Н У Х Т

Поповнення в колі науковців кафедри біотехнології і мікробіології

20 грудня 2018

Поповнення в колі науковців кафедри біотехнології і мікробіології

Уже з вересня кілька завзятих студентів 3 курсу спеціальності «Біотехнології та біоінженерія» старанно працюють на благо науки, вкладаючи свій потенціал у відточування навичок і проведення власних досліджень на базі кафедри біотехнології і мікробіології, адже вони поповнили ряди учасників студентського наукового гуртка «BIOTECH».

Так, не все вдається з першого разу, не завжди був отриманий бажаний результат, але, скільки ж радості в тих захоплених очах можна побачити, коли дослід вдається, коли результат перевершує сподівання. Ці відчуття безцінні.

Під чітким керівництвом найкращих викладачів і з влучними порадами науковців-старшокурсників початківці розпочали шлях до нових звершень й відкрили перед собою цікавий світ біотехнології.

Час познайомитись з новачками, які вже скоро радуватимуть своїми досягненнями: Анастасія Царьова (БТ-3-1) – біосинтез поверхнево-активних речовин Nocardia vaccinii для використання в складі мийно-дезинфікуючих засобів; Анна Зварич (БТ-3-1) – культивування Acinetobacter calcoaceticus для одержання поверхнево-активних речовин із високою антимікробною активністю; Ганна Ярова (БТ-3-1) – біосинтез поверхнево-активних речовин Rhodococcus erythropolis для контролю чисельності фітопатогенних бактерій; Владислав Черепанський (Бт-3-2) – дослідження поверхонь хлібопекарського виробництва на наявність грибів, дріжджів і бактерій; Діана Терещук та Ярослава Гавриленко (БТ-3-3) – дослідження антибактеріальних властивостей біологічно активних фрагментів молозива.

Щиро вітаємо юних науковців із початком такої захоплюючої і трудомісткої роботи, бажаємо наснаги та креативних ідей!

 

Опублікований: 20-12-2018
Читайте також:
Презентація НУХТ для ветеранів, ветеранок та їх родин

28 березня 2025 року доцент кафедри фінансів Юрій Кулинич і старша викладачка кафедри міжнародної економіки Оксана Занозовська представляли Навчально-науковий інститут економіки та управління нашого університету на освітньому ярмарку для ветеранів, ветеранок та їх родин у Києві, організованому Київ Мілітарі Хаб. Щоб зробити зважений вибір, недоста...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Презентація НУХТ для ветеранів, ветеранок та їх родин 28 березня 2025

Досвід найкращих переймають студенти і викладачі кафедри технології консервування

Студенти Навчально-наукового інституту харчових технологій разом із викладачами кафедри технології консервування відвідали сучасне українське виробництво з перероблення плодово-ягідної продукції – «Аграна Фрут» у м. Вінниці. «Аграна Фрут» – світовий лідер із оборотом € 1,14 мільярдів, що спеціалізується на переробленні фруктів, ягід, і включає в с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Досвід найкращих переймають студенти і викладачі кафедри технології консервування 26 березня 2018

Культуру поведінки у громадських місцях обговорили студенти Свалявського технічного коледжу НУХТ

10 жовтня 2018 року у Свалявському технічному коледжі НУХТ відбувся інформаційно-виховний захід «Культура поведінки у громадських місцях». Участь у заході взяла слідчий слідчого відділу Ірина Легеза, яка ознайомила студентів із адміністративними та кримінальними правопорушеннями, адже незнання законів, не звільняє від відповідальності. Студенти от...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Культуру поведінки у громадських місцях обговорили студенти Свалявського технічного коледжу НУХТ 11 жовтня 2018

Великоднє волонтерство

12 квітня 2023 року у рамках тижня циклової комісії викладачами-технологами та студентами групи 32-ТХ Полтавського фахового коледжу нашого університету були виготовлені великодні паски для поранених військових ЗСУ, які зараз лікуються або проходять реабілітацію у військовому госпіталі. Колектив коледжу увесь час надає посильну допомогу нашим війсь...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Великоднє волонтерство 14 квітня 2023