Н У Х Т

На кафедрі біотехнології і мікробіології готують команду для участі у ІІ турі Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології

13 квітня 2018

На кафедрі біотехнології і мікробіології готують команду для участі у ІІ турі Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології

24-26 квітня 2018 р. кафедра біотехнології і мікробіології НУХТ проводить ІІ тур Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології, в якому візьмуть участь студенти з 16 ВНЗ України.

Завідувач кафедри, професор Тетяна Пирог разом із викладачами Юрієм Пенчуком та Оксаною Скроцькою готують команду НУХТ до участі в олімпіаді. Цьогоріч переможцями І туру олімпіади стали: Катерина Солошенко (3 курс), Віталій Гриненко (3 курс) та Наталя Петренко (4 курс). Слід відзначити, що допомагає у підготовці переможниця минулорічного ІІ туру олімпіади Дар’я Гаврилкіна, яка нині навчається на І курсі магістратури. Студенти разом із викладачами обговорюють проблемні питання з дисциплін «Біохімія», «Загальна мікробіологія та вірусологія», «Загальна біотехнологія», «Генетика», «Процеси та апарати біотехнологічних виробництв», а також отримують завдання для самостійної підготовки зі вказаних дисциплін.

До речі, серед нашої команди біотехнологів є доволі неординарні особистості. Зокрема, Віталій Гриненко встигає навчатися, займатися науковою роботою, готуватися до олімпіади, а також входить до складу збірної команди НУХТ з плавання, яка постійно займає призові місця на змаганнях різного рівня. Катерина Солошенко займається науковою роботою, є учасницею студентського наукового гуртка «Biotech», який функціонує на базі кафедри. Наталя ж була учасницею минулорічної олімпіади, де отримала заохочувальний диплом за IV місце в особистому заліку. З другого курсу займається науковою роботою, а також бере активну участь у громадському житті факультету біотехнології та екологічного контролю. На третьому курсі вона брала участь у міжнародному молодіжному обміні «Say (Hi)King!» у Грузії, а на початку четвертого курсу – в українсько-польському молодіжному обміні «Explore common roots for not being rude» у Варшаві. За успіхи у навчанні та активну громадську діяльність Наталя отримувала академічну стипендію Президента України. Але, куди б вона не літала, вона завжди повертається до рідного університету. І ось у перервах між навчанням, участю в обмінах і виступами на концертах, вона разом із іншими студентами готується до олімпіади.

Викладачі кафедри сподіваються, що активна підготовка студентів-біотехнологів не виявиться марною і серед переможців цьогорічної олімпіади будуть також і їх вихованці!

Опублікований: 13-04-2018
Читайте також:
Наші фахівці допомагають виробничникам впроваджувати системи менеджменту безпечності та якості харчових продуктів

В Одеському інституті післядипломної освіти НУХТ відбувся семінар-тренінг із питань впровадження та актуалізації систем менеджменту безпечності та якості харчових продуктів. На семінарі навчались 20 працівників із 10 підприємств та організацій олійножирової, м’ясопереробної та хлібопекарної галузей. Категорії учасників семінару - від заступників д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші фахівці допомагають виробничникам впроваджувати системи менеджменту безпечності та якості харчових продуктів 11 січня 2019

Магістранти і бакалаври кафедри технології молока і молочних продуктів розпочали проходження практики

Практична підготовка здобувачів є невід’ємною частиною навчального процесу в університеті. На кафедрі технології молока і молочних продуктів згідно з графіком навчального процесу здобувачі вищої освіти освітнього ступеня «Магістр», освітньої-професійної програми «Технології зберігання, консервування та переробки молока» та «Бакалавр», освітньо-проф...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти і бакалаври кафедри технології молока і молочних продуктів розпочали проходження практики 08 вересня 2021

Свої наукові здобутки на розсуд колективу представив асистент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

26 червня аспірантом кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Володимиром Польовиком був проведений науковий семінар «Удосконалення технології збивних холодних десертів підвищеної харчової цінності». Семінар відбувся у рамках звітування про роботу над кандидатською дисертацією. Протягом семінару науковець представив на розсуд кафедри...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свої наукові здобутки на розсуд колективу представив асистент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 27 червня 2019

Відкрита лекція-семінар аспіранта

Як елемент педагогічної практики в нашому університеті під час підготовки здобувачів освіти рівня PhD, майбутні фахівці читають відкриті лекції. Не виняток і аспіранти за напрямом 133 «Галузеве машинобудування». У рамках курсу «Автоматизовані потокові лінії» для здобувачів освітнього ступеня «магістр» 23 травня 2022 року аспірант кафедри машин і ап...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрита лекція-семінар аспіранта 25 травня 2022