Н У Х Т

Наші викладачі – на першому в історії України національному відборі Всесвітнього кондитерського конкурсу «World Chocolate Masters»

22 january 2022

Наші викладачі – на першому в історії України національному відборі Всесвітнього кондитерського конкурсу «World Chocolate Masters»

21 січня 2022 року викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професор Олег Кузьмін, доценти Людмила Дейниченко, Віра Зуйко, Олена Павлюченко, Ольга Коваль, Юлія Фурманова, Ігор Устименко, старший викладач Володимир Захаров, асистенти Ганна Березова, Марина Гулевата, Володимир Польовик відвідали перший в історії України національний відбір Всесвітнього кондитерського конкурсу «World Chocolate Masters». Цей престижний конкурс для спеціалістів кондитерської галузі відбувається з 2005 року і привертає увагу кондитерів та шоколатьє з усього світу, адже саме тут провідні майстри демонструють своє творче бачення того, яким має бути шоколад у сучасній солодкій гастрономії.

Український етап конкурсу був організований компанією «Best way foods LLC» спільно з центром навчання Chef.university.

У змаганнях брали участь три конкурсанти: екс-шеф-кухар «Fairmont Grand Hotel» Олег Івженко, шеф-кондитер «Vanil Café» Семен Постолов і шеф-кондитер «Bassano» Антон Штипа.

Конкурс передбачав п’ять ключових етапів, спрямованих на демонстрацію фантазії та навичок учасників:

1. #DESIGN – розроблення оригінального дизайну шоколадної скульптури з обов’язковим використанням мінімум шести технік і літер #TMRW, що визначали загальну тему конкурсу – «Tomorrow».
2. #TASTE – створення тістечок із використанням трьох різних текстур та інгредієнту місцевого виробництва.
 3. #SNACK – створення шоколадних снеків із рослинних інгредієнтів.
4. #BONBON – створення фірмових цукерок із натуральних інгредієнтів.
5. #YOU – створення концепції «шоколаду майбутнього», що поєднує у собі кулінарний результат попередніх етапів.

Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції щиро вдячна організаторам за можливість долучитися до заходу та вітає українських кондитерів із підкоренням нових професійних вершин.

Published on: 22-01-2022
Read also:
Ініціативи співпраці: укладено угоду зі Львівським державним університетом фізичної культури імені Івана Боберського

Наш університет давно й плідно співпрацює зі Львівським державним університетом фізичної культури імені Івана Боберського. Черговим кроком у розвитку творчого співробітництва між нашими вишами стало підписання Угоди про співпрацю щодо реалізації програм академічної мобільності. Ініціативу завідувача кафедри технології м’яса та м’ясних продуктів на...

READ YOURSELF

Ініціативи співпраці: укладено угоду зі Львівським державним університетом фізичної культури імені Івана Боберського 12 april 2023

Науковці НУХТ – виробництву

ТОВ ПК «Зоря Поділля», яке входить до складу ТОВ «УКРПРОМІНВЕСТ-АГРО», у сезон цукроваріння-2022 продовжило практику співпраці з фахівцями нашого університету, Інституту продовольчих ресурсів НААН України та ТОВ «Науково-практичний центр цукробурякового виробництва». Три роки поспіль у виробничих умовах ТОВ ПК «Зоря Поділля» (Крижопільський і Гайс...

READ YOURSELF

Науковці НУХТ – виробництву 17 october 2022

Хлібопекарський бізнес у сучасних реаліях обговорювали науковці кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Початок повномасштабних воєнних дії проти України вплинув на всі аспекти нашого життя. Зокрема, у професійній сфері – на можливість проведення різноманітних зустрічей і конференцій. Одна з яких, «Хлібопекарський бізнес у сучасних реаліях», мала розпочатися саме 24 лютого. Тоді провести її зі зрозумілих причин не вдалося, але потреба у зустрічі й в...

READ YOURSELF

Хлібопекарський бізнес у сучасних реаліях обговорювали науковці кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 11 august 2022

Розкриття мікробіологічної магії процесу виноробства

Виноробство – не лише чудове мистецтво створення вин, але й складний біотехнологічний процес, який поєднує у собі традиції та сучасні досягнення науки. Як основна сировина, виноград, перш ніж стати ароматним і смачним напоєм проходить ряд технологічних перетворень, що надають винним напоям різноманітних смакових профілів і вікових категорій. Абсол...

READ YOURSELF

Розкриття мікробіологічної магії процесу виноробства 17 november 2023