Н У Х Т

Магістранти з інжинірингу фармацевтичних виробництв планують свою освітню й наукову траєкторію

07 вересня 2021

Магістранти з інжинірингу фармацевтичних виробництв планують свою освітню й наукову траєкторію

Доцент кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв Олексій Губеня та фахівці Центру моніторингу якості і координації освітньої діяльності університету разом із магістрантами з інжинірингу фармацевтичних виробництв обговорили вибір дисциплін, які вивчатимуться в магістратурі.

Далі, на ряді позитивних і негативних прикладів діяльності академічної спільноти науковців і студентів обговорили Кодекс академічної етики нашого університету.

І, нарешті, здійснили одногодинний екскурс у славну історію нашого вишу, його наукових і освітніх традицій, що сягають 50-х років 18-го сторіччя. Згадали імена ентузіастів, дослідників і промисловців, пов'язаних із НУХТ – династії Бобринських і Терещенків, молодого заповзятого інженера, вченого і винахідника Миколу Черіковського та його видатних друзів, зокрема, Дмитра Мендєлєєва та добрий результат їхньої співпраці, легендарних фундаторів наших наукових шкіл – Івана Кухаренка, Абрама Міхелєва, Гліба Знаменського, Всеволода Стабнікова та інших видатних особистостей, що заклали освітні традиції з машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв. 

Опублікований: 07-09-2021
Читайте також:
Наші економісти у місті Лева

Студентські роки – це щасливий час не лише навчання, а і дозвілля. Здобувачі спеціальності 051 «Економіка» разом з в.о. завідувача кафедри економіки і права Юлією Левченко на запрошення колективу Львівського фахового коледжу харчової та переробної промисловості НУХТ відвідали старовинне місто Львів. Ця екскурсія подарувала їм море позитивних емоцій...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші економісти у місті Лева 08 жовтня 2024

Сьогодні – досліджуємо, завтра – впровадимо!

Незважаючи ні на які обставини, науковий гурток на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів продовжує працювати. Під керівництвом професорки Вікторії Дорохович молоді науковці ведуть дослідження, впровадження результатів яких стане у пригоді кондитерській галузі. На засіданні гуртка, що відбулося на початку червня, опрацювали мет...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сьогодні – досліджуємо, завтра – впровадимо! 01 липня 2022

Майстер-клас кафедри експертизи харчових продуктів для київських ліцеїстів

Відповідальна по кафедрі експертизи харчових продуктів за профорієнтаційну роботу, професорка, академік УАН Оксана Шульга та відповідальна за зв’язки з профільними коледжами і технікумами, доцентка Анастасія Чорна познайомили учнів Ліцею №142 м. Києва з нашим університетом і провели для них майстер-клас із визначення якості та можливої фальсифікаці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майстер-клас кафедри експертизи харчових продуктів для київських ліцеїстів 25 квітня 2024

Приємне з корисним поєднали першокурсники

Виховна робота є важливою частиною освітнього процесу у вищій школі. Особливої ж уваги та наставництва потребують першокурсники. Щоб ближче познайомитися зі своєю кураторкою, доценткою кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Людмилою Махинько та один із одним, група ТІ-1-4 Навчально-наукового інституту харчових технологій відвід...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Приємне з корисним поєднали першокурсники 05 вересня 2023