Н У Х Т

Сучасні методичні підходи викладачів кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації зацікавлюють здобувачів освіти

26 жовтня 2020

Сучасні методичні підходи викладачів кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації зацікавлюють здобувачів освіти

Кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації приділяє значну увагу формуванню у студентів комунікативних умінь і навичок, що являють собою надійне підґрунтя подальшого успіху у найрізноманітніших сферах економіки. Такі компетенції є не лише вкрай необхідною умовою професійного зростання ділової людини, а також і чинником успішного вивчення іноземних мов, значення якого неможливо переоцінити. Саме тому викладачі кафедри скеровують свій педагогічний потенціал на послідовне і ефективне впровадження комунікативного підходу до вивчення іноземної мови. Такий підхід до опанування мов інших етносів відкриває шлях до практичного використання здобутих знань у професійній діяльності, у повсякденному житті.

Протягом жовтня 2020 року викладачі кафедри Ольга Никитенко, Андрій Уліщенко, Олена Чередник і Ганна Шляхтун провели відкриті заняття зі студентами І-ІІ курсу Навчально-наукового інституту управління і економіки.

Сучасним підходам у контексті студентоцентрованого навчання відповідає успішне використання викладачами психолого-педагогічних чинників, що у своїй сукупності формують умови для створення ситуації успіху як для студентів, так і для викладачів.

Так, старший викладач кафедри Ольга Никитенко на практичному занятті на тему «Essential Telephoning Skills», приділяючи значну увагу розвитку вмінь долати певні психологічні бар’єри під час спілкування по телефону, допомогла студентам групи РЗ-2-10 усвідомити можливі стереотипи поведінки під час телефонної комунікації в іншомовному культурному середовищі.

Доцент кафедри Андрій Уліщенко (практичне заняття на тему «Brands» з групою ТП-2-14) також орієнтував своїх студентів на усвідомлення непересічної значущості набутих умінь самопрезентації, що можуть бути виявлені, наприклад, у процесі підготовленого повідомлення на певну тему, упевненої відповіді доповідача на різноманітні запитання.

Викладач Ганна Шляхтун на практичному занятті «Higher Education» у групі МН 1-7 сконцентрувала здобувачів на повторенні та розвитку лексичного запасу до теми освіти, а також на узагальненні раніше вивченої лексики. Частина уроку була присвячена покращенню майстерності орієнтації в англомовному тексті, вмінню знаходити  потрібну інформацію та здійснювати аналіз цієї інформації. Порівняння трьох навчальних закладів сприяло актуалізації досвіду і знань здобувачів, одержаних на попередніх уроках англійської мови, а парна робота була спрямована на розвиток навичок говоріння та виховання поваги до співрозмовника.

Викладач кафедри Олена Чередник провела практичне заняття в групі МП 2-12 на тему «Meetings» і зосередила увагу здобувачів на набутті ними навичок і вмінь, що є вкрай необхідними для успішного проведення та участі у ділових нарадах, зокрема, в іншомовному середовищі.

Отже, сучасні методичні підходи викладачів до організації і проведення практичних занять з іноземної мови зацікавлюють студентів, формують усвідомлення практичної значущості здобутих знань для розбудови успішної кар’єри ділової людини, яка не розгубиться у найрізноманітніших комунікативних ситуаціях під час роботи і в Україні, і далеко за її межами.

Опублікований: 26-10-2020
Читайте також:
Обрати професію за покликом серця пропонують київським школярам фахівці Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ

16 жовтня 2019 року заступник директора Навчально-наукового інституту харчових технологій Роман Кириленко та заступник завідувача кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства доцент Роман Мукоїд відвідали школу І-ІІІ ступенів № 245 Оболонського району міста Києва. Перше знайомство учнів з історією, традиціями та структурою університету в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Обрати професію за покликом серця пропонують київським школярам фахівці Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ 17 жовтня 2019

Травневе засідання вченої ради університету

25 травня 2023 року в залі засідань відбулося планове засідання вченої ради університету. Розпочали з приємного – ректор Олександр Шевченко вручив грамоти Національної академії наук України за плідну роботу у секціях Академії професорам Василю Пасічному і Галині Поліщук. Аналогічною грамотою нагороджений і ректор, а також професор Володимир Ковбас...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Травневе засідання вченої ради університету 25 травня 2023

Творчий смак молодих майстрів: дегустація авторських страв магістрантів

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулася дегустація кулінарних виробів, розроблених здобувачами вищої освіти першого курсу магістратури. Захід став справжньою синергією науки і творчості, адже студенти не лише презентували авторські страви, але й глибоко занурилися у технологічні процеси їх створення. Майбутні фахівці ре...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Творчий смак молодих майстрів: дегустація авторських страв магістрантів 16 травня 2025

Здобувачка освітньої програми «Технології харчування» – стипендіатка Благодійного фонду імені Олени Миколаївни Борщ!

Здобувачка освіти факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка спеціальності 181 «Харчові технології», освітньої програми «Технології харчування» Наталія Теплоухова стала стипендіаткою Благодійного фонду імені Олени Миколаївни Борщ. За підсумками зимової сесії 2024/2025 навчального року на отримання щомісячної стипендії для найбільш обдарованих, праць...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачка освітньої програми «Технології харчування» – стипендіатка Благодійного фонду імені Олени Миколаївни Борщ! 04 квітня 2025