Н У Х Т

Навчання на денній формі та робота за спеціальністю: все можна поєднати!

05 лютого 2021

Навчання на денній формі та робота за спеціальністю: все можна поєднати!

Для багатьох карантин 2020 року став нелегким випробуванням, а для наших здобувачів – новим викликом, з яким вони успішно і кожний на свій лад впоралися. Ось і магістрантка ІІ року навчання кафедри біотехнології і мікробіології Наталія Клименко  вирішила не чекати на офіційне закінчення магістратури, а починати пошуки роботи прямо зараз. Дівчина зізнається, що складно було знайти місце, де були б готові взяти студента, але ще важче це було зробити в післякарантинний період. Проте написання резюме, мотиваційних листів і ряд співбесід дали своє – в червні їй запропонували посаду координатора клінічних досліджень у компанії «Pharmaxi».

Ця сфера для здобувачки була в новинку, хоча і зацікавила тим, що знаходиться на межі медицини і фармацевтичного виробництва, поєднуючи їх у собі. Але основи клінічного дослідження, Good Clinical Practice (GCP) і шлях лікарського препарату від субстанції до зареєстрованого медичного препарату вона знала вже давно. Адже навчається за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія». І викладачі кафедри готують своїх вихованців до того, що потрібно весь час навчатися і удосконалюватися.

Свою кар’єру координатора магістрантка починала з віддаленого моніторингу (нагляду) за ходом дослідження. А після отримання сертифікату GCP, як підтвердження отриманих у період стажування знань, обов’язки значно розширилася і додалося відповідальності, адже зараз серед них координація роботи центрів проведення клінічних досліджень, спілкування з підрядниками, а також підготовка документації для Державного експертного центру та Локальних етичних комісій із метою отримання погодження на проведення випробування.

Отже, поєднувати навчання на денній формі і роботу – цілком реально, варто лише цього прагнути! І, впевнившись у цьому на власному досвіді, Наталія зазначає, що вдячна локдауну, який допоміг осягнути важливість реалізації себе як спеціаліста і приніс певний досвід; викладачам кафедри біотехнології і мікробіології та науковій керівниці Тетяні Пирог, які підтримують прагнення студентів-випускників знаходити себе в світі спеціалістів і професіоналів; університету, який навчив навчатися (це, хоч і тавтологія, але золота істина)!

Опублікований: 05-02-2021
Читайте також:
Дуальна освіта – ідеальні умови для здобувачів освіти

За ініціативи ПрАТ «МХП» 15 здобувачів освіти 4-го курсу спеціальності 151 «Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані системи» відокремленого структурного підрозділу «Смілянський технологічний фаховий коледж НУХТ» взяли участь у проєкті дуального навчання. Проєкт тривав з середини серпня до  середини грудня 2021 р., не враховуючи тривалої підготовк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дуальна освіта – ідеальні умови для здобувачів освіти 28 грудня 2021

49 випускників кафедри технології оздоровчих продуктів гідно представили свої дипломні роботи та проекти

На кафедрі технології оздоровчих продуктів завершилися захисти бакалаврських і магістерських робіт студентів денної, заочної та заочної/скороченої форми навчання за спеціальністю 181 «Харчові технології». За період роботи Екзаменаційної комісії відбулися 6 захистів дипломних проектів і робіт, на яких були розглянуті 18 дипломних проектів бакалаврі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

49 випускників кафедри технології оздоровчих продуктів гідно представили свої дипломні роботи та проекти 26 лютого 2019

Міністерство освіти і науки відповідає на найпоширеніші запитання щодо вступу у заклади вищої  освіти у 2018 році

Міністерство освіти і науки розмістило на своєму сайті відповіді на найпоширеніші запитання щодо вступу на бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного та ветеринарного спрямувань).  Q&A поділені на 9 блоків: - Підготовка до вступу - Навчання за кошти держбюджету - Подання заяв - Конкурсний та прохідний бал - Творчі конкурси і заліки -...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міністерство освіти і науки відповідає на найпоширеніші запитання щодо вступу у заклади вищої освіти у 2018 році 22 червня 2018

Тренінги від фахівців-практиків – частина навчального процесу на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Викладачі та здобувачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів взяли участь у вебінарі-тренінгу, організованому об’єднанням «Quality Consortium of Retailers», який провела тренерка, провідна аудиторка та виконавча директорка сертифікаційного органу «Grand Cert», докторка філософії Євгенія Новожилова. Згідно з програмою тренінгу ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тренінги від фахівців-практиків – частина навчального процесу на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 09 червня 2021