Н У Х Т

З популярними тенденціями у розробленні продуктів знайомилися здобувачі освітньо-професійної програми «Технології харчування»

16 листопада 2022

З популярними тенденціями у розробленні продуктів знайомилися здобувачі освітньо-професійної програми «Технології харчування»

15 листопада 2022 р. здобувачі освітнього ступеня «Бакалавр» груп ХЧ-3-1, ХЧ-3-2, ХЧ-3-3 освітньо-професійної програми «Технології харчування», що навчаються на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка, відвідали міжнародний вебінар  «Вивчення тенденції терпкого: чому кислий стає популярнішим у розробленні продуктів» (Exploring the Trend of Tart: Why Sour Hits the Sweet Spot for Product Development). Вебінар відбувся в рамках дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства», лектором якої є доцентка кафедри Наталія Стукальська.

Спікерками заходу виступили дієтологиня і головна стратегиня у сфері харчових продуктів і харчування компанії Weber Shandwick Джанет Хелм і менеджерка клієнтських рішень у Datassential Марі Молде.

Науковиці розказали, що терпка їжа набирає обертів, оскільки споживачі все частіше шукають менш солодку їжу та напої. Терпкі вишні стають затребуваним інгредієнтом, про що свідчить збільшення на ринку кількості нових інноваційних продуктів із терпкою вишнею на 113% та значне розширення їх спектру. Також спікерки представили один із найбільш затребуваних інгредієнтів для виробництва терпких солодких страв – вирощену в США терпку вишню Монморансі, поділившись науково підтвердженими перевагами, споживчими тенденціями та надихаючими концепціями щодо її застосування.

Присутні на заході здобувачі з цікавістю слухали представлену інформацію та пообіцяли обов’язково застосувати її в своїх наукових розробках.

Опублікований: 16-11-2022
Читайте також:
Відбулася науково-технічна конференція «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції»

7 листопада в університеті в онлайн-форматі відбулася Міжнародна науково-технічна конференція «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції». Відкриваючи науковий захід, проректор з наукової роботи НУХТ Сергій Токарчук нагадав, що він проводиться відповідно до тематичних напрямів 23-ї секції «Наукові...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулася науково-технічна конференція «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції» 09 листопада 2023

Лекція словацької викладачки на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

5 грудня 2022 р. на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова онлайн-лекція «Alternative food sources» викладачки кафедри технології та якості продукції рослинництва Словацького сільськогосподарського університету в м. Нітра (Slovak University of Agriculture in Nitra) Еви Іванісової, PhD. Лекція була прочитана дл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лекція словацької викладачки на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 07 грудня 2022

Онлайн-тур першокурсників-експертів на підприємство Coca-Cola в Україні

Здобувачі першого курсу освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» разом зі своєю кураторкою, асистенткою кафедри експертизи харчових продуктів Анастасією Божко побували на онлайн-екскурсії підприємством Coca-Cola Beverages Ukraine. Здобувачі освіти побачили виробництво найпопулярнішого безалкогольного на...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Онлайн-тур першокурсників-експертів на підприємство Coca-Cola в Україні 31 січня 2025

Завідувач кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування виступив ментором у проєкті EdUP

З 19 по 21 листопада 2025 року завідувач кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування, професор Микола Якимчук взяв участь у ІІІ Навчально-практичній конференції «Сучасні технології в галузі електромонтажних технологій», що відбулася в межах проєкту EdUP за підтримки Swisscontact. Проєкт «Публічно-приватне партнерство ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завідувач кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування виступив ментором у проєкті EdUP 28 листопада 2025