Н У Х Т

Семінар від фахівчині-практика для викладачів і аспірантів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

23 червня 2023

Семінар від фахівчині-практика для викладачів і аспірантів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар «Хлібопекарські дріжджі, аспекти застосування», який провела керівниця пекарського центру «Лесаффр Україна», кандидатка технічних наук Світлана Шинкаренко.

Французька компанія «Лесаффр» є одним із найбільших світових виробників дріжджів, стартових культур для заквасок та інших хлібопекарських інгредієнтів.

Тема семінару обрана не випадково, адже дріжджі належать до основної сировини хлібопекарського виробництва, а їх якість впливає на параметри технологічного процесу та якість готової продукції. Світлана Шинкаренко розповіла про асортимент дріжджів який компанія виробляє та реалізує на ринку, зокрема, багато уваги приділила продукції Криворізького дріжджового заводу, що належить компанії «Лесаффр».

Фахівчиня розповіла про особливості життєдіяльності дріжджових клітин залежно від умов середовища (рецептурного складу виробів, температурного режиму приготування напівфабрикатів і заморожування тістових заготовок, наявності консервантів тощо). Корисною була інформація щодо рекомендацій використання різних товарних форм дріжджів у хлібопекарській галузі. Особливу увагу Світлана Шинкаренко акцентувала на рекомендаціях щодо правильного вибору штаму та типу товарних дріжджів у технологіях різних груп хлібобулочних виробів (для хліба та здобних виробів, для заморожених напівфабрикатів, заготовок для піци тощо). Не оминули питання правильного зберігання дріжджів в умовах хлібопекарських підприємств.

На семінарі були присутні викладачі та аспіранти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів. Колектив кафедри висловлює вдячність шановній Світлані Шинкаренко за таку змістовну доповідь, бажає успіхів у професійній діяльності.

Матеріали семінару будуть використані під час викладання дисциплін «Сировина для харчових продуктів», «Технології хлібобулочних виробів», «Низькотемпературні та екструзійні технології», «Практичні проблеми в технологіях борошняних, кондитерських виробів та харчоконцентратів», які передбачені освітньою програмою підготовки здобувачів вищої освіти освітніх ступенів «Бакалавр» і «Магістр».

Опублікований: 23-06-2023
Читайте також:
Фахівці Управління поліції м. Києва прочитали лекцію для студентів і викладачів

Ось і настав перший день довгоочікуваного літа. Кожного вабить вулиця, адже тут відбувається багато цікавого, захоплюючого, хоча й іноді трапляються небезпечні для життя ситуації, а особливо з учасниками дорожнього руху. У рамках проведення Тижня безпеки дорожнього руху за ініціативи кафедри безпеки життєдіяльності до нашого університету завітали ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці Управління поліції м. Києва прочитали лекцію для студентів і викладачів 01 червня 2018

Європейський досвід у навчанні з економіки та менеджменту вивчала доцент кафедри обліку і аудиту

Одним із пріоритетних напрямів розвитку нашого університету є розширення міжнародного співробітництва з провідними закладами освіти Європи і світу. За ініціативи ректорату наші науково-педагогічні працівники проходять стажування для вивчення досвіду кращих вишів. Воно спрямоване на удосконалення професійних компетенцій й педагогічної майстерності, ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Європейський досвід у навчанні з економіки та менеджменту вивчала доцент кафедри обліку і аудиту 29 січня 2020

Студенти ІТ-спеціальностей мають шанс вибороти головний приз міжнародного ІТ-чемпіонату

Конкурс «Золотий байт» орієнтований на молоде, прогресивне покоління, яке прагне проявити і реалізувати свої здібності у сфері IT-технологій, дизайну та комунікацій. Тема конкурсних робіт Чемпіонату «Золотий байт-2018» – «Create the new world» («Створи новий світ»). Цьогорічні номінації: Startup Сhallenge – конкурс програмних проектів, командн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти ІТ-спеціальностей мають шанс вибороти головний приз міжнародного ІТ-чемпіонату 16 січня 2018

Movie Club повертається

Кафедра іноземних мов професійного спрямування відновила роботу свого славнозвісного Movie Club. І початок, який співпав зі святом Halloween 31 жовтня, поклав мультфільм «Таємниця Коко». Події мультфільму відбуваються переважно в країні мертвих, де хлопець Мігель шукає свого предка – відомого співака Ернесто де ля Круза, щоб отримати дозвіл займати...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Movie Club повертається 01 листопада 2019