Н У Х Т

Роботодавці знову відвідали захисти бакалаврів-біотехнологів

20 червня 2018

Роботодавці знову відвідали захисти бакалаврів-біотехнологів

19 червня 2018 р. на кафедрі біотехнології і мікробіології – тріумфальний день!  У цей день усі студенти 4 курсу почули завітні слова - «Присвоїти кваліфікацію фахівець з біотехнології».

Останній день захисту почався з гарних емоцій. На кафедру завітала інженер-технолог відділу управління якістю ПрАТ «Інфузія» Олена Ткаченко, випускниця кафедри 2000 року. Ніби нещодавно вона сиділа з Юрієм Пенчуком (нині – доцентом кафедри) за однією партою, а вже сьогодні пропонує новому поколінню випускників кафедри вакансії на сучасному біотехнологічному підприємстві «Інфузія».

Студенти старались як ніколи, дізнавшись про можливість працевлаштування на перспективному та сучасному виробництві. У свою чергу фахівець відзначила, що студенти-біотехнологи надзвичайно вразили підготовкою на високому рівні та актуальністю обраних тем.

Гарний настрій захистам задали приємні новини студентів, що захищалися. Високий рівень підготовки, ініціативність і нові погляди студентів оцінили не тільки викладачі та гості захисту, а й роботодавці найбільших виробництв України.

Наприклад, Юлія Болкун була обрана серед понад 500 претендентів зі всієї України для проходження стажування на посаді мікробіолога з подальшим працевлаштуванням у компанії світового рівна «PepsiCo». Юлія проявила свій креатив і на захисті, запропонувавши у схемі автоматизації ділянки ферментації проекту «Культивування фагів Escherichiacoli для одержання антимікробних препаратів», датчик для контролю рівня біомаси за електричним зарядом на поверхні клітини.

У роботі Володимира Третяка «Виробництво біоетанолу з сироватки за культивування Kluyveromycesfragilis» запропоноване вирішення двох актуальних питань. Перше – утилізація молочної сироватки, а друге – здешевлення палива додаванням біоетанолу. Як зазначив Володимир, професійні навички, здобуті на кафедрі, допомогли йому отримати місце роботи на сучасному підприємстві «Carlsberg».

Знання, здобуті на кафедрі біотехнології і мікробіології НУХТ, оцінили не тільки в Україні, а і у Європі. Університет Масарика у Чехії радо запросив на навчання нашу студентку Марію Хільченко, яка має не лише глибокі знання у біотехнології, а і у вільний час вивчає іноземні мови. Марія захистила бакалаврський проект «Культивування Bacillusmegateriumvar.phosphaticum для одержання Фосфобактерину».

Марія Ющенко запропонувала виробництво москітоцидного препарату за допомогою гриба-аскоміцета Calcarisporiumarbuscula, що є надзвичайно актуальним у боротьбі з комарами, які так набридають нам влітку. А Олександра Шаповалова дослідила екзополісахарид аубазіан, що є компонентом мазі для очей. Незважаючи на недостатню кількість літературних даних, Олександрі вдалося зробити диплом високоінформативним.

У свою чергу Анастасія Косів не обмежилася лише літературними джерелами для написання дипломної роботи, а відвідала ПАТ «Індар» для отримання практичного досвіду щодо технології отримання рекомбінантного інсуліну.

Перша половина дня була надзвичайно насичена емоціями, сльозами радості та дружніми вигуками «БАКАЛАВРИ!». За всі ці роки, студенти стали не просто колегами, сусідами по парті чи студентами одного факультету, вони стали справжньою сім’єю. За все це вони вдячні колективу своєї рідної кафедри біотехнології і мікробіології. 

Опублікований: 20-06-2018
Читайте також:
Рідне, українське слово є, було і буде!

Викладачі кафедри гуманітарних дисциплін провели низку заходів до відзначення Дня української писемності та мови. Свято встановлене Указом № 1241/97 Президента України Леоніда Кучми, у якому зазначено: «Установити в Україні День української писемності та мови, який відзначати щорічно 9 листопада в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-Літопи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Рідне, українське слово є, було і буде! 10 листопада 2022

Зустрічаємо гостей ІІ туру Всеукраїнської олімпіади з біотехнології

З 10 квітня у нашому університеті розпочинається хоч вже і традиційна, але від того не менш відповідальна для кафедри біотехнології і мікробіології подія – ІІ тур Всеукраїнської олімпіади з біотехнології. Цього року олімпіада має особливий статус, оскільки її проведення присвячене знаменній події – 135-річчю заснування Національного університету ха...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустрічаємо гостей ІІ туру Всеукраїнської олімпіади з біотехнології 10 квітня 2019

Ще одне довгоочікуване поповнення книжкової полички біотехнолога

На сьогоднішній день підготовка фахівців, які б володіли не тільки теоретичними, але і практичними навичками розроблення і впровадження елементів НАССР у виробництво є нагальною необхідністю, оскільки з вересня цього року впровадження системи HACCP є обов’язковим для потужностей, які провадять діяльність із харчовими продуктами в Україні. Тому  вик...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ще одне довгоочікуване поповнення книжкової полички біотехнолога 17 вересня 2018

Віват, магістри-хімтехнологи-2024!

На кафедрі технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів 14, 16, 20 і 21 лютого 2024 року відбулися публічні захисти 22 кваліфікаційних робіт здобувачами освітнього ступеня «Магістр» денної та заочної форм навчання за спеціальністю 161 «Хімічні технології та інженерія». Оцінювала роботи екзаменаційна комісія у склад...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Віват, магістри-хімтехнологи-2024! 27 лютого 2024