Н У Х Т

Роботодавці знову відвідали захисти бакалаврів-біотехнологів

20 червня 2018

Роботодавці знову відвідали захисти бакалаврів-біотехнологів

19 червня 2018 р. на кафедрі біотехнології і мікробіології – тріумфальний день!  У цей день усі студенти 4 курсу почули завітні слова - «Присвоїти кваліфікацію фахівець з біотехнології».

Останній день захисту почався з гарних емоцій. На кафедру завітала інженер-технолог відділу управління якістю ПрАТ «Інфузія» Олена Ткаченко, випускниця кафедри 2000 року. Ніби нещодавно вона сиділа з Юрієм Пенчуком (нині – доцентом кафедри) за однією партою, а вже сьогодні пропонує новому поколінню випускників кафедри вакансії на сучасному біотехнологічному підприємстві «Інфузія».

Студенти старались як ніколи, дізнавшись про можливість працевлаштування на перспективному та сучасному виробництві. У свою чергу фахівець відзначила, що студенти-біотехнологи надзвичайно вразили підготовкою на високому рівні та актуальністю обраних тем.

Гарний настрій захистам задали приємні новини студентів, що захищалися. Високий рівень підготовки, ініціативність і нові погляди студентів оцінили не тільки викладачі та гості захисту, а й роботодавці найбільших виробництв України.

Наприклад, Юлія Болкун була обрана серед понад 500 претендентів зі всієї України для проходження стажування на посаді мікробіолога з подальшим працевлаштуванням у компанії світового рівна «PepsiCo». Юлія проявила свій креатив і на захисті, запропонувавши у схемі автоматизації ділянки ферментації проекту «Культивування фагів Escherichiacoli для одержання антимікробних препаратів», датчик для контролю рівня біомаси за електричним зарядом на поверхні клітини.

У роботі Володимира Третяка «Виробництво біоетанолу з сироватки за культивування Kluyveromycesfragilis» запропоноване вирішення двох актуальних питань. Перше – утилізація молочної сироватки, а друге – здешевлення палива додаванням біоетанолу. Як зазначив Володимир, професійні навички, здобуті на кафедрі, допомогли йому отримати місце роботи на сучасному підприємстві «Carlsberg».

Знання, здобуті на кафедрі біотехнології і мікробіології НУХТ, оцінили не тільки в Україні, а і у Європі. Університет Масарика у Чехії радо запросив на навчання нашу студентку Марію Хільченко, яка має не лише глибокі знання у біотехнології, а і у вільний час вивчає іноземні мови. Марія захистила бакалаврський проект «Культивування Bacillusmegateriumvar.phosphaticum для одержання Фосфобактерину».

Марія Ющенко запропонувала виробництво москітоцидного препарату за допомогою гриба-аскоміцета Calcarisporiumarbuscula, що є надзвичайно актуальним у боротьбі з комарами, які так набридають нам влітку. А Олександра Шаповалова дослідила екзополісахарид аубазіан, що є компонентом мазі для очей. Незважаючи на недостатню кількість літературних даних, Олександрі вдалося зробити диплом високоінформативним.

У свою чергу Анастасія Косів не обмежилася лише літературними джерелами для написання дипломної роботи, а відвідала ПАТ «Індар» для отримання практичного досвіду щодо технології отримання рекомбінантного інсуліну.

Перша половина дня була надзвичайно насичена емоціями, сльозами радості та дружніми вигуками «БАКАЛАВРИ!». За всі ці роки, студенти стали не просто колегами, сусідами по парті чи студентами одного факультету, вони стали справжньою сім’єю. За все це вони вдячні колективу своєї рідної кафедри біотехнології і мікробіології. 

Опублікований: 20-06-2018
Читайте також:
Лекція фахівця ТОВ «Ch. Hansen Україна» для майбутніх докторів філософії і магістрантів

3 листопада 2021 р. директор департаменту з продажу харчових культур і ферментів ТОВ «Ch. Hansen Україна» Олег Рибачук прочитав лекцію англійською мовою для майбутніх докторів філософії та магістрантів випускових кафедр технології м’яса і м’ясних продуктів та технології молока і молочних продуктів Навчально-наукового інституту харчових технологій Н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лекція фахівця ТОВ «Ch. Hansen Україна» для майбутніх докторів філософії і магістрантів 04 листопада 2021

Зірки запалюються на факультеті біотехнології та екологічного контролю

От, нарешті, відбувся дебют першокурсника факультету біотехнології та екологічного контролю, де зовсім юні студенти проявили самоорганізацію, свої таланти, вміння працювати в команді та побороли страх сцени. Яскраве дійство занурило всіх у часи супротиву між відомими мафіозними кланами. А причиною ворожнечі стала дрібничка – не поділили бар. З тако...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зірки запалюються на факультеті біотехнології та екологічного контролю 18 квітня 2019

Освітню кваліфікацію бакалавра з готельно-ресторанної справи присвоєно!

Кафедра готельно-ресторанної справи вітає своїх випускників із присудженням освітнього ступеня бакалавра та присвоєнням освітньої кваліфікації бакалавра з готельно-ресторанної справи. Атестація здобувачів за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» відбулася у формі атестаційного ек...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Освітню кваліфікацію бакалавра з готельно-ресторанної справи присвоєно! 03 березня 2025

Відкритість і прозорість – запорука якості освітнього процесу!

Уже стало доброю традицією проведення щосеместрових зустрічей зі здобувачами освітньої програми «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» різних курсів щодо їх задоволеності якістю освітніх послуг та освітнім процесом. Зустрічі відбулися в рамках проведення локального моніторингу освітньої програми, тому окрім її гарантки...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкритість і прозорість – запорука якості освітнього процесу! 22 лютого 2024