Н У Х Т

За крок до успіху магістранти кафедри технології молока і молочних продуктів

25 лютого 2019

За крок до успіху магістранти кафедри технології молока і молочних продуктів

22 лютого на кафедрі технології молока і молочних продуктів відбувся захист магістерських робіт студентів денної форми навчання спеціальності 181 «Харчові технології»

Варто згадати, що студенти кафедри технології молока і молочних продуктів проявляють себе не тільки у виконанні магістерських робіт, а й беруть участь і перемагають у всеукраїнських конкурсах студентських наукових робіт, зокрема у конкурсі «Харчові технології».

До складу Екзаменаційної комісії увійшли: директор Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ, доцент Оксана Кочубей-Литвиненко, завідувач кафедри технології молока і молочних продуктів, професор Галина Поліщук, доцент кафедри технології молока і молочних продуктів Олена Грек, секретар ЕК – доцент кафедри технології молока і молочних продуктів Олена Красуля. Екзаменаційну комісію очолив завідувач кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Національного університету біоресурсів і природокористування України, доцент Олександр Савченко.

До уваги членів комісії майбутні фахівці молочної галузі представили свої магістерські роботи у широкому діапазоні наукових тематик: розроблення технологій сиркових паст і йогуртів; розроблення нових продуктів із сироватки з використанням білків рослинного походження; розроблення нових видів масляних паст із різноманітними компонентами та науково-обгрунтованими стабілізаційними системами; розроблення нових видів згущених молочних консервів; розроблення нових видів морозива кисломолочного, плодово-ягідного та молочно-овочевого з використанням молочних білків і компонентів рослинного походження.

Також, магістрантами  була представлена до захисту міжкафедральна робота, в якій науково обґрунтована ресурсо- та енергоощадна технологія нових видів кисломолочних, жирових і молочно-білкових продуктів.

Магістранти не тільки продемонстрували свої наукові дослідження на постерах та в мультимедійних презентаціях, а ще й пригостили членів ЕК й усіх присутніх зразками нових видів молочної продукції, які власноруч виробили  за своїми розробленими технологіями.

Результати досліджень, представлені студентами, були висвітлені у матеріалах наукових конференцій в Україні і за її межами та в збірниках наукових праць. Також, результати наукових досліджень були апробовані на підприємствах молочної промисловості, а на технічні рішення були отримані патенти України на корисні моделі та винаходи.

Магістерські роботи, представлені для публічного захисту, мали елементи наукової новизни і практичної значимості та підтверджували здатність магістрантів самостійно виконувати наукові дослідження, що ґрунтуються на отриманих теоретичних знаннях і практичних навичках.

Оголошуючи результати захисту робіт, члени ЕК, зазначили, що студенти-магістранти продемонстрували здатність аргументовано захищати власні пропозиції та вміння змістовно викласти сутність результатів наукових досліджень запропонованих інноваційних рішень і відзначили науково-професійний рівень підготовки випускників.

За результатами захисту, всі магістранти отримали позитивні оцінки своїх робіт, а троє – рекомендовані комісією до отримання дипломів із відзнакою.

Колектив кафедри технології молока і молочних продуктів вітає магістрів із правом гордо називатися фахівцем молочної галузі та зичить сходження до подальших успіхів!

Опублікований: 25-02-2019
Читайте також:
Домашній кінотеатр зі смаком французької кухні

Протягом тижня аспіранти-технологи та студенти спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» і «Харчові технології» у рамках проекту English Movie-Club, ініційованого кафедрою іноземних мов професійного спрямування, мали можливість насолоджуватися переглядом фільму «Рататуй» англійською мовою. Отримавши завдання від доцента кафедри Галини Лук’янець,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Домашній кінотеатр зі смаком французької кухні 22 травня 2020

Широкий спектр виробництв у кваліфікаційних роботах бакалаврів кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів

У нинішні непрості часи для нашої держави одним із пріоритетів є випуск здобувачів, що закінчують чотирирічне навчання. 17 червня в оnline-форматі на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів стартували захисти кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» за спеціальністю 181 «Харчові технології», освітньо-професійною програмою...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Широкий спектр виробництв у кваліфікаційних роботах бакалаврів кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів 20 червня 2022

Офіційні результати виборів ректора НУХТ

11 листопада в університеті завершився тривалий і непростий процес виборів ректора. Через пандемію коронавіруса і введений навесні 2020 року карантин, вони були відтерміновані на осінь. І хоч у країні зберігається вкрай напружена ситуація, значні послаблення Урядом України карантинного режиму дали можливість завершити в університеті виборчу кампані...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Офіційні результати виборів ректора НУХТ 12 листопада 2020

Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти високо цінує роботу викладачів НУХТ

Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти висловило подяку завідувачеві кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв, професору Олександру Гавві за роботу у складі галузевої експертної ради з механічної інженерії і внесок у роботу галузевих експертних рад та Національного агентства забезпечення якості вищої освіти ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти високо цінує роботу викладачів НУХТ 29 березня 2024