Н У Х Т

Кафедра експертизи харчових продуктів у київських школах

04 квітня 2024

Кафедра експертизи харчових продуктів у київських школах

Відповідальна по кафедрі експертизи харчових продуктів за профорієнтаційну роботу, професорка, академік УАН Оксана Шульга ознайомила 10-класників загальноосвітніх середніх шкіл №229 та №74 м. Києва з перевагами навчання в нашому університеті. Саме наш університет пропонує спеціальності на будь-які здібності та вподобання майбутніх вступників. Досить прикрим виявився той факт, що школярі не знали про існування НУХТ, що лише підтверджує необхідність у подібних зустрічах.

Кожна школа має свою історію та традиції. Так, СЗШ №74 була заснована ще у 1938 році, і з дня заснування всі предмети у школі викладаються українською мовою. У радянські період нашої історії це була одна з небагатьох українських шкіл м. Києва. СЗШ № 229 значно молодша, вона веде свою історію від 1981 року. Учні цієї школи безкоштовно можуть відвідати секції греко-римської боротьби, спортивного орієнтування, волейболу; розвивати творчі здібності в НТОС «Азімут» і різноманітних гуртках.

Для того, щоб школярі відчули, що таке лабораторні заняття в НУХТ, їм було запропоновано визначити якість меду та результати порівняти з відповідним нормативним документом. Учні позитивно сприйняли міні-майстер-клас, адже кожний власноруч зміг за допомогою рефрактометра визначити масову частку вологи у дослідженому зразку меду, розфасованого у стік.

Також школярів було запрошено на наступний День відкритих дверей університету, який відбудеться 20 квітня 2024 року.

Кафедра експертизи харчових продуктів висловлює вдячність директорці СЗШ №229 Ларисі Хоміцькій та заступниці директора СЗШ №74 Юлії Смертко за дуже оперативну організацію зустрічі з учнями 10-х класів. Відчувається вболівання педагогів за майбутнє своїх випускників, адже лише після особистого знайомства із ЗВО можна зробити правильний вибір!

Опублікований: 04-04-2024
Читайте також:
Перші кроки впровадження дуальної освіти на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування

За ініціативи викладачів кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування, здобувачам освітніх ступенів «Бакалавр» і «Магістр» освітніх програм «Інжиніринг харчових та біотехнологічних виробництв» та «Інжиніринг харчових виробництв», які навчаються за спеціальністю 133 «Галузеве машинобудування», запропоновано взяти участь ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перші кроки впровадження дуальної освіти на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування 10 лютого 2023

Відбувся онлайн-День відкритих дверей НУХТ

30 травня відбувся онлайн-День відкритих дверей НУХТ, який, враховуючи карантинні обмеження, цього разу відбувався у форматі прямого ефіру на каналі в Instagram та відеоконференцій на сервісі ZOOM. Докладно про наш навчальний заклад розповіла учасникам заходу начальник відділу аналітично-інформаційного моніторингу освітньої діяльності Центру моніт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбувся онлайн-День відкритих дверей НУХТ 30 травня 2020

Нове поповнення книжкової полички студентів спеціальності «Енергетичне машинобудування»

Вийшов друком рекомендований вченою радою Національного університету харчових технологій підручник «Плодоовочесховища. Проектування, оптимізація, розрахунки» для студентів спеціальності 142 «Енергетичне машинобудування», одним із авторів якого є доцент кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Андрій Форсюк.  У підручнику надана методологія п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нове поповнення книжкової полички студентів спеціальності «Енергетичне машинобудування» 22 жовтня 2018

Кафедра готельно-ресторанної справи не перестає дивувати неймовірними майстер-класами

1 квітня 2025 р. відбувся майстер-клас для магістрантів спеціальності «Готельно-ресторанна справа», організований гаранткою і лекторкою навчальної дисципліни «Інновації в ресторанному бізнесі» Тетяною Сильчук. Guest chef – Олександр Дударенко, шеф-кухар ресторану GLIBIVKA FAMILY PARK, член Асоціації Шеф-кухарів України, випускник Basque Culinary C...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра готельно-ресторанної справи не перестає дивувати неймовірними майстер-класами 03 квітня 2025