Н У Х Т

Звітують майбутні доктори філософії

23 june 2023

Звітують майбутні доктори філософії

На кафедрі біотехнології і мікробіології відбулося річне звітування здобувачів вищої освіти ступеня «Доктор філософії» за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія».

Здобувачі першого року навчання Валерія Марченко (Потапенко), Мирослав Хоньків, Ігор Колодій успішно засвоїли обов’язкові та вибіркові компоненти освітньо-наукової програми, а також апробували свої наукові доробки на міжнародних конференціях і підготували статті до друку.

Валерія Марченко (Потапенко) під керівництвом доцентки кафедри Оксани Скроцької займається дослідженням, що стосується біосинтезу наночастинок срібла з використанням дріжджових клітин та їх метаболітів.

Мирослав Хоньків (науковий керівник – завідувач кафедри Віктор Стабніков) досліджує біосинтез наночастинок селену молочнокислими бактеріями та можливості їх застосування у харчових технологіях.

Ігор Колодій (науковий керівник – доцент Юрій Пенчук) вивчає антимікробний потенціал бактеріальних лізатів, що дозволить їх використовувати у різних галузях.

Здобувач ІІ року навчання Микита Іванов (наукова керівниця – професорка Тетяна Пирог) вивчає вплив біологічних індукторів на антимікробну та антиадгезивну активність поверхнево-активних речовин Acinetobacter calcoaceticus IМВ В-7241. Він успішно завершив перший рік навчання, опанував пасивну та активну частину педагогічної практики, а під час другого року навчання виконав заплановані досліди і у співавторстві опублікував три статті у фахових виданнях, одне з яких індексується наукометричною базою Scopus.

Здобувач третього року навчання Ігор Ключка (наукова керівниця – професорка Тетяна Пирог) досліджує синергізм із іншими біоцидами біологічної активності поверхнево-активних речовин, синтезованих у різних умовах культивування Rhodococcus erythropolis IMB Ac-5017 та Acinetobacter calcoaceticus IМВ В-7241. Він виконав заплановані дослідження і у співавторстві з ним за цей навчальний рік також опубліковано три статті, одна з яких у журналі бази Scopus.

Усі звіти здобувачів були затверджені, і колектив кафедри бажає подальших успіхів нашим здобувачам на нелегкій науковій ниві!

Published on: 23-06-2023
Read also:
Широкий спектр продуктів оздоровчої дії запропонували здобувачі-четвертокурсники у своїх кваліфікаційних роботах

На кафедрі технології оздоровчих продуктів Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ завершилися захисти кваліфікаційних робіт випускників-бакалаврів денної форми навчання за напрямом підготовки «Харчові технології та інженерія». Екзаменаційну комісію очолила завідувачка кафедри, професорка, д.т.н Галина Сімахіна. До складу комісії та...

READ YOURSELF

Широкий спектр продуктів оздоровчої дії запропонували здобувачі-четвертокурсники у своїх кваліфікаційних роботах 24 june 2021

Академік IUFoST відвідав університет і прочитав лекцію студентам

19 березня наш університет приймав чергового поважного гостя – до НУХТ завітав професор Октавіо Паредес-Лопез – найвідоміший у світі експерт з харчової біотехнології і нутріцевтики, який має майже 200 публікацій з цитованістю 10750 та h-індексом 50. Свого часу професор Паредес-Лопез був президентом Мексиканської академії наук, він – засновник і ака...

READ YOURSELF

Академік IUFoST відвідав університет і прочитав лекцію студентам 19 march 2019

Блискуча перемога у конкурсі студентських наукових робіт «Інноваційні ресторанні технології»!

Наша талановита молодь – здобувачка освітнього ступеня «бакалавр» за освітньо-професійною програмою «Технології харчування» Олександра Колягіна та магістерка з харчових технологій Марія Омельченко під керівництвом професора кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олега Кузьміна вибороли перше місце на IV Всеукраїнському конкурсі студ...

READ YOURSELF

Блискуча перемога у конкурсі студентських наукових робіт «Інноваційні ресторанні технології»! 03 may 2024