Н У Х Т

Є чим пишатися: кафедра біотехнології і мікробіології підвела підсумки своєї роботи та здобутків за минулий рік

14 січня 2020

Є чим пишатися: кафедра біотехнології і мікробіології підвела підсумки своєї роботи та здобутків за минулий рік

Кафедра біотехнології і мікробіології підвела підсумки своєї роботи та здобутків за минулий рік. А пишатися є чим.

Наукові та освітянські досягнення викладачів були оцінені на найвищому рівні. Завідувачу кафедри Тетяні Пирог присвоєне почесне звання «Заслужений діяч науки і техніки України» (Указ Президента України від 3 жовтня 2019 року № 731/2019), також Тетяна Пирог нагороджена Подякою Міністерства освіти і науки України за високий професіоналізм, ефективне сприяння формуванню та забезпеченню реалізації державної політики у сфері освіти і науки та участь у розробленні стандартів вищої освіти на компетентісній основі.

Доцент Юрій Пенчук нагороджений Почесною грамотою Київського міського голови, доцент Оксана Скроцька та завідувач лабораторії кафедри Світлана Антонюк – Подякою голови Голосіївської районної в м. Києві державної адміністрації, доцент Вікторія Красінько – Дипломом Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Завідувач кафедри Тетяна Пирог пройшла конкурсний відбір і включена до складу науково-методичної підкомісії з біотехнології і біоінженерії сектору вищої освіти Науково-методичної ради МОН України (наказ МОН № 582 від 25.04.2019 р.). У жовтні 2019 р. її обрано головою підкомісії з біотехнології і біоінженерії. Також професор Тетяна Пирог і д.т.н. Віктор Стабніков пройшли конкурсний відбір і на основі рейтингування включені до складу секції 24 «Наукові проблеми харчових технологій і промислової біотехнології» як експерти Наукової ради МОН України.

Викладачі кафедри пройшли стажування у вищих навчальних закладах за кордоном. Професор Віктор Стабніков, доценти Інна Лич та Олена Стабнікова проходили стажування на кафедрах біотехнології та водного господарства факультету прикладних наук Delft University of Technology (м. Делфт, Нідерланди, 13-17 травня 2019 р.). Доцент Наталя Грегірчак стажувалась у Вищій школі бізнесу – Національному Луїс університеті (м. Новий Сонч, Польща, 29 жовтня – 29 листопада 2019 р.).

У вересні у видавництві «Ліра» вийшов підручник «Біохімічні основи мікробного синтезу» (автори – Тетяна Пирог, Юрій Пенчук), в якому підсумовані сучасні дані про шляхи біосинтезу як препаратів на основі біомаси, так і практично цінних первинних і вторинних метаболітів, у тому числі й антибіотиків (феназинових, стауроспорину, теіксобактину, карбапенемів, монобактамів, мегаломіцинів, валідаміцину А та ін.).

Упродовж року викладачами кафедри опубліковані 64 статті, з яких 33 – у співавторстві зі студентами, 13 – у журналах наукометричної бази SCOPUS, 2 – у журналі наукометричної бази Web of Science; отримані 1 патент на винахід і 6 – на корисну модель.

Опублікований: 14-01-2020
Читайте також:
Вступникам обов’язково необхідно відслідковувати статус заяв, поданих через електронні кабінети

Вступникам, які подали заяви до вишів через електронні кабінети, потрібно обов’язково відслідковувати статус таких заяв. На цьому наголосила директор ДП «Інфоресурс» Оксана Бєлік. «Кожна подана електронна заява має певний статус – він змінюється після її оброблення приймальними комісіями. Вступникам треба обов’язково переглядати статуси в електрон...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вступникам обов’язково необхідно відслідковувати статус заяв, поданих через електронні кабінети 20 липня 2018

Про свої права й обов’язки під час виборчого процесу дізналися наші студенти

13 лютого 2019 року в рамках правопросвітницької ініціативи «Я маю право голосу!», що є частиною проекту «Я маю право!» працівники Свалявського бюро правової допомоги провели тематичну зустріч зі студентами 4-го курсу Свалявського технічного коледжу НУХТ. У ході зустрічі працівники бюро розповіли студентам, що таке вибори, про їх права та обов’язк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про свої права й обов’язки під час виборчого процесу дізналися наші студенти 14 лютого 2019

Всеукраїнська асоціація операторів ринку м’яса та м’ясопродуктів на науковому семінарі кафедри експертизи харчових продуктів

На кафедрі експертизи харчових продуктів відбувся плановий науковий семінар, на який були запрошені президент Всеукраїнської асоціації операторів ринку м’яса та м’ясопродуктів Наталія Курята зі своєю командою, а також студенти 4-го курсу спеціальності «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції». Учасники заходу обговорювали актуальну т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Всеукраїнська асоціація операторів ринку м’яса та м’ясопродуктів на науковому семінарі кафедри експертизи харчових продуктів 15 листопада 2018

Карантин із користю: участь в онлайн майстер-класах

Із незмінною користю проводять час карантину студенти-біотехнологи. І у цьому їм допомагають фахівці ТОВ «Triglav international» (стратегічний партнер Корпорації «Артеріум»). Упродовж двох тижнів вони надали можливість студентам кафедри біотехнології і мікробіології взяти участь у дев’яти різних онлайн-заходах. Першим був майстер-клас «Як використ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Карантин із користю: участь в онлайн майстер-класах 06 травня 2020