Н У Х Т

Відбулася Міжнародна Зимова Школа Жана Моне «Ефективний Екоменеджмент для Європейського Майбутнього України»

25 січня 2022

Відбулася Міжнародна Зимова Школа Жана Моне «Ефективний Екоменеджмент для Європейського Майбутнього України»

22 січня на базі кафедри екологічної безпеки та охорони праці нашого університету відбулася Міжнародна Зимова Школа Жана Моне «Ефективний Екоменеджмент для Європейського Майбутнього України».

Онлайн-акція проходила за підтримки проєктів Жана Моне програми ЄС Еразмус+, що реалізуються на кафедрі, і була спрямована на розвиток активної співпраці між університетською спільнотою та представниками середньої освіти України.

Школу відкрив ректор Національного університету харчових технологій, професор Олександр Шевченко. До привітання учасників також долучилися деканка факультету біотехнології та екологічного контролю, доцентка Наталія Грегірчак, експерт Національного Еразмус+ офісу в Україні Петро Крайнік, заступниця директора Національного Центру МАН Тетяна Пещерина та академічний координатор проєктів Жана Моне JM ECO та EUforUA, завідувач кафедри екологічної безпеки та охорони праці, професор Ігор Якименко.

Школа зібрала рекордну кількість учасників – 258 осіб практично з усіх куточків України – Києва, Львова, Одеси, Миколаєва, Харкова, Чернігова, Черкас, Вінниці, Житомира, Рівного і багатьох інших міст, містечок та селищ. Учасники різного віку та статусу – школярі, вчителі, директори шкіл та колеги з університетської освіти і, зокрема багатьох кафедр нашого університету були активними учасниками заходу.

Насичена програма Школи включала виступи експертів від університетської екологічної освіти (Оксана Ничик, Ігор Якименко, Сергій Кириленко), від Національного Еразмус+ офісу в Україні (Петро Крайнік), від експертів зі шкільної освіти (Тетяна Коблюк, Ольга Пруцакова), екологічного бізнесу (Євгеній Лукашевич), яскраві презентації студентів-екологів різних курсів (Ірина Гулевата – учасниця академічних обмінів програми Еразмус+, що зараз перебуває у Щецинському університеті, в Польщі, Валерія Вишнева, Катерина Козодой, Валерія Кожан, Станіслав Усенко) та випускників кафедри (Євгеній Шаповалов). Крім того, студенти-екологи (Єлизавета Корецька, Станіслав Усенко та Володимир Іщенко) провели для учасників Школи віртуальний відео-тур нашим університетом. 

Загальний висновок Школи та Круглого столу, що відбувся наприкінці насиченого та плідного робочого дня (попри те, що це була субота), – ініціатива важлива, цікава всім учасникам і має бути продовжена. Тож, Школа досягла своєї мети – університет має нових друзів, партнерів і живий інтерес шкільної молоді, наших майбутніх вступників до екологічних викликів сучасного світу.

Опублікований: 25-01-2022
Читайте також:
Ефективні форми підвищення кваліфікації

Задля забезпечення зростання професійної майстерності педагогічних працівників, удосконалення вміння застосовувати сучасні освітні та педагогічні технології у Львівському фаховому коледжі харчової і переробної промисловості НУХТ відбулося чергове онлайн-засідання Школи педагогічної майстерності. Про практику застосування систем оцінювання навчальн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ефективні форми підвищення кваліфікації 20 січня 2023

Науковий семінар на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар на участю директорки ТОВ «ЧАНТА МАУНТ», кандидатки наук з державного управління Олени Тараненко. Підприємство ТОВ «ЧАНТА МАУНТ» – одне з найкращих автоматизованих індустріальних виробництв із мінімальною участю людини в процесі. Ключовою компетенцією заводу є в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковий семінар на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 26 червня 2024

З принципами НАССР познайомила виробничників доцентка кафедри експертизи харчових продуктів

Інститутом підготовки фахівців Національного органу стандартизації було організовано навчання для керівного складу працівників компанії «Арго регіон» у рамках теми «Практичні аспекти розроблення та впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР». До програми навчання була залучена доцентка кафедри експертизи харчових продуктів Вікторія Кійко...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З принципами НАССР познайомила виробничників доцентка кафедри експертизи харчових продуктів 25 жовтня 2023

Студент Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ – призер обласної олімпіади з хімії

На базі Золотоніського коледжу ветеринарної медицини БНАУ відбулася І Обласна олімпіада з хімії серед студентів І курсів вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації Черкаської області. Представники коледжів у чесній та наполегливій боротьбі змагалися за звання кращого хіміка. Студент групи МЕХ17 Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студент Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ – призер обласної олімпіади з хімії 24 квітня 2018