Н У Х Т

На останні досягнення науки та технології спираються у своїх лекціях викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів

07 листопада 2019

На останні досягнення науки та технології спираються у своїх лекціях викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів

5 листопада на кафедрі технології оздоровчих продуктів відбулася відкрита лекція  з навчальної дисципліни «Хімія та фармакогнозія рослин», прочитана доцентом Світланою Бажай-Жежерун для студентів груп ОП-3-7 і ОП-3-7ск.

Із урахуванням останніх досягнень науки та технології, лектор у доступній формі охарактеризувала динаміку утворення в рослинах ефірних олій, вплив різних факторів на цей процес; навела сучасну класифікацію ефіроолійної сировини та олій; пояснила студентам особливості сучасних методів отримання ефірних олій, ознайомила з їх фізіологічною дією на організм людини та рослинними джерелами цих сполук.

Основні тези, висловлені під час лекції, викладач послідовно аргументувала інформативним матеріалом, який був представлений у вигляді презентації. Візуалізація навчального матеріалу дозволила студентам більш повно сприймати та опановувати нові знання.

Лектор вдало поєднувала матеріал лекції зі знаннями, одержаними студентами під час вивчення дисциплін «Фізіологія та гігієна харчування», «Колоїдна хімія». Отримані під час лекції знання є необхідними для подальшого розроблення та виконання курсових, дипломних проектів і робіт, вивчення окремих дисциплін професійно-практичного спрямування.      

Викладач підкреслила важливість володіння сучасними знаннями з хімії та фармакогнозії рослин для розроблення і створення прогресивних технологій оздоровчих і функціональних харчових продуктів.

Лекція була прочитана на високому професійному, науково-теоретичному та методологічному рівнях.

Опублікований: 07-11-2019
Читайте також:
Студенти спеціальності «Технології в ресторанному господарстві» успішно захистили дипломні магістерські проекти

На кафедрі технології харчування та ресторанного бізнесу завершилися захисти дипломних магістерських проектів студентів спеціальності «Технології в ресторанному господарстві» денної форми навчання. На розгляд Екзаменаційної комісії були представлені 25 дипломних магістерських проектів, тематикою яких були різні типи закладів ресторанного господарс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти спеціальності «Технології в ресторанному господарстві» успішно захистили дипломні магістерські проекти 27 лютого 2017

Стейкхолдери-випускники активно долучаються до навчального процесу

Мабуть кожний здобувач освіти прагне постійно навчатися чомусь новому і якомога якісніше опанувати матеріали, представлені викладачами, щоб у подальшому отримати кваліфікацію, яка дасть можливість реалізувати себе в якості успішного фахівця, професіонала своєї справи. Але, як відомо, лише теоретичних знань замало для того, щоб бути всебічно обізнан...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стейкхолдери-випускники активно долучаються до навчального процесу 11 травня 2022

Перший досвід публічних виступів за межами alma mater отримали наші здобувачі

Результати наукової самостійної роботи студентів у межах опанування навчального курсу «Історія і культура України» були представлені на ХХІІІ Всеукраїнській науковій конференції молодих учених, що відбулася на базі Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького. Вітаємо учасників із першим досвідом публічних виступів за межами alma ma...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перший досвід публічних виступів за межами alma mater отримали наші здобувачі 29 квітня 2021

Як профорієнтацію у Яготині проводили

На вулиці нині друга половина квітня і добігає до закінчення цей навчальний рік. У студентів невдовзі розпочнеться звичний для всіх модульний контроль і настануть довгоочікувані канікули. А у школярів і абітурієнтів лише розпочнеться «гаряча» пора щодо подальшого вибору: чим займатися, куди вступати? Саме тому, аби трішечки полегшити вибір і розпо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як профорієнтацію у Яготині проводили 19 квітня 2019