Н У Х Т

Звітують майбутні доктори філософії

23 червня 2023

Звітують майбутні доктори філософії

На кафедрі біотехнології і мікробіології відбулося річне звітування здобувачів вищої освіти ступеня «Доктор філософії» за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія».

Здобувачі першого року навчання Валерія Марченко (Потапенко), Мирослав Хоньків, Ігор Колодій успішно засвоїли обов’язкові та вибіркові компоненти освітньо-наукової програми, а також апробували свої наукові доробки на міжнародних конференціях і підготували статті до друку.

Валерія Марченко (Потапенко) під керівництвом доцентки кафедри Оксани Скроцької займається дослідженням, що стосується біосинтезу наночастинок срібла з використанням дріжджових клітин та їх метаболітів.

Мирослав Хоньків (науковий керівник – завідувач кафедри Віктор Стабніков) досліджує біосинтез наночастинок селену молочнокислими бактеріями та можливості їх застосування у харчових технологіях.

Ігор Колодій (науковий керівник – доцент Юрій Пенчук) вивчає антимікробний потенціал бактеріальних лізатів, що дозволить їх використовувати у різних галузях.

Здобувач ІІ року навчання Микита Іванов (наукова керівниця – професорка Тетяна Пирог) вивчає вплив біологічних індукторів на антимікробну та антиадгезивну активність поверхнево-активних речовин Acinetobacter calcoaceticus IМВ В-7241. Він успішно завершив перший рік навчання, опанував пасивну та активну частину педагогічної практики, а під час другого року навчання виконав заплановані досліди і у співавторстві опублікував три статті у фахових виданнях, одне з яких індексується наукометричною базою Scopus.

Здобувач третього року навчання Ігор Ключка (наукова керівниця – професорка Тетяна Пирог) досліджує синергізм із іншими біоцидами біологічної активності поверхнево-активних речовин, синтезованих у різних умовах культивування Rhodococcus erythropolis IMB Ac-5017 та Acinetobacter calcoaceticus IМВ В-7241. Він виконав заплановані дослідження і у співавторстві з ним за цей навчальний рік також опубліковано три статті, одна з яких у журналі бази Scopus.

Усі звіти здобувачів були затверджені, і колектив кафедри бажає подальших успіхів нашим здобувачам на нелегкій науковій ниві!

Опублікований: 23-06-2023
Читайте також:
Із технологією виробництва пива знайомилися третьокурсники в пивоварні крафтового виробника

Серце пивоварні – пиво, яке на ній варять. А крафтові пивоварні відрізняються своєю унікальною індивідуальністю.  «Andersen Brand Pub» – перший бренд-паб нового київського крафтового виробника пива «ANDERSEN». Група здобувачів вищої освіти ТБ-3-8 разом із доцентом кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Романом Мукоїдом побували у н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із технологією виробництва пива знайомилися третьокурсники в пивоварні крафтового виробника 08 жовтня 2021

У Свалявському технічному коледжі НУХТ відбулися урочистості з нагоди Міжнародного свята жінок

У Свалявському технічному коледжі НУХТ відбулися урочистості з нагоди Міжнародного свята жінок 8 Березня. Поетичними рядками викладачів привітали студенти коледжу Іванна Гніденко, Віолетта Шестак, Ольга Гвоздьова, Даяна Бобраніцька, Едуард Попович, Ігор Шевченко, Дмитро Петрунько, Олександр Розвєзєв, Олександр Левко, Василь Бровді, Роман Мурза, Се...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Свалявському технічному коледжі НУХТ відбулися урочистості з нагоди Міжнародного свята жінок 11 березня 2019

Віртуальний тур Музеєм мистецтв ім. Богдана та Варвари Ханенків здійснили наші здобувачі

Здобувачі групи ТХ-3-5 Навчально-наукового інституту харчових технологій разом із наставницею академічної групи, доценткою кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Юлією Бондаренко побували на онлайн-екскурсії до Музею мистецтв ім. Богдана та Варвари Ханенків. Відео створене в рамках програми «Музеї. Як це працює», що виходила на ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Віртуальний тур Музеєм мистецтв ім. Богдана та Варвари Ханенків здійснили наші здобувачі 23 листопада 2020

У цікавих івентах від Кулінарної Академії беруть участь наші викладачі

Викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу знову на Zoom-конференції «CHEF NEWS» від Кулінарної Академії, яка відбулася 16 червня 2020 року. Під час конференції «М’ясо або риба?» своїми знаннями ділилися спікери: сомельє, бар-менеджер готелю «Inter Continental Kyiv» і мастер-коуч із проведення тренінгів по вину, спиртних напоях і сигарах...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У цікавих івентах від Кулінарної Академії беруть участь наші викладачі 17 червня 2020