Н У Х Т

На останні досягнення науки та технології спираються у своїх лекціях викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів

07 листопада 2019

На останні досягнення науки та технології спираються у своїх лекціях викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів

5 листопада на кафедрі технології оздоровчих продуктів відбулася відкрита лекція  з навчальної дисципліни «Хімія та фармакогнозія рослин», прочитана доцентом Світланою Бажай-Жежерун для студентів груп ОП-3-7 і ОП-3-7ск.

Із урахуванням останніх досягнень науки та технології, лектор у доступній формі охарактеризувала динаміку утворення в рослинах ефірних олій, вплив різних факторів на цей процес; навела сучасну класифікацію ефіроолійної сировини та олій; пояснила студентам особливості сучасних методів отримання ефірних олій, ознайомила з їх фізіологічною дією на організм людини та рослинними джерелами цих сполук.

Основні тези, висловлені під час лекції, викладач послідовно аргументувала інформативним матеріалом, який був представлений у вигляді презентації. Візуалізація навчального матеріалу дозволила студентам більш повно сприймати та опановувати нові знання.

Лектор вдало поєднувала матеріал лекції зі знаннями, одержаними студентами під час вивчення дисциплін «Фізіологія та гігієна харчування», «Колоїдна хімія». Отримані під час лекції знання є необхідними для подальшого розроблення та виконання курсових, дипломних проектів і робіт, вивчення окремих дисциплін професійно-практичного спрямування.      

Викладач підкреслила важливість володіння сучасними знаннями з хімії та фармакогнозії рослин для розроблення і створення прогресивних технологій оздоровчих і функціональних харчових продуктів.

Лекція була прочитана на високому професійному, науково-теоретичному та методологічному рівнях.

Опублікований: 07-11-2019
Читайте також:
Фахівці університету виступають експертами в ознайомленні виробничників із прогресивними технологіями

З метою підвищення конкурентоспроможності  вітчизняних переробних підприємств (перероблення птиці, елеватори, комбікормові комплекси) шляхом ознайомлення їх із прогресивними технологіями зі зниження собівартості продукції в  конференц-залі офісу компанії «AgroGeneration» (Мандарин-Плаза) відбувся ІІІ круглий стіл «Максимальна ефективність та економ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці університету виступають експертами в ознайомленні виробничників із прогресивними технологіями 26 лютого 2018

Першокурсники освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» побували у Музеї води

24 вересня 2021 року здобувачі групи ХЕ-1-12 освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» разом зі своєю наставницею професоркою кафедри експертизи харчових продуктів Оксаною Шульгою відвідали Музей води. Карантинні заходи вносять корективи у наше життя, проте, всі охочі до культурно-освітнього розвитку зібралися та в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Першокурсники освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» побували у Музеї води 27 вересня 2021

Новий кулінарний тріумф студента факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

У м. Тернопіль відбувся Кулінарний Кубок Західної України, участь в якому брали понад 50 учасників з усієї країни. Наш університет представляв студент 1-го курсу зі скороченим терміном навчання спеціальності «Харчові технології» факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Олег Пригродський. Змагалися учасники у чотирьох номінаціях: «С...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий кулінарний тріумф студента факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 21 червня 2019

Викладачі освітньої програми «Менеджмент персоналу» у проєкті від UGEN

Викладачки кафедри економіки праці та менеджменту, доцентки Олена Безпалько і Ліана Мазник взяли участь у проєкті «Uni-Biz Bridge: коучинг, менторство, наставництво», організованому командою HR-агенції UGEN. Організатори знайшли цікавий формат щодо розвитку підходів у співпраці освіти та бізнесу. Своїми ідеями у цьому напрямку з учасниками проєкту...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі освітньої програми «Менеджмент персоналу» у проєкті від UGEN 07 червня 2023