Н У Х Т

З популярними тенденціями у розробленні продуктів знайомилися здобувачі освітньо-професійної програми «Технології харчування»

16 листопада 2022

З популярними тенденціями у розробленні продуктів знайомилися здобувачі освітньо-професійної програми «Технології харчування»

15 листопада 2022 р. здобувачі освітнього ступеня «Бакалавр» груп ХЧ-3-1, ХЧ-3-2, ХЧ-3-3 освітньо-професійної програми «Технології харчування», що навчаються на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка, відвідали міжнародний вебінар  «Вивчення тенденції терпкого: чому кислий стає популярнішим у розробленні продуктів» (Exploring the Trend of Tart: Why Sour Hits the Sweet Spot for Product Development). Вебінар відбувся в рамках дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства», лектором якої є доцентка кафедри Наталія Стукальська.

Спікерками заходу виступили дієтологиня і головна стратегиня у сфері харчових продуктів і харчування компанії Weber Shandwick Джанет Хелм і менеджерка клієнтських рішень у Datassential Марі Молде.

Науковиці розказали, що терпка їжа набирає обертів, оскільки споживачі все частіше шукають менш солодку їжу та напої. Терпкі вишні стають затребуваним інгредієнтом, про що свідчить збільшення на ринку кількості нових інноваційних продуктів із терпкою вишнею на 113% та значне розширення їх спектру. Також спікерки представили один із найбільш затребуваних інгредієнтів для виробництва терпких солодких страв – вирощену в США терпку вишню Монморансі, поділившись науково підтвердженими перевагами, споживчими тенденціями та надихаючими концепціями щодо її застосування.

Присутні на заході здобувачі з цікавістю слухали представлену інформацію та пообіцяли обов’язково застосувати її в своїх наукових розробках.

Опублікований: 16-11-2022
Читайте також:
Четвертокурсники-хімтехнологи підсумували перший семестр цього навчального року

Останні два з половиною роки видалися непростими – коронавірус, повномасштабне вторгнення агресора, обстріли, повітряні тривоги, відключення світла... Навчатися за таких умов нашим здобувачам непросто. Як зазначають здобувачі освітньої програми «Хімічні технології та інженерія», особливо їм не вистачало роботи в лабораторіях. Адже їх спеціальність ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Четвертокурсники-хімтехнологи підсумували перший семестр цього навчального року 29 грудня 2022

Відкритий чемпіонат зі спортивного орієнтування «Spring sprint»: перемога за нами!

Здобувач другого курсу факультету біотехнології та екологічного контролю Максим Клименко (група БТ-2-1) продовжує підкорювати спортивні висоти. Цього разу він переміг у Відкритому чемпіонаті м. Києва зі спортивного орієнтування, в якому взяли участь 490 спортсменів із 14 областей України та м. Києва. Організаторами змагань виступили Департамент мо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкритий чемпіонат зі спортивного орієнтування «Spring sprint»: перемога за нами! 22 квітня 2024

Smart-concept виробництва в лекторії на честь 90-річчя кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

Виробник – компанія «Alma-Veko Food Ingredients» поділилася з учасниками чергового smart-лекторію кафедри мехатроніки та пакувальної техніки своїм баченням комплексних рішень для функціональних і смакових сумішей харчової промисловості. Спікерка, асистентка виконавчого директора, HR-менеджерка Тетяна Мостіпан докладно представила концепції компанії...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Smart-concept виробництва в лекторії на честь 90-річчя кафедри мехатроніки та пакувальної техніки 22 листопада 2022

Магістрантам НУХТ підкорюються найвищі щаблі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт

У 2019/2020 навчальному році Полтавський національний педагогічний університет ім. В.Г. Короленка був визначений базовим закладом вищої освіти для проведення ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за галуззю знань «Біологія». На конкурс надійшли 83 студентські наукові роботи з 38 закладів вищої освіти. Наш університет у цьому...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістрантам НУХТ підкорюються найвищі щаблі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт 04 травня 2020