Н У Х Т

Сучасні методичні підходи викладачів кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації зацікавлюють здобувачів освіти

26 жовтня 2020

Сучасні методичні підходи викладачів кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації зацікавлюють здобувачів освіти

Кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації приділяє значну увагу формуванню у студентів комунікативних умінь і навичок, що являють собою надійне підґрунтя подальшого успіху у найрізноманітніших сферах економіки. Такі компетенції є не лише вкрай необхідною умовою професійного зростання ділової людини, а також і чинником успішного вивчення іноземних мов, значення якого неможливо переоцінити. Саме тому викладачі кафедри скеровують свій педагогічний потенціал на послідовне і ефективне впровадження комунікативного підходу до вивчення іноземної мови. Такий підхід до опанування мов інших етносів відкриває шлях до практичного використання здобутих знань у професійній діяльності, у повсякденному житті.

Протягом жовтня 2020 року викладачі кафедри Ольга Никитенко, Андрій Уліщенко, Олена Чередник і Ганна Шляхтун провели відкриті заняття зі студентами І-ІІ курсу Навчально-наукового інституту управління і економіки.

Сучасним підходам у контексті студентоцентрованого навчання відповідає успішне використання викладачами психолого-педагогічних чинників, що у своїй сукупності формують умови для створення ситуації успіху як для студентів, так і для викладачів.

Так, старший викладач кафедри Ольга Никитенко на практичному занятті на тему «Essential Telephoning Skills», приділяючи значну увагу розвитку вмінь долати певні психологічні бар’єри під час спілкування по телефону, допомогла студентам групи РЗ-2-10 усвідомити можливі стереотипи поведінки під час телефонної комунікації в іншомовному культурному середовищі.

Доцент кафедри Андрій Уліщенко (практичне заняття на тему «Brands» з групою ТП-2-14) також орієнтував своїх студентів на усвідомлення непересічної значущості набутих умінь самопрезентації, що можуть бути виявлені, наприклад, у процесі підготовленого повідомлення на певну тему, упевненої відповіді доповідача на різноманітні запитання.

Викладач Ганна Шляхтун на практичному занятті «Higher Education» у групі МН 1-7 сконцентрувала здобувачів на повторенні та розвитку лексичного запасу до теми освіти, а також на узагальненні раніше вивченої лексики. Частина уроку була присвячена покращенню майстерності орієнтації в англомовному тексті, вмінню знаходити  потрібну інформацію та здійснювати аналіз цієї інформації. Порівняння трьох навчальних закладів сприяло актуалізації досвіду і знань здобувачів, одержаних на попередніх уроках англійської мови, а парна робота була спрямована на розвиток навичок говоріння та виховання поваги до співрозмовника.

Викладач кафедри Олена Чередник провела практичне заняття в групі МП 2-12 на тему «Meetings» і зосередила увагу здобувачів на набутті ними навичок і вмінь, що є вкрай необхідними для успішного проведення та участі у ділових нарадах, зокрема, в іншомовному середовищі.

Отже, сучасні методичні підходи викладачів до організації і проведення практичних занять з іноземної мови зацікавлюють студентів, формують усвідомлення практичної значущості здобутих знань для розбудови успішної кар’єри ділової людини, яка не розгубиться у найрізноманітніших комунікативних ситуаціях під час роботи і в Україні, і далеко за її межами.

Опублікований: 26-10-2020
Читайте також:
До обговорення питань дослідницької етики долучилися викладачі кафедр технології ресторанної і аюрведичної продукції та готельно-ресторанної справи

27 січня 2022 року відбулася панельна сесія UNICA-Eutopia щодо питань дослідницької етики, в якій взяли участь викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції – професор Олег Кузьмін, доценти Людмила Дейниченко, Віра Зуйко, Ірина Корецька, Юлія Фурманова, Ігор Устименко, асистентка Ганна Березова та кафедри готельно-ресторанної спр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До обговорення питань дослідницької етики долучилися викладачі кафедр технології ресторанної і аюрведичної продукції та готельно-ресторанної справи 28 січня 2022

Лабораторна робота київських гімназистів на кафедрі технології молока і молочних продуктів

Профорієнтаційна робота – один із головних пріоритетів діяльності колективу університету, якому надається всебічна підтримка з боку керівництва НУХТ. 25 лютого для виконання лабораторної роботи з дисципліни «Природничі науки» на кафедру технології молока і молочних продуктів завітали учні 10 класу київської гімназії ім. М.П. Драгоманова, які бажаю...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лабораторна робота київських гімназистів на кафедрі технології молока і молочних продуктів 27 лютого 2019

Як відбувається переведення на вільні місця бюджету

Для переведення на бюджетні місця вступники спочатку обов’язково мають бути зараховані на контракт за відповідною спеціальністю. Переведення вступників на вакантні місця бюджету триватиме до 18 серпня й здійснюватиметься на місця в рейтингових списках, право вступу на які не використали рекомендовані до зарахування на них вступники. За всіма спец...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як відбувається переведення на вільні місця бюджету 11 серпня 2023

Якість – ключовий аспект при підготовці фахівців у НУХТ!

Із метою підвищення якості освітнього процесу, підготовки фахівців відповідно до сучасних вимог ринку праці щорічно відбувається перегляд освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції». Це дає змогу врахувати поточні вимоги роботодавців і вдосконалювати підходи у підготовці висококваліфікованих конкурентоспром...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Якість – ключовий аспект при підготовці фахівців у НУХТ! 09 квітня 2021