Н У Х Т

Семінар від фахівчині-практика для викладачів і аспірантів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

23 червня 2023

Семінар від фахівчині-практика для викладачів і аспірантів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар «Хлібопекарські дріжджі, аспекти застосування», який провела керівниця пекарського центру «Лесаффр Україна», кандидатка технічних наук Світлана Шинкаренко.

Французька компанія «Лесаффр» є одним із найбільших світових виробників дріжджів, стартових культур для заквасок та інших хлібопекарських інгредієнтів.

Тема семінару обрана не випадково, адже дріжджі належать до основної сировини хлібопекарського виробництва, а їх якість впливає на параметри технологічного процесу та якість готової продукції. Світлана Шинкаренко розповіла про асортимент дріжджів який компанія виробляє та реалізує на ринку, зокрема, багато уваги приділила продукції Криворізького дріжджового заводу, що належить компанії «Лесаффр».

Фахівчиня розповіла про особливості життєдіяльності дріжджових клітин залежно від умов середовища (рецептурного складу виробів, температурного режиму приготування напівфабрикатів і заморожування тістових заготовок, наявності консервантів тощо). Корисною була інформація щодо рекомендацій використання різних товарних форм дріжджів у хлібопекарській галузі. Особливу увагу Світлана Шинкаренко акцентувала на рекомендаціях щодо правильного вибору штаму та типу товарних дріжджів у технологіях різних груп хлібобулочних виробів (для хліба та здобних виробів, для заморожених напівфабрикатів, заготовок для піци тощо). Не оминули питання правильного зберігання дріжджів в умовах хлібопекарських підприємств.

На семінарі були присутні викладачі та аспіранти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів. Колектив кафедри висловлює вдячність шановній Світлані Шинкаренко за таку змістовну доповідь, бажає успіхів у професійній діяльності.

Матеріали семінару будуть використані під час викладання дисциплін «Сировина для харчових продуктів», «Технології хлібобулочних виробів», «Низькотемпературні та екструзійні технології», «Практичні проблеми в технологіях борошняних, кондитерських виробів та харчоконцентратів», які передбачені освітньою програмою підготовки здобувачів вищої освіти освітніх ступенів «Бакалавр» і «Магістр».

Опублікований: 23-06-2023
Читайте також:
Переможці проєктів Програми Еразмус+ обговорили посилення потенціалу української освіти на шляху до європейської інтеграції

8 грудня відбувся кластерний вебінар «Посилення потенціалу української освіти на шляху до європейської інтеграції» для переможців проєктів Програми ЄС Еразмус+ конкурсу 2022 року. Співорганізаторами вебінару виступили Національний Еразмус+ офіс в Україні у співпраці з Генеральними Директоратами Європейської Комісії, Європейським агентством агентст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Переможці проєктів Програми Еразмус+ обговорили посилення потенціалу української освіти на шляху до європейської інтеграції 12 грудня 2022

Мистецтво комунікації або Заговори, щоб тебе побачили

Як правильно комунікувати з незнайомими людьми? Як знайти спільну мову? Як впоратися з труднощами у спілкуванні?.... Ці та багато інших питань постають перед першокурсниками-біотехнологами, яким довелося у цьому навчальному році починати своє навчання у дистанційному форматі, через інформаційний простір комунікувати з викладачами і своїми одногруп...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мистецтво комунікації або Заговори, щоб тебе побачили 05 листопада 2020

Ґрунтовно про вітаміни на відритій лекції доцента кафедри харчової хімії

7 листопада на кафедрі харчової хімії відбулася відкрита лекція з дисципліни «Харчова хімія» доцента, кандидата хімічних наук Олександра Макаренка для студентів другого курсу спеціальності 181 «Харчові технології та інженерія» денної форми навчання Навчально-наукового інституту харчових технологій. На лекції були присутні викладачі кафедри харчової...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ґрунтовно про вітаміни на відритій лекції доцента кафедри харчової хімії 08 листопада 2018

Соціологічні підходи до процесів адаптації та інтеграції в умовах вимушеної міграції зацікавили студентів-фінансистів

За ініціативи доцентів кафедри фінансів Наталії Климаш і Михайла Арича студенти-фінансисти третього та четвертого курсів вивчали на базі Київської школи економіки соціологічні підходи до процесів адаптації та інтеграції в умовах вимушеної міграції. Проблеми внутрішньо-перемішених осіб сьогодні заслуговують особливої уваги, адже в умовах воєнної аг...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Соціологічні підходи до процесів адаптації та інтеграції в умовах вимушеної міграції зацікавили студентів-фінансистів 01 листопада 2019