22 лютого на кафедрі технології молока і молочних продуктів відбувся захист магістерських робіт студентів денної форми навчання спеціальності 181 «Харчові технології»
Варто згадати, що студенти кафедри технології молока і молочних продуктів проявляють себе не тільки у виконанні магістерських робіт, а й беруть участь і перемагають у всеукраїнських конкурсах студентських наукових робіт, зокрема у конкурсі «Харчові технології».
До складу Екзаменаційної комісії увійшли: директор Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ, доцент Оксана Кочубей-Литвиненко, завідувач кафедри технології молока і молочних продуктів, професор Галина Поліщук, доцент кафедри технології молока і молочних продуктів Олена Грек, секретар ЕК – доцент кафедри технології молока і молочних продуктів Олена Красуля. Екзаменаційну комісію очолив завідувач кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Національного університету біоресурсів і природокористування України, доцент Олександр Савченко.
До уваги членів комісії майбутні фахівці молочної галузі представили свої магістерські роботи у широкому діапазоні наукових тематик: розроблення технологій сиркових паст і йогуртів; розроблення нових продуктів із сироватки з використанням білків рослинного походження; розроблення нових видів масляних паст із різноманітними компонентами та науково-обгрунтованими стабілізаційними системами; розроблення нових видів згущених молочних консервів; розроблення нових видів морозива кисломолочного, плодово-ягідного та молочно-овочевого з використанням молочних білків і компонентів рослинного походження.
Також, магістрантами була представлена до захисту міжкафедральна робота, в якій науково обґрунтована ресурсо- та енергоощадна технологія нових видів кисломолочних, жирових і молочно-білкових продуктів.
Магістранти не тільки продемонстрували свої наукові дослідження на постерах та в мультимедійних презентаціях, а ще й пригостили членів ЕК й усіх присутніх зразками нових видів молочної продукції, які власноруч виробили за своїми розробленими технологіями.
Результати досліджень, представлені студентами, були висвітлені у матеріалах наукових конференцій в Україні і за її межами та в збірниках наукових праць. Також, результати наукових досліджень були апробовані на підприємствах молочної промисловості, а на технічні рішення були отримані патенти України на корисні моделі та винаходи.
Магістерські роботи, представлені для публічного захисту, мали елементи наукової новизни і практичної значимості та підтверджували здатність магістрантів самостійно виконувати наукові дослідження, що ґрунтуються на отриманих теоретичних знаннях і практичних навичках.
Оголошуючи результати захисту робіт, члени ЕК, зазначили, що студенти-магістранти продемонстрували здатність аргументовано захищати власні пропозиції та вміння змістовно викласти сутність результатів наукових досліджень запропонованих інноваційних рішень і відзначили науково-професійний рівень підготовки випускників.
За результатами захисту, всі магістранти отримали позитивні оцінки своїх робіт, а троє – рекомендовані комісією до отримання дипломів із відзнакою.
Колектив кафедри технології молока і молочних продуктів вітає магістрів із правом гордо називатися фахівцем молочної галузі та зичить сходження до подальших успіхів!