договір на виконання науково-дослідної роботи за госпдоговірною тематикою із загальним обсягом фінансування в 400 євро. Підготовлена колективна монографія «Методи дослідження електротехні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковці кафедри інформаційних систем підсумували науково-дослідну роботу за перше півріччя 2019 р. 05 липня 2019