Н У Х Т

Кафедра експертизи харчових продуктів у київських школах

04 квітня 2024

Кафедра експертизи харчових продуктів у київських школах

Відповідальна по кафедрі експертизи харчових продуктів за профорієнтаційну роботу, професорка, академік УАН Оксана Шульга ознайомила 10-класників загальноосвітніх середніх шкіл №229 та №74 м. Києва з перевагами навчання в нашому університеті. Саме наш університет пропонує спеціальності на будь-які здібності та вподобання майбутніх вступників. Досить прикрим виявився той факт, що школярі не знали про існування НУХТ, що лише підтверджує необхідність у подібних зустрічах.

Кожна школа має свою історію та традиції. Так, СЗШ №74 була заснована ще у 1938 році, і з дня заснування всі предмети у школі викладаються українською мовою. У радянські період нашої історії це була одна з небагатьох українських шкіл м. Києва. СЗШ № 229 значно молодша, вона веде свою історію від 1981 року. Учні цієї школи безкоштовно можуть відвідати секції греко-римської боротьби, спортивного орієнтування, волейболу; розвивати творчі здібності в НТОС «Азімут» і різноманітних гуртках.

Для того, щоб школярі відчули, що таке лабораторні заняття в НУХТ, їм було запропоновано визначити якість меду та результати порівняти з відповідним нормативним документом. Учні позитивно сприйняли міні-майстер-клас, адже кожний власноруч зміг за допомогою рефрактометра визначити масову частку вологи у дослідженому зразку меду, розфасованого у стік.

Також школярів було запрошено на наступний День відкритих дверей університету, який відбудеться 20 квітня 2024 року.

Кафедра експертизи харчових продуктів висловлює вдячність директорці СЗШ №229 Ларисі Хоміцькій та заступниці директора СЗШ №74 Юлії Смертко за дуже оперативну організацію зустрічі з учнями 10-х класів. Відчувається вболівання педагогів за майбутнє своїх випускників, адже лише після особистого знайомства із ЗВО можна зробити правильний вибір!

Опублікований: 04-04-2024
Читайте також:
Лекція від HVAC-фахівця

Спільними зусиллями команда UGBC і кафедра теплоенергетики і холодильної техніки організували захоплюючу лекцію HVAC-інженера компанії Rambøll Драгоса-Іоана Богату – експерта з якості навколишнього середовища всередині приміщень і будівельної фізики, що спеціалізується на проєктуванні низьковуглецевих, ефективних і стійких систем HVAC. У межах тем...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лекція від HVAC-фахівця 14 листопада 2024

Невпинно підвищують свій професійний рівень викладачі Навчально-наукового інституту економіки і управління

Викладачами Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ пройдено тривалий, насичений та цікавий шлях підвищення кваліфікації в Університеті менеджменту освіти Національної академії педагогічних наук України за очно-дистанційною формою навчання з відривом від виробництва. У групі серед викладачів університетів, інститутів, академій бе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Невпинно підвищують свій професійний рівень викладачі Навчально-наукового інституту економіки і управління 24 червня 2019

Новий здобуток: наша викладачка – співавторка польської монографії

Викладачка кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Петруша стала співавторкою монографії «Uwarunkowania produkcji żywności» Частина 6 (Фактори харчових продуктів), виданої Жешувським університетом (Польща). Цей доробок став підсумком співпраці, яка розпочалася ще у 2021 році й продовжилася науковим стажуванням у 2023-2024 рр. Результати науко...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий здобуток: наша викладачка – співавторка польської монографії 18 жовтня 2024

До єдиного вступного іспиту (ЄВІ) з іноземної мови готуються студенти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

За ініціативи декана факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, професора Віктора Доценка була організована онлайн-зустріч «ЄВІ на 200 балів» для здобувачів 4 курсу із завідувачем кафедри іноземних мов професійного спрямування Оленою Галинською. Відбулося три сесії на платформі Zoom зі студентами спеціальностей факультету – «Харчові...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До єдиного вступного іспиту (ЄВІ) з іноземної мови готуються студенти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 29 травня 2020