Н У Х Т

Відбулася Міжнародна Зимова Школа Жана Моне «Ефективний Екоменеджмент для Європейського Майбутнього України»

25 january 2022

Відбулася Міжнародна Зимова Школа Жана Моне «Ефективний Екоменеджмент для Європейського Майбутнього України»

22 січня на базі кафедри екологічної безпеки та охорони праці нашого університету відбулася Міжнародна Зимова Школа Жана Моне «Ефективний Екоменеджмент для Європейського Майбутнього України».

Онлайн-акція проходила за підтримки проєктів Жана Моне програми ЄС Еразмус+, що реалізуються на кафедрі, і була спрямована на розвиток активної співпраці між університетською спільнотою та представниками середньої освіти України.

Школу відкрив ректор Національного університету харчових технологій, професор Олександр Шевченко. До привітання учасників також долучилися деканка факультету біотехнології та екологічного контролю, доцентка Наталія Грегірчак, експерт Національного Еразмус+ офісу в Україні Петро Крайнік, заступниця директора Національного Центру МАН Тетяна Пещерина та академічний координатор проєктів Жана Моне JM ECO та EUforUA, завідувач кафедри екологічної безпеки та охорони праці, професор Ігор Якименко.

Школа зібрала рекордну кількість учасників – 258 осіб практично з усіх куточків України – Києва, Львова, Одеси, Миколаєва, Харкова, Чернігова, Черкас, Вінниці, Житомира, Рівного і багатьох інших міст, містечок та селищ. Учасники різного віку та статусу – школярі, вчителі, директори шкіл та колеги з університетської освіти і, зокрема багатьох кафедр нашого університету були активними учасниками заходу.

Насичена програма Школи включала виступи експертів від університетської екологічної освіти (Оксана Ничик, Ігор Якименко, Сергій Кириленко), від Національного Еразмус+ офісу в Україні (Петро Крайнік), від експертів зі шкільної освіти (Тетяна Коблюк, Ольга Пруцакова), екологічного бізнесу (Євгеній Лукашевич), яскраві презентації студентів-екологів різних курсів (Ірина Гулевата – учасниця академічних обмінів програми Еразмус+, що зараз перебуває у Щецинському університеті, в Польщі, Валерія Вишнева, Катерина Козодой, Валерія Кожан, Станіслав Усенко) та випускників кафедри (Євгеній Шаповалов). Крім того, студенти-екологи (Єлизавета Корецька, Станіслав Усенко та Володимир Іщенко) провели для учасників Школи віртуальний відео-тур нашим університетом. 

Загальний висновок Школи та Круглого столу, що відбувся наприкінці насиченого та плідного робочого дня (попри те, що це була субота), – ініціатива важлива, цікава всім учасникам і має бути продовжена. Тож, Школа досягла своєї мети – університет має нових друзів, партнерів і живий інтерес шкільної молоді, наших майбутніх вступників до екологічних викликів сучасного світу.

Published on: 25-01-2022
Read also:
Вектор на удосконалення освітньої програми «Харчові технології та інженерія» – визначено

24 січня 2025 року в Навчально-науковому інституті харчових технологій відбулося розширене засідання робочої групи з перегляду освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» спеціальності «Харчові технології» освітнього ступеня «бакалавр». Засідання, на якому поряд із членами робочої групи були присутні завідувачі кафедр інституту...

READ YOURSELF

Вектор на удосконалення освітньої програми «Харчові технології та інженерія» – визначено 24 january 2025

У подорож, що торкнулася кожного, запросили митці Навчально-наукового інституту економіки і управління

17 квітня мистецький колектив Навчально-наукового інституту економіки і управління відновив одну з найулюбленіших традицій нашого університету – День інституту/факультету. Яскраві, сповнені гумору і несподіваних поворотів, насичені неперевершеним вокалом і феєричною хореографією масштабні постановки незмінно дарували прекрасний настрій і залишали н...

READ YOURSELF

У подорож, що торкнулася кожного, запросили митці Навчально-наукового інституту економіки і управління 19 april 2024

Підсумкове засідання вченої ради університету у 2021 році

23 грудня 2021 року відбулося останнє у календарному році планове засідання вченої ради університету. Розпочали традиційно, привітавши членів ради, що відсвяткували дні народження між засіданнями, після чого перейшли до розгляду питань порядку денного. Про виконання Стратегічного плану розвитку університету у 2021 р. доповів перший проректор, Вол...

READ YOURSELF

Підсумкове засідання вченої ради університету у 2021 році 23 december 2021

Лабораторні практикуми для слухачів сертифікатних програм кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів

Одним із важливих і цікавих напрямків, який дає можливість отримати нові знання і підвищити свої професійні компетенції є залучення здобувачів вищої освіти, фахівців харчових виробництв і педагогічних працівників до цільових сертифікатних програм, які проводяться спеціалізованими кафедрами нашого університету. Цьогоріч на кафедрі технології м'яса ...

READ YOURSELF

Лабораторні практикуми для слухачів сертифікатних програм кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів 14 april 2025