Н У Х Т

Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти акредитувало освітню програму університету «Хімічна технологія»

22 july 2020

Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти акредитувало освітню програму університету «Хімічна технологія»

Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти розглянуло на своєму засіданні акредитаційну справу щодо акредитації в нашому університеті освітньої програми «Хімічна технологія» і прийняло рішення акредитувати освітню програму.

Рішення приймалося на підставі звіту експертної групи, утвореної для проведення акредитаційної експертизи, і рекомендації Галузевої експертної ради Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти з галузі знань 16 «Хімічна та біоінженерія», яка одноголосно ухвалила рішення про акредитацію в нашому університеті освітньої програми «Хімічна технологія».

До університету надійшов експертний висновок, складений за результатами розгляду галузевою експертною радою (ГЕР) акредитаційної справи. Розгляд справи ГЕР є частиною акредитаційної процедури Національного агентства і здійснюється на основі поданих закладом відомостей про самооцінювання освітньої програми, а також звіту експертної групи про результати акредитаційної експертизи.

У висновку зазначено, що освітня програма має чітко сформульовані цілі, корелює з місією та стратегією НУХТ і направлена на підготовку здобувачів вищої освіти рівня «бакалавр» з хімічних технологій та інженерії, котрі здатні до комплексного виконання науково-дослідних, проектно-технологічних, виробничо-технологічних робіт у сфері виробництва хімічного, харчового, косметичного, фармацевтичного спрямування. Цілі освітньої програми та програмні результати навчання повністю визначаються з урахуванням студентоцентрованого підходу та потреб стейкхолдерів – проводяться анкетування студентів, співбесіди з роботодавцями, з випускниками, які працюють за фахом. При активній участі стейкхолдерів враховується їх позиція та рекомендації щодо вдосконалення процесу навчання за освітньою програмою.

Нагадаємо, що експертна група працювала в університеті 10-12 березня 2020 року. Члени групи ознайомилися із документацією і матеріально-технічним забезпеченням навчального процесу, поспілкувалися з гарантом програми, викладачами, що реалізують освітню програму, здобувачами, представниками студентського самоврядування і випускниками, а також роботодавцями.

Освітня програма «Хімічна технологія» стала першою в нашому університеті, акредитованою за новими вимогами. Вітаємо колектив Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ і гаранта програми, доцента кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Олену Подобій із успішним проходженням акредитації! 

Published on: 22-07-2020
Read also:
Україна тримається, міцний тил працює!

Магістрантка Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Марія Аліпатова продовжує річне стажування в Іспанії, у місті Таррагона, у R&D-центрі компанії «Dow». Ця всесвітньо відома компанія є лідером у виробництві полімерів для різних сфер застосування, зокрема, для полімерної упаковки Стажування Марії включає інжен...

READ YOURSELF

Україна тримається, міцний тил працює! 18 april 2022

Відбувся ІІІ Ювілейний кулінарний діджитал-конкурс «Масниця-FEST 2024»

Фінішував кулінарний конкурс «Масниця-FEST 2024» факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка. Цьогорічний конкурс став третім, ювілейним, а відбувся в освітньому діджитал-просторі під гаслом «Об’єднані українськими традиціями». Традиційно конкурс організовано з ініціативи деканки Віти Цирульнікової та заступни...

READ YOURSELF

Відбувся ІІІ Ювілейний кулінарний діджитал-конкурс «Масниця-FEST 2024» 25 march 2024

Одягаймо, друзі, вишиванки!

До Дня вишиванки кафедра гуманітарних дисциплін організувала онлайн-флешмоб «Одягни вишиванку» на сторінці кафедри у фейсбуці. У ньому взяли участь здобувачі різних курсів, факультетів та інститутів, які презентували свої світлини у вишиванках. Друзі, заходьте на сторінку кафедри і ви вкотре переконаєтеся, що українська вишиванка – це справжнє див...

READ YOURSELF

Одягаймо, друзі, вишиванки! 20 may 2021

Здорове харчування – пріоритет вітчизняних хлібопекарів!

У перший день роботи міжнародної спеціалізованої виставки «AGRO2FOOD» відбулася конференція «Технології здорового харчування», організована Всеукраїнською асоціацією пекарів (ВАП) спільно з виставковою компанією «Прем’єр Експо». Модерувати її роботу була запрошена професорка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів нашого універси...

READ YOURSELF

Здорове харчування – пріоритет вітчизняних хлібопекарів! 30 october 2025