Н У Х Т

Яким чином реалізуються на практиці механічні та біологічні методи очищення побачили студенти-екологи

14 листопада 2018

Яким чином реалізуються на практиці механічні та біологічні методи очищення побачили студенти-екологи

Студенти-екологи трьох курсів разом із викладачами Андрієм Котинським, В’ячеславом Харченком та Оксаною Ничик у межах вивчення дисциплін «Екологія міських та промислових систем», «Інженерний захист навколишнього середовища» та «Нормування антропогенного навантаження» відвідали єдину в Києві станцію очищення стічних вод – Бортницьку станцію аерації, головний технолог якої розповів про основні характеристики роботи основних очисних споруд, режими їх експлуатації та технологічні особливості.

Студенти отримали змогу побачити, яким чином реалізуються на практиці механічні та біологічні методи очищення, які так детально вивчаються під час аудиторних занять.

Технолог розповів, що перший блок станції почали зводити ще у 1965 році, другий – у середині 1970-х. Третій, найновіший, з'явився у 1986 році. Наразі відбувається поступова реконструкція обладнання та впровадження нових технологій. Допомагає в цьому місту Уряд Японії.

Студенти переконались у необхідності модернізації станції аерації. Адже стан основних елементів очисної системи оцінюється як критичний через значний експлуатаційний вік (близько 50 років!). Очисні споруди потребують негайної реконструкції, капітального ремонту, деякі знаходяться у неробочому стані. Цей факт викликає серйозне занепокоєння, оскільки від якості вод залежить, як наше здоров’я, так і стан усього навколишнього середовища. З кожним роком столиця розростається все більше. Висотки, гіпермаркети, торгові центри, підприємства – всі вони збільшують навантаження на єдину станцію біологічного очищення забруднених вод м. Києва та міст-сателітів, і в разі її зупинки столиці та Дніпру буде загрожувати екологічна катастрофа небачених масштабів.

Викладачі й студенти щиро вдячні організаторам заходу за можливість реально познайомитися з роботою станції та ще раз переконатися, що антропогенний вплив на навколишнє середовище потребує постійного контролю і не можна залишатися осторонь проблем, що виникають у галузі охорони довкілля.

 

Опублікований: 14-11-2018
Читайте також:
Івано-Франківський коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ нагороджений золотою медаллю за міжнародне співробітництво

19-21 квітня 2018 року Івано-Франківський коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ взяв участь у 33-й міжнародній спеціалізованій виставці «Освіта та кар’єра-2018», яка працювала у Національному центрі ділового та культурного співробітництва «Український дім» (м. Київ). Коледж представили заступник директора з навчально-виховної роботи Олеся Стах...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Івано-Франківський коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ нагороджений золотою медаллю за міжнародне співробітництво 23 квітня 2018

Уперше в історії кафедри фізики відбувся науково-практичний семінар «Удосконалення фізичних методів контролю якості продуктів харчування»

26 листопада 2019 року вперше в історії кафедри фізики НУХТ відбувся довгоочікуваний науково-практичний семінар із міжнародною участю «Удосконалення фізичних методів контролю якості продуктів харчування», присвячений 135-річчю заснування нашого університету. На захід були запрошені фахівці фірми «Bruker BioSpin GmbH» (Німеччина) з відділу АПК: док...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Уперше в історії кафедри фізики відбувся науково-практичний семінар «Удосконалення фізичних методів контролю якості продуктів харчування» 29 листопада 2019

Випускниця НУХТ – комерційний директор «Kalush Orchestra»

Днями завершився 66-й пісенний конкурс «Євробачення-2022», тріумфальну перемогу у якому здобув український гурт «Kalush Orchestra». Щирий і душевний трек «Стефанія», у якому присутній український етнокод, полонив світ. До цієї грандіозної перемоги долучилася випускниця нашого університету Олександра Білобров, яка є комерційним директором гурту. Са...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Випускниця НУХТ – комерційний директор «Kalush Orchestra» 20 травня 2022

Перший в Україні захист здобувачів за освітньою програмою «Технології органічних харчових продуктів»

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся захист магістерських робіт здобувачів, що навчалися за освітньою програмою «Технології органічних харчових продуктів». Варто відзначити що це перший захист здобувачів за цією програмою не лише в НУХТ, але й в Україні. Завдяки  роботі  Федерації органічного руху в Україні, яка п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перший в Україні захист здобувачів за освітньою програмою «Технології органічних харчових продуктів» 21 лютого 2020