Н У Х Т

Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти акредитувало освітню програму університету «Хімічна технологія»

22 july 2020

Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти акредитувало освітню програму університету «Хімічна технологія»

Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти розглянуло на своєму засіданні акредитаційну справу щодо акредитації в нашому університеті освітньої програми «Хімічна технологія» і прийняло рішення акредитувати освітню програму.

Рішення приймалося на підставі звіту експертної групи, утвореної для проведення акредитаційної експертизи, і рекомендації Галузевої експертної ради Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти з галузі знань 16 «Хімічна та біоінженерія», яка одноголосно ухвалила рішення про акредитацію в нашому університеті освітньої програми «Хімічна технологія».

До університету надійшов експертний висновок, складений за результатами розгляду галузевою експертною радою (ГЕР) акредитаційної справи. Розгляд справи ГЕР є частиною акредитаційної процедури Національного агентства і здійснюється на основі поданих закладом відомостей про самооцінювання освітньої програми, а також звіту експертної групи про результати акредитаційної експертизи.

У висновку зазначено, що освітня програма має чітко сформульовані цілі, корелює з місією та стратегією НУХТ і направлена на підготовку здобувачів вищої освіти рівня «бакалавр» з хімічних технологій та інженерії, котрі здатні до комплексного виконання науково-дослідних, проектно-технологічних, виробничо-технологічних робіт у сфері виробництва хімічного, харчового, косметичного, фармацевтичного спрямування. Цілі освітньої програми та програмні результати навчання повністю визначаються з урахуванням студентоцентрованого підходу та потреб стейкхолдерів – проводяться анкетування студентів, співбесіди з роботодавцями, з випускниками, які працюють за фахом. При активній участі стейкхолдерів враховується їх позиція та рекомендації щодо вдосконалення процесу навчання за освітньою програмою.

Нагадаємо, що експертна група працювала в університеті 10-12 березня 2020 року. Члени групи ознайомилися із документацією і матеріально-технічним забезпеченням навчального процесу, поспілкувалися з гарантом програми, викладачами, що реалізують освітню програму, здобувачами, представниками студентського самоврядування і випускниками, а також роботодавцями.

Освітня програма «Хімічна технологія» стала першою в нашому університеті, акредитованою за новими вимогами. Вітаємо колектив Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ і гаранта програми, доцента кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Олену Подобій із успішним проходженням акредитації! 

Published on: 22-07-2020
Read also:
Враженнями від стажування у Фінляндії поділилися здобувачки за освітньою програмою «Комп’ютерні технології дизайну і виготовлення упаковки»

Студенти, викладачі та адміністрація університету завітали на семінар, на якому здобувачки освіти Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого, які навчаються за освітньою програмою «Комп’ютерні технології дизайну і виготовлення упаковки», поділилися враженнями та здобутками від тижневого стажування у Фінляндії. Учасник...

READ YOURSELF

Враженнями від стажування у Фінляндії поділилися здобувачки за освітньою програмою «Комп’ютерні технології дизайну і виготовлення упаковки» 22 september 2022

Університет – у ТОП-50 за показниками Scopus 2020 року

У квітні 2020 року сайтом Освіта.ua здійснений наукометричний моніторинг суб’єктів науково-видавничої діяльності України за показниками бази даних SciVerse Scopus, на підставі якого складений рейтинг українських закладів вищої освіти. Результати рейтингу вищих навчальних закладів базуються на показниках бази даних Scopus, що є інструментом для від...

READ YOURSELF

Університет – у ТОП-50 за показниками Scopus 2020 року 13 april 2020

НУХТ – володар Кубку України з пляжного футболу 2019 року серед закладів вищої освіти

У період міжсезоння у футболі та футзалі футбольні баталії перемістилися на пісок, і наші футболісти взяли участь у Кубку України з пляжного футболу серед ЗВО, який проводився Всеукраїнською футбольною асоціацією студентів. Зазначимо, що Кубок України з пляжного футболу серед ЗВО Всеукраїнська футбольна асоціація студентів провела вперше за майже 1...

READ YOURSELF

НУХТ – володар Кубку України з пляжного футболу 2019 року серед закладів вищої освіти 04 july 2019

Зростає попит на випускників освітніх програм «Технології цукру та полісахаридів» та «Технології води та водопідготовки»

Наука та освіта є важливим пріоритетом світового інноваційного розвитку. Ця теза знайшла підтвердження під час захистів дипломних робіт магістрів на кафедрі технології цукру і підготовки води. Кафедра в 2019 році успішно випустила  більше тридцяти профільних фахівців харчової галузі зі спеціальності 181 «Харчові технології» за освітніми програмами ...

READ YOURSELF

Зростає попит на випускників освітніх програм «Технології цукру та полісахаридів» та «Технології води та водопідготовки» 27 february 2019