Н У Х Т

Семінар від фахівчині-практика для викладачів і аспірантів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

23 червня 2023

Семінар від фахівчині-практика для викладачів і аспірантів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар «Хлібопекарські дріжджі, аспекти застосування», який провела керівниця пекарського центру «Лесаффр Україна», кандидатка технічних наук Світлана Шинкаренко.

Французька компанія «Лесаффр» є одним із найбільших світових виробників дріжджів, стартових культур для заквасок та інших хлібопекарських інгредієнтів.

Тема семінару обрана не випадково, адже дріжджі належать до основної сировини хлібопекарського виробництва, а їх якість впливає на параметри технологічного процесу та якість готової продукції. Світлана Шинкаренко розповіла про асортимент дріжджів який компанія виробляє та реалізує на ринку, зокрема, багато уваги приділила продукції Криворізького дріжджового заводу, що належить компанії «Лесаффр».

Фахівчиня розповіла про особливості життєдіяльності дріжджових клітин залежно від умов середовища (рецептурного складу виробів, температурного режиму приготування напівфабрикатів і заморожування тістових заготовок, наявності консервантів тощо). Корисною була інформація щодо рекомендацій використання різних товарних форм дріжджів у хлібопекарській галузі. Особливу увагу Світлана Шинкаренко акцентувала на рекомендаціях щодо правильного вибору штаму та типу товарних дріжджів у технологіях різних груп хлібобулочних виробів (для хліба та здобних виробів, для заморожених напівфабрикатів, заготовок для піци тощо). Не оминули питання правильного зберігання дріжджів в умовах хлібопекарських підприємств.

На семінарі були присутні викладачі та аспіранти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів. Колектив кафедри висловлює вдячність шановній Світлані Шинкаренко за таку змістовну доповідь, бажає успіхів у професійній діяльності.

Матеріали семінару будуть використані під час викладання дисциплін «Сировина для харчових продуктів», «Технології хлібобулочних виробів», «Низькотемпературні та екструзійні технології», «Практичні проблеми в технологіях борошняних, кондитерських виробів та харчоконцентратів», які передбачені освітньою програмою підготовки здобувачів вищої освіти освітніх ступенів «Бакалавр» і «Магістр».

Опублікований: 23-06-2023
Читайте також:
У гостях кафедри економіки праці та менеджменту – учні київської школи №130

Студенти першого курсу спеціальності 073 «Менеджмент» Михайло Хитрун і Дмитро Ясюк разом зі старшим викладачем Іриною Майстренко запросили на кафедру економіки праці та менеджменту одинадцятикласників Спеціалізованої школи I-III ступенів із поглибленим вивченням англійської та італійської мов №130 імені Данте Аліг’єрі м. Києва. Зустріч із викладач...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У гостях кафедри економіки праці та менеджменту – учні київської школи №130 27 грудня 2019

Юна науковиця, підопічна кафедри біотехнології і мікробіології – стипендіатка Президента України

Учениця 11 класу ліцею «Наукова зміна» м. Києва Марія Джелмач стала лауреаткою стипендії Президента України, призначеної переможцям ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України у 2022 році. Дослідження, що принесло їй перемогу, присвячене вивченню впливу використання навушників на с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Юна науковиця, підопічна кафедри біотехнології і мікробіології – стипендіатка Президента України 12 січня 2023

Колектив кафедри харчової хімії поповнився ще одним доцентом

Науковий потенціал університету визначається, в першу чергу, науковим і педагогічним рівнем професорсько-викладацького колективу. Тому, дуже приємно вітати колег із отриманням наукового звання. Кафедра харчової хімії була створена лише рік тому і вже сьогодні поповнилась ще одним дипломованим доцентом! Рішенням атестаційної колегії МОН від 23 жовт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Колектив кафедри харчової хімії поповнився ще одним доцентом 02 листопада 2018

Усе про прянощі в аюрведичній дієтології на гостьовій лекції

Лікарка-дієтологиня, спеціалістка з аюрведичної медицини та дієтології Центру здоров’я «Аюрведа-192» Анна Осипенко в межах навчальних дисциплін «Технології аюрведичної харчової продукції» та «Інноваційні ресторанні технології» прочитала лекцію для здобувачів освітнього ступеня «Магістр» освітньо-професійних програм «Технології дієтичної та аюрведич...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Усе про прянощі в аюрведичній дієтології на гостьовій лекції 22 грудня 2022