Н У Х Т

Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти акредитувало освітню програму університету «Хімічна технологія»

22 липня 2020

Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти акредитувало освітню програму університету «Хімічна технологія»

Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти розглянуло на своєму засіданні акредитаційну справу щодо акредитації в нашому університеті освітньої програми «Хімічна технологія» і прийняло рішення акредитувати освітню програму.

Рішення приймалося на підставі звіту експертної групи, утвореної для проведення акредитаційної експертизи, і рекомендації Галузевої експертної ради Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти з галузі знань 16 «Хімічна та біоінженерія», яка одноголосно ухвалила рішення про акредитацію в нашому університеті освітньої програми «Хімічна технологія».

До університету надійшов експертний висновок, складений за результатами розгляду галузевою експертною радою (ГЕР) акредитаційної справи. Розгляд справи ГЕР є частиною акредитаційної процедури Національного агентства і здійснюється на основі поданих закладом відомостей про самооцінювання освітньої програми, а також звіту експертної групи про результати акредитаційної експертизи.

У висновку зазначено, що освітня програма має чітко сформульовані цілі, корелює з місією та стратегією НУХТ і направлена на підготовку здобувачів вищої освіти рівня «бакалавр» з хімічних технологій та інженерії, котрі здатні до комплексного виконання науково-дослідних, проектно-технологічних, виробничо-технологічних робіт у сфері виробництва хімічного, харчового, косметичного, фармацевтичного спрямування. Цілі освітньої програми та програмні результати навчання повністю визначаються з урахуванням студентоцентрованого підходу та потреб стейкхолдерів – проводяться анкетування студентів, співбесіди з роботодавцями, з випускниками, які працюють за фахом. При активній участі стейкхолдерів враховується їх позиція та рекомендації щодо вдосконалення процесу навчання за освітньою програмою.

Нагадаємо, що експертна група працювала в університеті 10-12 березня 2020 року. Члени групи ознайомилися із документацією і матеріально-технічним забезпеченням навчального процесу, поспілкувалися з гарантом програми, викладачами, що реалізують освітню програму, здобувачами, представниками студентського самоврядування і випускниками, а також роботодавцями.

Освітня програма «Хімічна технологія» стала першою в нашому університеті, акредитованою за новими вимогами. Вітаємо колектив Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ і гаранта програми, доцента кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Олену Подобій із успішним проходженням акредитації! 

Опублікований: 22-07-2020
Читайте також:
Проблеми та досягнення сучасної біотехнології обговорили наші викладачі й здобувачі освіти

Нещодавно досвідчені викладачі та молоді науковці зібралися на ІІ Міжнародній науково-практичній інтернет-конференції «Проблеми та досягнення сучасної біотехнології». Її учасниками стали вчені з провідних університетів України та іноземні спеціалісти, а також здобувачі освітніх рівнів «бакалавр», «магістр» і «доктор філософії» кафедри біотехнології...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Проблеми та досягнення сучасної біотехнології обговорили наші викладачі й здобувачі освіти 24 травня 2022

Вчена рада університету востаннє зібралася у 2023 році

21 грудня у залі засідань відбулося останнє у 2023 році році планове засідання вченої ради університету. На початку привітали колег – завідувачку кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олександру Нєміріч, першого проректора Володимира Ярового і завідувача кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування Мик...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вчена рада університету востаннє зібралася у 2023 році 21 грудня 2023

Наукові здобутки представили здобувачі під час роботи секції «Гуманітарні науки»

У рамках проведення 89-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» відбулися засідання підсекцій «Історія України», «Історія української культури», «Філософія та соціально-політичні науки» секції «Гуманітарні науки». Здобувачі освіти предст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукові здобутки представили здобувачі під час роботи секції «Гуманітарні науки» 07 квітня 2023

Науковий семінар на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

28 листопада 2023 року на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся попередній розгляд дисертаційної роботи здобувачки освітньо-наукового ступеня «Доктор філософії» Марії Грицевіч. До засідання долучилися директорка Навчально-наукового інституту харчових технологій Оксана Кочубей-Литвиненко, завідувачка кафедри технології...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковий семінар на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 01 грудня 2023