Н У Х Т

Горизонти знань старшокласників розширюють викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів

14 квітня 2021

Горизонти знань старшокласників розширюють викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів

Викладачка кафедри технології оздоровчих продуктів Тетяна Федоренко відвідала онлайн-урок з хімії для учнів 11 класу середньої загальноосвітньої школи № 242 м. Києва, де в якості запрошеного гостя взяла участь в обговоренні теми «Сучасні силікатні матеріали».

Тетяна Федоренко зазначила, що одним із напрямів використання силіцій діоксиду, силікагелю в якості сорбенту є виробництво медичних препаратів-ентеросорбентів, харчових добавок для їжі, продуктів оздоровчого та профілактичного призначення, що здатні зв’язувати і виводити з організму людини іони важких металів, радіонукліди, нітрати. Актуальність використання природних ентеросорбентів зумовлюють несприятливі фактори навколишнього середовища, нераціональне харчування та неякісні харчові продукти, шкідливі звички, зловживання лікарськими засобами. Фахівчиня розповіла, що здобувачі освіти нашого університету займаються розробленням і впровадженням у виробництво якісних харчових продуктів для усіх галузей харчової промисловості, в тому числі – продуктів оздоровчого та профілактичного призначення.

Викладачка ознайомила школярів із перевагами навчання у нашому виші та запросила старшокласників на дні відкритих дверей НУХТ.

Вчителька хімії Лариса Макушенко запросила гостю доєднатися до наступних уроків хімії для старшокласників, тож співпраця між викладачами кафедри технології оздоровчих продуктів і вчителями та школярами матиме продовження. 

Опублікований: 14-04-2021
Читайте також:
На кафедрі технології молока і молочних продуктів підвели підсумки виробничої практики четвертокурсників

Кафедра технології молока і молочних продуктів щороку проводить підсумкові конференції за результатами проходження студентами практичної підготовки. Цей рік не став виключенням, і відповідальна за практичну підготовку студентів, доцент Олена Онопрійчук організувала конференцію за участю студентів 4-го курсу. Студенти продемонстрували цікаві допові...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі технології молока і молочних продуктів підвели підсумки виробничої практики четвертокурсників 17 жовтня 2018

Аудит без паніки

Днями на кафедрі обліку і аудиту відбулася гостьова лекція від Forvis Mazars на тему «Аудит без паніки. З чого все починається» для здобувачів освітньої програми «Облік і аудит». На запрошення викладачів кафедри до лекції долучились студенти інших спеціальностей Навчально-наукового інституту економіки і управління, здобувачі освіти Волинського фахо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Аудит без паніки 22 жовтня 2025

Насичене стажування в рамках програми ERASMUS+

Триває стажування доцентки кафедри технології консервування Катерини Рубанки за програмою мобільності викладачів ERASMUS+ Teaching Staff Mobility в Uniwersytet Rzeszowski (Жешув, Польща). Викладачка розповіла студентам і викладачам Жешувського університету про НУХТ і наші потужні наукові школи, напрями наукових досліджень і заходи та платформи для...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Насичене стажування в рамках програми ERASMUS+ 14 травня 2025

Магістранти долучаються до вебінарів для науковців від «Clarivate»

У 2024 році компанія Clarivate продовжує проводити вебінари та пропонує дві серії цих онлайн-заходів – «Clarivate Essential» і «Research Smarter». Clarivate є власником і виробником потужних ресурсів та інструментів, що допомагають науковцям проводити, аналізувати, презентувати наукові дослідження на світовому рівні. 25 січня 2024 року у серії «R...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти долучаються до вебінарів для науковців від «Clarivate» 02 лютого 2024