Н У Х Т

Із особливостями виробництва твердих лікарських засобів на ПрАТ «Дарниця» познайомилися практиканти-біотехнологи

13 лютого 2018

Із особливостями виробництва твердих лікарських засобів на ПрАТ «Дарниця» познайомилися практиканти-біотехнологи

Ще після першого знайомства з ПрАТ «Дарниця» студенти-біотехнологи вирішили, що хочуть більше дізнатися не лише про технології виробництва лікарських засобів, а також про їх впровадження та вдосконалення. Для того, щоб краще засвоїти почуте і побачене вони розділилися на дві групи: перша – вже ділилася отриманою інформацією про цех ампульних лікарських засобів, а друга група – Ірина Татарчук, Анна Мартинюк і Ірина Мельник познайомились із деякими особливостями виробництва твердих лікарських засобів. Помітити ці особливості та зрозуміти їх призначення їм допоміг куратор практики, провідний інженер цеху твердих ЛЗ Ігор Миронович.

Мабуть, не існує українця, який не купував би Валідол© чи Цитрамон© Дарниця. Тому наші практикантки одностайно вирішили детально дізнатися, як відбувається «магія створення таблеток». У першу чергу вони вирушили ознайомитись із нормативною документацією та регламентами виробництва, які люб'язно надав відділ документації. Наступним етапом вже була власне практика –  знайомство з різноманітними дільницями технологічної лінії виготовлення твердих лікарських засобів.

Весь процес виробництва, як виявилось, напівавтоматизований, людина лише контролює та вносить зміни параметрів. Виробництво твердих лікарських препаратів займає два поверхи. На другому готують гранулят, тобто змішують порошкоподібні компоненти, а на першому – формують таблетки. Фасування взагалі відбувається в іншому корпусі. Між відділеннями налагоджена система підйомних кранів і тунелів, якими «подорожує» таблетна маса до того, як стати таблеткою чи капсулою.

Немов зачаровані, студентки дивилися на виготовлення грануляту, принцип якого полягає у безперервній циркуляції повітря через установку. Нарешті, на власні очі побачили, як відбувається забір повітря, всі стадії його очищення та охолодження/нагрівання, про який так багато чули від викладача кафедри біотехнології і мікробіології Євгена Омельчука на парах і під час захисту курсових.

До речі, на Дарниці  всього лише 4 гранулятори італійського виробника, але один із інженерів поділився інформацією про подальшу заміну іноземного обладнання на вітчизняне.

Періодично куратор практики від виробництва задавав свої запитання.  І, на його превеликий подив, наші студенти знали абсолютно всі відповіді! З рештою, фахівець констатував, що студенти факультету біотехнології та екологічного контролю НУХТ отримують найкращу підготовку!

Як студенти університету харчових технологій наші практикантки не змогли пройти повз їдальні для працівників, де пересвідчилися, що біотехнологи під час обідньої перерви мають широкий вибір смачних страв за помірні ціни. Тож, тепер дівчата вже з повною відповідальністю рекомендують «Дарницю» для подальшого працевлаштування!

Від імені всіх студентів 4-го курсу дівчата висловлюють щиру вдячність колективу кафедри біотехнології та мікробіології за знання; за те, що дійсно працюють на результат, а не заради диплому; за те, що в очах провідних фахівців виглядають гідно; за можливість реалізувати себе в такому неосяжному та ще такому незвіданому напрямку як біотехнологія.

Опублікований: 13-02-2018
Читайте також:
На провідних підприємствах стажуються викладачі кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства

Доценти кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Роман Мукоїд і Борис Хіврич пройшли стажування на підприємстві ПрАТ «Карлсберг Україна». Підприємство оснащено сучасним технологічним обладнанням, використовуються новітні інноваційні технології, що дозволяють отримувати продукт високої якості, є перспективи подальшого розвитку у сфері...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На провідних підприємствах стажуються викладачі кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства 30 січня 2023

Вдалий вибір професії – перший крок до успішного майбуття

18 лютого у Полтавському фаховому коледжі НУХТ відбувся День відкритих дверей. До навчального закладу завітали випускники шкіл і професійно-технічних закладів освіти Полтави, Полтавської області, а також інших регіонів України. Колектив коледжу гостинно зустрічав майбутніх студентів, підготувавши для них та їхніх батьків цікаві презентаційні прогр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вдалий вибір професії – перший крок до успішного майбуття 20 лютого 2023

Корпорація «Артеріум» підтримує молодих дослідників

29 жовтня на кафедрі біотехнології і мікробіології відбувся публічний захист студентських наукових проектів за благодійної підтримки Корпорації «Артеріум». У конкурсі брали участь студенти І року магістратури спеціальності «Біотехнології та біоінженерія». Учасникам побажали успіху та гідного представлення робіт проректор з наукової роботи Олександ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Корпорація «Артеріум» підтримує молодих дослідників 31 жовтня 2019

Консультації з підготовки до вступу у НУХТ київським ліцеїстам від фахівців кафедри харчової хімії

Кафедра харчової хімії завжди активно підтримує всі профорієнтаційні заходи нашого університету. Як демонструє багаторічний досвід, найбільш ефективними виявляються зустрічі наших викладачів зі школярами, під час яких детально обговорюються всі нюанси вступної компанії, правила й умови вступу та навчання у НУХТ. Доцент кафедри Лариса Мазур 29 січн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Консультації з підготовки до вступу у НУХТ київським ліцеїстам від фахівців кафедри харчової хімії 29 січня 2019