Н У Х Т

Наші викладачі – на першому в історії України національному відборі Всесвітнього кондитерського конкурсу «World Chocolate Masters»

22 січня 2022

Наші викладачі – на першому в історії України національному відборі Всесвітнього кондитерського конкурсу «World Chocolate Masters»

21 січня 2022 року викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професор Олег Кузьмін, доценти Людмила Дейниченко, Віра Зуйко, Олена Павлюченко, Ольга Коваль, Юлія Фурманова, Ігор Устименко, старший викладач Володимир Захаров, асистенти Ганна Березова, Марина Гулевата, Володимир Польовик відвідали перший в історії України національний відбір Всесвітнього кондитерського конкурсу «World Chocolate Masters». Цей престижний конкурс для спеціалістів кондитерської галузі відбувається з 2005 року і привертає увагу кондитерів та шоколатьє з усього світу, адже саме тут провідні майстри демонструють своє творче бачення того, яким має бути шоколад у сучасній солодкій гастрономії.

Український етап конкурсу був організований компанією «Best way foods LLC» спільно з центром навчання Chef.university.

У змаганнях брали участь три конкурсанти: екс-шеф-кухар «Fairmont Grand Hotel» Олег Івженко, шеф-кондитер «Vanil Café» Семен Постолов і шеф-кондитер «Bassano» Антон Штипа.

Конкурс передбачав п’ять ключових етапів, спрямованих на демонстрацію фантазії та навичок учасників:

1. #DESIGN – розроблення оригінального дизайну шоколадної скульптури з обов’язковим використанням мінімум шести технік і літер #TMRW, що визначали загальну тему конкурсу – «Tomorrow».
2. #TASTE – створення тістечок із використанням трьох різних текстур та інгредієнту місцевого виробництва.
 3. #SNACK – створення шоколадних снеків із рослинних інгредієнтів.
4. #BONBON – створення фірмових цукерок із натуральних інгредієнтів.
5. #YOU – створення концепції «шоколаду майбутнього», що поєднує у собі кулінарний результат попередніх етапів.

Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції щиро вдячна організаторам за можливість долучитися до заходу та вітає українських кондитерів із підкоренням нових професійних вершин.

Опублікований: 22-01-2022
Читайте також:
Сімейними традиціями та рецептами великодньої випічки поділилися здобувачі освіти

На кафедрі технології хлібопекарських  і кондитерських виробів відбувся традиційний тематичний захід «Випікаємо паски. Сімейні традиції та рецепти», у якому взяли участь студенти груп ТІ-1-4, ТІ-1-5, ТІ-2-6, ТХ-3-5, ТХ-3-6, ТХ-3-14ск, а також наставниці академічних груп і викладачі кафедри. У кожній родині склалися певні традиції випікання та прик...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сімейними традиціями та рецептами великодньої випічки поділилися здобувачі освіти 19 квітня 2023

Челендж до Дня поезії на факультеті біотехнології та екологічного контролю

Всесвітній день поезії – свято словесної чуттєвості й довершеного вміння кількома словами висловити не висловлюване, яке відзначається щороку 21 березня. Ухвала ювілейної 30-ої сесії ЮНЕСКО в 1999 року, коли і було вперше проголошено святкування всесвітнього Дня поезії, визначає, що ПОЕЗІЯ може стати відповіддю на найгостріші та найглибші духовні ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Челендж до Дня поезії на факультеті біотехнології та екологічного контролю 31 березня 2023

Мікробіологія в житті фахівця з харчових технологій

Для технолога харчового виробництва знання мікробіології є невід'ємною частиною професії. Адже мікроорганізми використовуються для виробництва багатьох продуктів харчування – йогуртів, сирів, вина, пива, квашеної капусти тощо. Розуміння процесів бродіння та інших мікробіологічних перетворень дозволяє технологам-харчовикам створювати смачні, безпечн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мікробіологія в житті фахівця з харчових технологій 18 квітня 2024

Біотехнології навколо нас: завершальний день Біотехнологічних студій

Останній день Біотехнологічних студій, організованих кафедрою біотехнології і мікробіології, став неперевершеним досвідом і залишив незабутні враження у всіх присутніх. Під керівництвом висококваліфікованих викладачів учасники отримали можливість побачити, як біотехнологія впливає на наш повсякденний світ. Практичні демонстрації та лабораторні експ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Біотехнології навколо нас: завершальний день Біотехнологічних студій 23 травня 2023