Н У Х Т

Роботодавці знову відвідали захисти бакалаврів-біотехнологів

20 червня 2018

Роботодавці знову відвідали захисти бакалаврів-біотехнологів

19 червня 2018 р. на кафедрі біотехнології і мікробіології – тріумфальний день!  У цей день усі студенти 4 курсу почули завітні слова - «Присвоїти кваліфікацію фахівець з біотехнології».

Останній день захисту почався з гарних емоцій. На кафедру завітала інженер-технолог відділу управління якістю ПрАТ «Інфузія» Олена Ткаченко, випускниця кафедри 2000 року. Ніби нещодавно вона сиділа з Юрієм Пенчуком (нині – доцентом кафедри) за однією партою, а вже сьогодні пропонує новому поколінню випускників кафедри вакансії на сучасному біотехнологічному підприємстві «Інфузія».

Студенти старались як ніколи, дізнавшись про можливість працевлаштування на перспективному та сучасному виробництві. У свою чергу фахівець відзначила, що студенти-біотехнологи надзвичайно вразили підготовкою на високому рівні та актуальністю обраних тем.

Гарний настрій захистам задали приємні новини студентів, що захищалися. Високий рівень підготовки, ініціативність і нові погляди студентів оцінили не тільки викладачі та гості захисту, а й роботодавці найбільших виробництв України.

Наприклад, Юлія Болкун була обрана серед понад 500 претендентів зі всієї України для проходження стажування на посаді мікробіолога з подальшим працевлаштуванням у компанії світового рівна «PepsiCo». Юлія проявила свій креатив і на захисті, запропонувавши у схемі автоматизації ділянки ферментації проекту «Культивування фагів Escherichiacoli для одержання антимікробних препаратів», датчик для контролю рівня біомаси за електричним зарядом на поверхні клітини.

У роботі Володимира Третяка «Виробництво біоетанолу з сироватки за культивування Kluyveromycesfragilis» запропоноване вирішення двох актуальних питань. Перше – утилізація молочної сироватки, а друге – здешевлення палива додаванням біоетанолу. Як зазначив Володимир, професійні навички, здобуті на кафедрі, допомогли йому отримати місце роботи на сучасному підприємстві «Carlsberg».

Знання, здобуті на кафедрі біотехнології і мікробіології НУХТ, оцінили не тільки в Україні, а і у Європі. Університет Масарика у Чехії радо запросив на навчання нашу студентку Марію Хільченко, яка має не лише глибокі знання у біотехнології, а і у вільний час вивчає іноземні мови. Марія захистила бакалаврський проект «Культивування Bacillusmegateriumvar.phosphaticum для одержання Фосфобактерину».

Марія Ющенко запропонувала виробництво москітоцидного препарату за допомогою гриба-аскоміцета Calcarisporiumarbuscula, що є надзвичайно актуальним у боротьбі з комарами, які так набридають нам влітку. А Олександра Шаповалова дослідила екзополісахарид аубазіан, що є компонентом мазі для очей. Незважаючи на недостатню кількість літературних даних, Олександрі вдалося зробити диплом високоінформативним.

У свою чергу Анастасія Косів не обмежилася лише літературними джерелами для написання дипломної роботи, а відвідала ПАТ «Індар» для отримання практичного досвіду щодо технології отримання рекомбінантного інсуліну.

Перша половина дня була надзвичайно насичена емоціями, сльозами радості та дружніми вигуками «БАКАЛАВРИ!». За всі ці роки, студенти стали не просто колегами, сусідами по парті чи студентами одного факультету, вони стали справжньою сім’єю. За все це вони вдячні колективу своєї рідної кафедри біотехнології і мікробіології. 

Опублікований: 20-06-2018
Читайте також:
Завідувачка кафедри туристичного та готельного бізнесу долучилася до обговорення кращих практик розвитку туризму

13-14 вересня 2024 року завідувачка кафедри туристичного та готельного бізнесу Ірина Мельник взяла участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Перспективи розвитку індустрії туризму і гостинності в Україні та світі» у Луцькому національному технічному університеті (Луцьк-Світязь). Провідні українські науковці, представники бізнесу, влади ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завідувачка кафедри туристичного та готельного бізнесу долучилася до обговорення кращих практик розвитку туризму 17 вересня 2024

ТОП-20 магістерських програм університету за кількістю заяв вступників у перший тиждень

Триває подання заяв вступниками на освітній ступінь «магістр». За перший тиждень на освітні програми магістратури університету вже подано майже півтисячі заяв. Наразі лідерами за кількістю поданих вступниками заяв є освітньо-професійні програми «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів», «Менеджмент персоналу», «Тех...

ЧИТАТИ ДАЛІ

ТОП-20 магістерських програм університету за кількістю заяв вступників у перший тиждень 15 серпня 2025

Досвід реалізації програми національної академічної мобільності на кафедрі технології оздоровчих продуктів

Академічна мобільність – це можливість учасників освітнього процесу навчатися, викладати, стажуватися чи проводити наукову діяльність в іншому закладі вищої освіти або науковій установі на території України чи поза її межами. Уперше при реалізації освітньо-професійної програми підготовки магістрів «Технології харчових продуктів оздоровчого та проф...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Досвід реалізації програми національної академічної мобільності на кафедрі технології оздоровчих продуктів 15 квітня 2024

Молоді науковці кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів готуються до захисту дисертаційних досліджень

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся попередній захист дисертаційної роботи «Використання високобілкової рослинної сировини у хлібобулочних виробах спеціального дієтичного споживання» аспірантки Людмили Черниш. Науковий керівник – докторант кафедри Валерій Махинько. Автором запропоновано використовувати комплекс в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Молоді науковці кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів готуються до захисту дисертаційних досліджень 22 лютого 2017