Н У Х Т

Кафедра технології м'яса і м'ясних продуктів ініціювала підготовку магістрів за абсолютно новим напрямком!

31 січня 2025

Кафедра технології м'яса і м'ясних продуктів ініціювала підготовку магістрів за абсолютно новим напрямком!

Враховуючу зацікавленість і запити роботодавців, відповідно до оновленої стратегії розвитку Київської області на період 2021-2027 року, яка передбачає здійснення комплексної системи заходів, в яких гармонійно поєднуватимуться високотехнологічна промисловість, екологічне сільське господарство та безпечне довкілля, кафедра технології м'яса і м'ясних продуктів ініціювала розроблення ще однієї світньо-наукової програми (ОНП) підготовки здобувачів освітнього ступеня «Магістр» за спеціальністю 181 «Харчові технології» – «Промислові та крафтові технології переробки продуктів аквакультури та гідробіонтів». Підготовка за цим напрямком у нашому університеті розпочинається вперше.

У рамках локального моніторингу нової ОНП на розширеному засіданні кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів гарант програми, доцент Олег Галенко доповів про її структуру і надав розширений SWOT-аналіз ОНП. Він розповів про особливості ОНП, основний фокус освітньої програми та спеціалізації, сильні сторони, ризики та можливості, перспективи розвитку ОНП «Промислові та крафтові технології переробки продуктів аквакультури та гідробіонтів».

До обговорення долучились представники робочої групи програми – професор Василь Пасічний, доцентка Оксана Топчій, фахівці, які братимуть участь у підготовці здобувачів за цією ОНП: професорки Ірина Антоненко, Ірина Шевченко та Галина Кундєєва, доценти Ігор Страшинський, Ольга Чернюшок, Олександра Гащук, Оксана Москалюк, асистентки Євгенія Шубіна та Оксана Фурсік, а також здобувачі освітніх програм кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів.

У засіданні взяли участь представники академічної спільноти, гаранти споріднених програм – завідувачка кафедри туристичного та готельного бізнесу Ірина Мельник, завідувачка кафедри готельно-ресторанного бізнесу Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, професорка Марія Паска, директор підготовчого центру «Стартовий факультет» Одеського національного технологічного університету, доцент Євгеній Котляр і представники зовнішніх стейкхолдерів: к.т.н., менеджер контролю якості і управління асортиментом ТОВ «Прилуцький завод «Білкозин» Олександр Горбач, к.т.н., директор ТОВ «НАША №1» Вікторія Жук, директор ТОВ «ПРО ФАЙБЕР» Микола Воронцов, інженер з якості ТОВ «АГРОІСТ БЕЙКІНГ ЕНД МІЛЛІНГ» Дар'я Мороз.

Під час локального моніторингу учасники зустрічі відзначили високий рівень організації освітнього процесу на кафедрі в цілому та детально обговорили структуру нової ОНП, зокрема обов’язкові дисципліни та розширене представлення переліку вибіркових дисциплін, які формують ключові фахові компетентності здобувачів, а також можливості і перспективи реалізації сертифікатних програм за новою ОНП.

Окрему увагу приділили перспективам академічної мобільності на 2025-2026 навчальний рік, визначенню основних напрямів наукової співпраці та ініціативам щодо реалізації спільних проєктів із академічною спільнотою споріднених закладів освіти та стейкхолдерами.

Організатори зустрічі та гарант нової освітньо-наукової програми висловили подяку учасникам за активну участь, конструктивний діалог і внесок у розвиток освітнього процесу, побажавши подальших успіхів у професійній діяльності задля високоякісної підготовки майбутніх фахівців.

Опублікований: 31-01-2025
Читайте також:
Фахівчиня Могилівського державного університету продовольства (Республіка Білорусь) прочитала лекцію нашим здобувачам освіти

30 березня на кафедрі технології молока і молочних продуктів відбулася ще одна гостьова лекція для бакалаврів, магістрів і аспірантів, які навчаються за спеціальністю 181 «Харчові технології». До лекторію також долучилися викладачі кафедри технології молока і молочних продуктів, що сприяло підвищенню їхньої фахової кваліфікації. Тема лекції – «Роз...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівчиня Могилівського державного університету продовольства (Республіка Білорусь) прочитала лекцію нашим здобувачам освіти 31 березня 2021

Методи контролю: від теорії до інтерактивних ігор – як зробити навчання захоплюючим

Як зробити вивчення складної теми не лише ефективним, але й захоплюючим? Нещодавнє практичне заняття з дисципліни «Методи контролю біотехнологічних, фармацевтичних та харчових виробництв», що провела доцентка кафедри біотехнології і мікробіології Вікторія Красінько, стало чудовим прикладом того, як можна перетворити навчання на цікаву та інтерактив...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Методи контролю: від теорії до інтерактивних ігор – як зробити навчання захоплюючим 13 вересня 2024

Кращого за професію серед студентів механічного відділення визначали у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ

22 лютого в Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ для студентів механічного відділення був проведений конкурс «Кращий за професією», який передбачає перевірку базових знань, умінь і навичок практичного характеру Конкурс складається із тестів (з дисциплін «Інженерна графіка», «Основи гідравліки», «Теплотехніка», «Конструкційні ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кращого за професію серед студентів механічного відділення визначали у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ 22 лютого 2017

Декада циклової комісії механічних дисциплін у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ

20 лютого в Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ розпочалася декада циклової комісії механічних дисциплін. План декади передбачає заходи навчального, виховного, культурно-просвітницького і спортивно-оздоровчого напряму. Студенти з нетерпінням очікують на дні проведення циклової комісії механічних дисциплін, тому, що це завжди...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Декада циклової комісії механічних дисциплін у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ 20 лютого 2017