Н У Х Т

Звітують майбутні доктори філософії

23 червня 2023

Звітують майбутні доктори філософії

На кафедрі біотехнології і мікробіології відбулося річне звітування здобувачів вищої освіти ступеня «Доктор філософії» за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія».

Здобувачі першого року навчання Валерія Марченко (Потапенко), Мирослав Хоньків, Ігор Колодій успішно засвоїли обов’язкові та вибіркові компоненти освітньо-наукової програми, а також апробували свої наукові доробки на міжнародних конференціях і підготували статті до друку.

Валерія Марченко (Потапенко) під керівництвом доцентки кафедри Оксани Скроцької займається дослідженням, що стосується біосинтезу наночастинок срібла з використанням дріжджових клітин та їх метаболітів.

Мирослав Хоньків (науковий керівник – завідувач кафедри Віктор Стабніков) досліджує біосинтез наночастинок селену молочнокислими бактеріями та можливості їх застосування у харчових технологіях.

Ігор Колодій (науковий керівник – доцент Юрій Пенчук) вивчає антимікробний потенціал бактеріальних лізатів, що дозволить їх використовувати у різних галузях.

Здобувач ІІ року навчання Микита Іванов (наукова керівниця – професорка Тетяна Пирог) вивчає вплив біологічних індукторів на антимікробну та антиадгезивну активність поверхнево-активних речовин Acinetobacter calcoaceticus IМВ В-7241. Він успішно завершив перший рік навчання, опанував пасивну та активну частину педагогічної практики, а під час другого року навчання виконав заплановані досліди і у співавторстві опублікував три статті у фахових виданнях, одне з яких індексується наукометричною базою Scopus.

Здобувач третього року навчання Ігор Ключка (наукова керівниця – професорка Тетяна Пирог) досліджує синергізм із іншими біоцидами біологічної активності поверхнево-активних речовин, синтезованих у різних умовах культивування Rhodococcus erythropolis IMB Ac-5017 та Acinetobacter calcoaceticus IМВ В-7241. Він виконав заплановані дослідження і у співавторстві з ним за цей навчальний рік також опубліковано три статті, одна з яких у журналі бази Scopus.

Усі звіти здобувачів були затверджені, і колектив кафедри бажає подальших успіхів нашим здобувачам на нелегкій науковій ниві!

Опублікований: 23-06-2023
Читайте також:
Освіта без бар’єрів: НУХТ долучився до Міжнародного форуму з інклюзивного підручникотворення

Наш університет продовжує послідовно підтримувати політику інклюзії та впроваджувати сучасні підходи до формування доступного освітнього середовища. Представниця університету, асистентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Марія Омельченко взяла участь у Міжнародному форумі «Навчання без бар’єрів: стратегічні напрями підручникотв...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Освіта без бар’єрів: НУХТ долучився до Міжнародного форуму з інклюзивного підручникотворення 05 грудня 2025

28 квітня – Всесвітній день охорони праці!

Сьогодні Україна разом із усім світом відзначає День охорони праці. Гасло Всесвітнього дня охорони праці у 2025 році – «Революційні підходи до здоров’я і безпеки: роль ШІ та цифровізації на роботі». Ця тема висвітлює вплив новітніх технологій на безпеку та гігієну праці, акцентує увагу на тому, як новітні технології змінюють умови праці на основі в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

28 квітня – Всесвітній день охорони праці! 28 квітня 2025

На конференції у Польщі представили результати своїх досліджень науковці кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів взяли участь в International Conference AgroFood, яка відбулася 19 листопада 2020 р. в University of Rzeszow (Польща) та організована в рамках проєкту «Regional Initiative of Excellence project» під патронажем Ржешівського університету. Під час конференції були представлені резул...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На конференції у Польщі представили результати своїх досліджень науковці кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 20 листопада 2020

Стартувала реєстрація е-кабінетів вступників до магістратури

Шановні вступники до магістратури у 2024 році! Час реєструвати свої електронні кабінети настав! Хутчіш заходьте на https://cabinet.edbo.gov.ua/login та вказуйте адресу електронної пошти (надалі це буде логін для входу до кабінету). Пам'ятаємо, що електронні адреси заблокованих в Україні сервісів на кшталт mail.ru не використовуємо! Реєструючи сві...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стартувала реєстрація е-кабінетів вступників до магістратури 01 липня 2024