Н У Х Т

Семінар від фахівчині-практика для викладачів і аспірантів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

23 червня 2023

Семінар від фахівчині-практика для викладачів і аспірантів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар «Хлібопекарські дріжджі, аспекти застосування», який провела керівниця пекарського центру «Лесаффр Україна», кандидатка технічних наук Світлана Шинкаренко.

Французька компанія «Лесаффр» є одним із найбільших світових виробників дріжджів, стартових культур для заквасок та інших хлібопекарських інгредієнтів.

Тема семінару обрана не випадково, адже дріжджі належать до основної сировини хлібопекарського виробництва, а їх якість впливає на параметри технологічного процесу та якість готової продукції. Світлана Шинкаренко розповіла про асортимент дріжджів який компанія виробляє та реалізує на ринку, зокрема, багато уваги приділила продукції Криворізького дріжджового заводу, що належить компанії «Лесаффр».

Фахівчиня розповіла про особливості життєдіяльності дріжджових клітин залежно від умов середовища (рецептурного складу виробів, температурного режиму приготування напівфабрикатів і заморожування тістових заготовок, наявності консервантів тощо). Корисною була інформація щодо рекомендацій використання різних товарних форм дріжджів у хлібопекарській галузі. Особливу увагу Світлана Шинкаренко акцентувала на рекомендаціях щодо правильного вибору штаму та типу товарних дріжджів у технологіях різних груп хлібобулочних виробів (для хліба та здобних виробів, для заморожених напівфабрикатів, заготовок для піци тощо). Не оминули питання правильного зберігання дріжджів в умовах хлібопекарських підприємств.

На семінарі були присутні викладачі та аспіранти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів. Колектив кафедри висловлює вдячність шановній Світлані Шинкаренко за таку змістовну доповідь, бажає успіхів у професійній діяльності.

Матеріали семінару будуть використані під час викладання дисциплін «Сировина для харчових продуктів», «Технології хлібобулочних виробів», «Низькотемпературні та екструзійні технології», «Практичні проблеми в технологіях борошняних, кондитерських виробів та харчоконцентратів», які передбачені освітньою програмою підготовки здобувачів вищої освіти освітніх ступенів «Бакалавр» і «Магістр».

Опублікований: 23-06-2023
Читайте також:
Продовжують апробувати результати наукових досліджень молоді науковці кафедри біотехнології і мікробіології

Щоб реалізувати себе у професійній сфері та досягнути бажаного успіху, необхідно сумлінно та наполегливо працювати, вчитися поєднувати дозвілля і працю, навчання та наукову роботу. А, як відомо, результати наукової діяльності необхідно оприлюднювати, адже саме апробація стимулює студента на переосмислення своїх наукових досліджень і більш глибоке ї...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Продовжують апробувати результати наукових досліджень молоді науковці кафедри біотехнології і мікробіології 28 січня 2019

Кращі готельні підприємства прийняли на практику наших здобувачів вищої освіти

Карантинні обмеження не завадили організації практичної підготовки здобувачів вищої освіти кафедри готельно-ресторанної справи. З урахуванням усіх протиепідемічних рекомендацій і карантинних обмежень задля запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, з використанням дистанційних технологій 1 лютого 2021 р. здобувачі освітнього ступ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кращі готельні підприємства прийняли на практику наших здобувачів вищої освіти 02 березня 2021

Як молоді науковці-біотехнологи честь кафедри відстоювали

Активну участь у VIIІ Міжнародній науково-технічній конференції «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції», присвяченій 135-річчю Національного університету харчових технологій, взяли науковці кафедри біотехнології і мікробіології. У матеріалах конференції опубліковані 14 тез доповідей, авторами я...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як молоді науковці-біотехнологи честь кафедри відстоювали 07 листопада 2019

Вдалий вибір професії – перший крок до успішного майбуття

18 лютого у Полтавському фаховому коледжі НУХТ відбувся День відкритих дверей. До навчального закладу завітали випускники шкіл і професійно-технічних закладів освіти Полтави, Полтавської області, а також інших регіонів України. Колектив коледжу гостинно зустрічав майбутніх студентів, підготувавши для них та їхніх батьків цікаві презентаційні прогр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вдалий вибір професії – перший крок до успішного майбуття 20 лютого 2023