Н У Х Т

Європейський підхід для європейського майбутнього

03 лютого 2022

Європейський підхід для європейського майбутнього

Викладачки кафедри мехатроніки та пакувальної техніки, д.т.н., професорка Людмила Кривопляс-Володіна та к.т.н., доцентка Анастасія Деренівська з 17 по 28 січня 2022 року за підтримки програми Європейського Союзу ERASMUS+ проходили навчання в Міжнародній зимовій школі «Соціальні виміри європейських студій», що працювала в межах імплементації проєкту кафедри Жана Монне «Соціальні та культурні аспекти Європейських Студій» (SCAES) – 620635-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-CHAIR.

Учасникам запропонували курси, що розкривали соціальні виміри європейських політик:

- семінар «Європейська соціальна політика» (спікерка – в.о. завідувача кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Національного університету біоресурсів і природокористування України, професорка Марина Дєліні);
- інтенсив «Європейська політика соціальної згуртованості» (спікерка – професорка кафедри менеджменту та інноваційних технологій соціокультурної діяльності Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова Марья Нестерова);
- дистанційний курс «Європейська соціальна модель» (спікерка – професорка Університету Генуї (Італія) Діана Спулбер);
- дистанційний курс «Інклюзивна політика ЄС в освіті» (спікерка – професорка Діана Спулбер);
- дистанційний курс «Європейська політика соціальних інновацій» (спікерка – професорка Марья Нестерова);
- дистанційний курс «Соціальні виміри європейських політик» (спікерка – професорка Марья Нестерова).

У ході заходів Школи слухачі обговорювали основні соціальні процеси в Європі, зокрема в країнах ЄС – питання соціальної стратифікації суспільства, міграційні процеси та основні чинники впливу на них, соціальну відповідальність бізнесу на європейських підприємствах та їх досвід, європейську соціальну політику, політику згуртованості та молодіжну політику, системи компетенцій, пов’язаних із феноменом європейської соціальної моделі, практику інклюзивної освіти в країнах ЄС, європейську практику соціальних інновацій та можливості її впровадження в Україні.

Наші викладачки вдячні спікерам за натхненні доповіді, багато нової, цікавої, корисної інформації та професійно проведені заходи.

Результати участі у Міжнародній зимовій школі «Соціальні виміри європейських студій» підкріплені сертифікатами. 

Опублікований: 03-02-2022
Читайте також:
Міжнародна співпраця науковців України в дзеркалі наукометрії

Професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін та асистентка Марія Омельченко взяли участь у фаховому вебінарі, присвяченому міжнародній науковій співпраці та її відображенню у наукометричних показниках, організованому з нагоди Міжнародного дня науки. У межах заходу обговорювалися актуальні тенденції наукового партнер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародна співпраця науковців України в дзеркалі наукометрії 16 травня 2025

Маленьке свято для «сонячних» людей влаштували менеджери персоналу

Студенти-першокурсники освітньої програми «Менеджмент персоналу» Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ виявили соціальну ініціативу та спільно з молодшим і старшим кураторами відвідали Святошинський дитячий будинок-інтернат для хлопчиків із синдромом Дауна й глибокою розумовою відсталістю. Підготовка відбулася оперативно. На зі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Маленьке свято для «сонячних» людей влаштували менеджери персоналу 29 листопада 2019

Корисні солодощі навчилися готувати наші здобувачі на майстер-класі від успішної випускниці

У рамках лабораторного заняття здобувачів кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції освітнього ступеня «Бакалавр», освітньої програми «Технології харчування»  з дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» відбувся майстер-клас «healthy sweets» випускниці кафедри Жанни Коробченко за участю викладачок, доценток Наталії Ст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Корисні солодощі навчилися готувати наші здобувачі на майстер-класі від успішної випускниці 10 вересня 2021

Про дисперсні системи дізналися майбутні екологи

Теоретичні знання – невід’ємна складова практичних навичок майбутнього спеціаліста. Особливо важливими для інженерів усіх напрямів підготовки є основи хімічних процесів, що відбуваються під час виробництва харчової продукції. Такі вкрай необхідні знання отримали здобувачі другого курсу спеціальності 101 «Екологія і екоменеджмент» на відкритій лекці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про дисперсні системи дізналися майбутні екологи 14 квітня 2021