Н У Х Т

Неформальна освіта до Дня мікроорганізмів

19 вересня 2024

Неформальна освіта до Дня мікроорганізмів

Міжнародний день мікроорганізмів щороку відзначається 17 вересня, і наша кафедра біотехнології і мікробіології активно долучається до цієї події. Цього року здобувачі-біотехнологи вирішили відвідати цікавий науковий захід, приурочений до цього дня, тим самим отримуючи нові знання з галузі мікробіології.

Всеукраїнська науково-практична конференція «International Microorganism Day», присвячена сучасним проблемам та інноваціям в мікробіологічній діяльності, залишила у наших третьокурсників чудові враження. Доповідачі з різних куточків України та зарубіжжя ділилися своїм досвідом і знаннями з тем лікування резистентних до антибіотиків інфекцій, за допомогою препаратів, що містять бактеріофаги, контролю якості мікробіологічних досліджень і використання сучасних технологій у цьому процесі.

Студенти звернули особливу увагу на доповідь про бактеріофаги та їхню ефективність як альтернативу антибіотикам – справді перспективний напрямок у боротьбі з резистентністю. Не менш цікаво їм було дізнатися про переваги MALDI-TOF системи для ідентифікації мікроорганізмів, а також про сучасні рішення для проведення бактеріологічних аналізів, що дозволяють підвищити точність і швидкість досліджень.

Бакалаври зазначають, що зустріч була дуже корисною та інформативною й сприятиме їх професійному зростанню. Вони вдячні організаторам за яскравий і цікавий Міжнародний день мікроорганізмів-2024.

Опублікований: 19-09-2024
Читайте також:
Берпі у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ

20 вересня 2019 року о 12 годині 30 хвилин студенти Кам’янець-Подільського коледжу харчової промисловості НУХТ долучилися до Всеукраїнського флешмобу «Берпі», який одночасно проводився у всіх закладах вищої освіти України. Берпі – кроссфіт, що поєднує кілька послідовних рухів – присідання, упор лежачи й стрибок. Організували та провели флеш-моб в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Берпі у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ 20 вересня 2019

На кафедру машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв завітав гість із Білоруського національного технічного університету

На кафедру машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв завітав гість - завідувач кафедри торговельного і рекламного обладнання Білоруського національного технічного університету, фахівець у галузі машин і апаратів харчових виробництв Олексій Єрмаков. Олексій звернув увагу на лабораторну базу нашої кафедри, яка дозволяє використовувати у...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедру машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв завітав гість із Білоруського національного технічного університету 14 вересня 2018

Особливості випікання святкових виробів на лабораторній роботі

У багатьох країнах склались особливі традиції випікання святкових виробів до Свята Воскресіння Христового. Найпоширенішими звичаями є випікання святкових борошняних виробів (паска, козунак, панетоне, коломба, мазурек, хрестові булочки тощо), є традиції приготування сирної паски, фарбування яєць. У сучасному світі завдяки асиміляції різних культур ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Особливості випікання святкових виробів на лабораторній роботі 18 квітня 2025