Н У Х Т

Є чим пишатися: кафедра біотехнології і мікробіології підвела підсумки своєї роботи та здобутків за минулий рік

14 січня 2020

Є чим пишатися: кафедра біотехнології і мікробіології підвела підсумки своєї роботи та здобутків за минулий рік

Кафедра біотехнології і мікробіології підвела підсумки своєї роботи та здобутків за минулий рік. А пишатися є чим.

Наукові та освітянські досягнення викладачів були оцінені на найвищому рівні. Завідувачу кафедри Тетяні Пирог присвоєне почесне звання «Заслужений діяч науки і техніки України» (Указ Президента України від 3 жовтня 2019 року № 731/2019), також Тетяна Пирог нагороджена Подякою Міністерства освіти і науки України за високий професіоналізм, ефективне сприяння формуванню та забезпеченню реалізації державної політики у сфері освіти і науки та участь у розробленні стандартів вищої освіти на компетентісній основі.

Доцент Юрій Пенчук нагороджений Почесною грамотою Київського міського голови, доцент Оксана Скроцька та завідувач лабораторії кафедри Світлана Антонюк – Подякою голови Голосіївської районної в м. Києві державної адміністрації, доцент Вікторія Красінько – Дипломом Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Завідувач кафедри Тетяна Пирог пройшла конкурсний відбір і включена до складу науково-методичної підкомісії з біотехнології і біоінженерії сектору вищої освіти Науково-методичної ради МОН України (наказ МОН № 582 від 25.04.2019 р.). У жовтні 2019 р. її обрано головою підкомісії з біотехнології і біоінженерії. Також професор Тетяна Пирог і д.т.н. Віктор Стабніков пройшли конкурсний відбір і на основі рейтингування включені до складу секції 24 «Наукові проблеми харчових технологій і промислової біотехнології» як експерти Наукової ради МОН України.

Викладачі кафедри пройшли стажування у вищих навчальних закладах за кордоном. Професор Віктор Стабніков, доценти Інна Лич та Олена Стабнікова проходили стажування на кафедрах біотехнології та водного господарства факультету прикладних наук Delft University of Technology (м. Делфт, Нідерланди, 13-17 травня 2019 р.). Доцент Наталя Грегірчак стажувалась у Вищій школі бізнесу – Національному Луїс університеті (м. Новий Сонч, Польща, 29 жовтня – 29 листопада 2019 р.).

У вересні у видавництві «Ліра» вийшов підручник «Біохімічні основи мікробного синтезу» (автори – Тетяна Пирог, Юрій Пенчук), в якому підсумовані сучасні дані про шляхи біосинтезу як препаратів на основі біомаси, так і практично цінних первинних і вторинних метаболітів, у тому числі й антибіотиків (феназинових, стауроспорину, теіксобактину, карбапенемів, монобактамів, мегаломіцинів, валідаміцину А та ін.).

Упродовж року викладачами кафедри опубліковані 64 статті, з яких 33 – у співавторстві зі студентами, 13 – у журналах наукометричної бази SCOPUS, 2 – у журналі наукометричної бази Web of Science; отримані 1 патент на винахід і 6 – на корисну модель.

Опублікований: 14-01-2020
Читайте також:
Вийшов друком ще один навчальний посібник наших викладачів

У херсонському видавництві «Олді-плюс» вийшов друком навчальний посібник «Обладнання закладів ресторанного господарства. Оцінка технічного рівня», до авторського колективу якого увійшли доцент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін і доцент кафедри експертизи харчових продуктів Вікторія Кійко. У навчальному посібнику в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вийшов друком ще один навчальний посібник наших викладачів 27 липня 2018

За грамотними інженерами з освітнім ступенем «магістр» завітав до НУХТ технічний директор ТОВ «Холод Engineering»

Наприкінці лютого на кафедру теплоенергетики і холодильної техніки завітав технічний директор ТОВ «Холод Engineering» Іван Пугачов. Тоді стейкхолдер  поспілкувався зі здобувачами освітнього ступеня «Бакалавр». Але, як виявилося, фірмі «Холод Engineering» на роботу потрібні не лише наші «бакалаври», а й грамотні інженери з освітнім ступенем «магіст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

За грамотними інженерами з освітнім ступенем «магістр» завітав до НУХТ технічний директор ТОВ «Холод Engineering» 12 березня 2020

PR харчових брендів від наших маркетологів

Які особливості PR у харчовій промисловості? На чому робити акценти та які мейнстріми враховувати? Про це і не тільки говорили учасники на черговому засіданні студентського гуртка кафедри маркетингу «Інтелектуал». Формування зв’язків із громадськістю – тема, що зацікавила здобувачів спеціальностей 075 «Маркетинг», 076 «Підприємництво і, торгівля» т...

ЧИТАТИ ДАЛІ

PR харчових брендів від наших маркетологів 03 грудня 2024

На День відкритих дверей НУХТ запрошує кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації

У рамках підготовки до Дня відкритих дверей НУХТ старша викладачка кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Юліана Малик відвідала середню загальноосвітню школу № 35 Святошинського району м. Києва. Викладачка поспілкувалася з керівництвом навчального закладу та учнями випускних класів. Спілкуючись зі школярами Юліана Малик розпов...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На День відкритих дверей НУХТ запрошує кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації 05 жовтня 2023