Н У Х Т

Магістранти з інжинірингу фармацевтичних виробництв планують свою освітню й наукову траєкторію

07 вересня 2021

Магістранти з інжинірингу фармацевтичних виробництв планують свою освітню й наукову траєкторію

Доцент кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв Олексій Губеня та фахівці Центру моніторингу якості і координації освітньої діяльності університету разом із магістрантами з інжинірингу фармацевтичних виробництв обговорили вибір дисциплін, які вивчатимуться в магістратурі.

Далі, на ряді позитивних і негативних прикладів діяльності академічної спільноти науковців і студентів обговорили Кодекс академічної етики нашого університету.

І, нарешті, здійснили одногодинний екскурс у славну історію нашого вишу, його наукових і освітніх традицій, що сягають 50-х років 18-го сторіччя. Згадали імена ентузіастів, дослідників і промисловців, пов'язаних із НУХТ – династії Бобринських і Терещенків, молодого заповзятого інженера, вченого і винахідника Миколу Черіковського та його видатних друзів, зокрема, Дмитра Мендєлєєва та добрий результат їхньої співпраці, легендарних фундаторів наших наукових шкіл – Івана Кухаренка, Абрама Міхелєва, Гліба Знаменського, Всеволода Стабнікова та інших видатних особистостей, що заклали освітні традиції з машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв. 

Опублікований: 07-09-2021
Читайте також:
Подорож до країни напоїв

Науковці вже давно обговорюють «туристичну революцію» – справжній переворот в індустрії. Адже ріст кількості туристів у світі за останні десятиліття перевищує всі прогнози. Наші здобувачі й у дистанційний період також не забувають подорожувати, хоч і віртуально. Студенти групи ГС-1-10а на занятті з іноземної мови разом із викладачкою кафедри інозе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Подорож до країни напоїв 28 вересня 2021

«Carlsberg» розкриває професійні таємниці нашим студентам

Доцент кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Роман Мукоїд разом зі студентами групи ТБ-4-11, які навчаються за спеціальністю «Технології продуктів бродіння і виноробства», відвідали пивоварню «Carlsberg». Київський пивоварний завод був офіційно відкритий 7 червня 2004 року, і на сьогодні він є найсучаснішим пивоварним заводом в Ук...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Carlsberg» розкриває професійні таємниці нашим студентам 11 січня 2019

Студент – здобувач якісної освіти

Нещодавно кафедра міжнародної економіки вперше провела міждисциплінарний семінар на тему «Міжнародна економіка в доповідях студентів-міжнародників», що мав на меті визначити основні напрямки, які вивчають здобувачі освіти в рамках дисциплін навчального плану. Тому участь взяли усі викладачі кафедри та здобувачі освітньої програми «Міжнародна економ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студент – здобувач якісної освіти 11 липня 2025

Навчально-консультаційні семінари для виробничників від наших фахівців

Фахівці кафедри харчових технологій та інженерії Одеського інституту післядипломної освіти НУХТ провели цільові виїзні навчально-консультаційні семінари для працівників ТОВ «Одеський коровай». Працівники підприємства дізналися про актуалізацію системи менеджменту якості продукції до вимог нової редакції ДСТУ ІSO 9001: 2015 та практичні аспекти реа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Навчально-консультаційні семінари для виробничників від наших фахівців 19 січня 2018