Н У Х Т

На кафедрі біотехнології і мікробіології готують команду для участі у ІІ турі Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології

13 квітня 2018

На кафедрі біотехнології і мікробіології готують команду для участі у ІІ турі Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології

24-26 квітня 2018 р. кафедра біотехнології і мікробіології НУХТ проводить ІІ тур Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології, в якому візьмуть участь студенти з 16 ВНЗ України.

Завідувач кафедри, професор Тетяна Пирог разом із викладачами Юрієм Пенчуком та Оксаною Скроцькою готують команду НУХТ до участі в олімпіаді. Цьогоріч переможцями І туру олімпіади стали: Катерина Солошенко (3 курс), Віталій Гриненко (3 курс) та Наталя Петренко (4 курс). Слід відзначити, що допомагає у підготовці переможниця минулорічного ІІ туру олімпіади Дар’я Гаврилкіна, яка нині навчається на І курсі магістратури. Студенти разом із викладачами обговорюють проблемні питання з дисциплін «Біохімія», «Загальна мікробіологія та вірусологія», «Загальна біотехнологія», «Генетика», «Процеси та апарати біотехнологічних виробництв», а також отримують завдання для самостійної підготовки зі вказаних дисциплін.

До речі, серед нашої команди біотехнологів є доволі неординарні особистості. Зокрема, Віталій Гриненко встигає навчатися, займатися науковою роботою, готуватися до олімпіади, а також входить до складу збірної команди НУХТ з плавання, яка постійно займає призові місця на змаганнях різного рівня. Катерина Солошенко займається науковою роботою, є учасницею студентського наукового гуртка «Biotech», який функціонує на базі кафедри. Наталя ж була учасницею минулорічної олімпіади, де отримала заохочувальний диплом за IV місце в особистому заліку. З другого курсу займається науковою роботою, а також бере активну участь у громадському житті факультету біотехнології та екологічного контролю. На третьому курсі вона брала участь у міжнародному молодіжному обміні «Say (Hi)King!» у Грузії, а на початку четвертого курсу – в українсько-польському молодіжному обміні «Explore common roots for not being rude» у Варшаві. За успіхи у навчанні та активну громадську діяльність Наталя отримувала академічну стипендію Президента України. Але, куди б вона не літала, вона завжди повертається до рідного університету. І ось у перервах між навчанням, участю в обмінах і виступами на концертах, вона разом із іншими студентами готується до олімпіади.

Викладачі кафедри сподіваються, що активна підготовка студентів-біотехнологів не виявиться марною і серед переможців цьогорічної олімпіади будуть також і їх вихованці!

Опублікований: 13-04-2018
Читайте також:
Зустріч зі вступниками доцента кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів

Доброю традицією випускової кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Навчально-наукового інституту харчових технологій нашого університету є активність у проведенні заходів із профорієнтаційної роботи з перших тижнів навчального року. 24 вересня доцент кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Ігор Страшинський представляв університет на Дні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустріч зі вступниками доцента кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів 26 вересня 2019

Військову присягу на вірність українському народові склали наші здобувачі-випускники кафедри військової підготовки

Багато наших здобувачів одночасно здобувають дві вищі освіти. Таку можливість вони мають у нашому університеті (якою більшість і користується), а для тих, хто бажає отримати військову освіту, ми подбали про укладення договорів про співпрацю з військовими кафедрами кількох київських вишів. Основний же партнер НУХТ у цьому питанні – Військовий інстит...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Військову присягу на вірність українському народові склали наші здобувачі-випускники кафедри військової підготовки 25 серпня 2020

Гарні новини щодо нової Програми ЄС Еразмус+ на 2021-2027 рр.

11 грудня 2020 р. Європейська Комісія підтримала політичну угоду, досягнуту між Європейським Парламентом і державами-членами ЄС щодо нової Програми Еразмус+ на 2021-2027 рр. Зараз переговори триалогу завершені та юридичні документи передані для остаточного затвердження Європейським Парламентом і Радою. Завдяки бюджету понад 26 мільярдів євро, нов...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гарні новини щодо нової Програми ЄС Еразмус+ на 2021-2027 рр. 15 грудня 2020

Онлайн-вебінар від успішного випускника – найкращий мотиватор для здобувачів освіти

2 червня 2022 року на кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся онлайн-вебінар «Робота готельно-ресторанного комплексу «Надія» (м. Івано-Франківськ) в умовах війни» від випускника НУХТ, а нині фахівця ресторанного сервісу Володимира Гарасимчука. На заході були також присутні викладачі та здобувачі освіти відокремленого структурного підрозділу «...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Онлайн-вебінар від успішного випускника – найкращий мотиватор для здобувачів освіти 07 червня 2022