Н У Х Т

Яким чином реалізуються на практиці механічні та біологічні методи очищення побачили студенти-екологи

14 листопада 2018

Яким чином реалізуються на практиці механічні та біологічні методи очищення побачили студенти-екологи

Студенти-екологи трьох курсів разом із викладачами Андрієм Котинським, В’ячеславом Харченком та Оксаною Ничик у межах вивчення дисциплін «Екологія міських та промислових систем», «Інженерний захист навколишнього середовища» та «Нормування антропогенного навантаження» відвідали єдину в Києві станцію очищення стічних вод – Бортницьку станцію аерації, головний технолог якої розповів про основні характеристики роботи основних очисних споруд, режими їх експлуатації та технологічні особливості.

Студенти отримали змогу побачити, яким чином реалізуються на практиці механічні та біологічні методи очищення, які так детально вивчаються під час аудиторних занять.

Технолог розповів, що перший блок станції почали зводити ще у 1965 році, другий – у середині 1970-х. Третій, найновіший, з'явився у 1986 році. Наразі відбувається поступова реконструкція обладнання та впровадження нових технологій. Допомагає в цьому місту Уряд Японії.

Студенти переконались у необхідності модернізації станції аерації. Адже стан основних елементів очисної системи оцінюється як критичний через значний експлуатаційний вік (близько 50 років!). Очисні споруди потребують негайної реконструкції, капітального ремонту, деякі знаходяться у неробочому стані. Цей факт викликає серйозне занепокоєння, оскільки від якості вод залежить, як наше здоров’я, так і стан усього навколишнього середовища. З кожним роком столиця розростається все більше. Висотки, гіпермаркети, торгові центри, підприємства – всі вони збільшують навантаження на єдину станцію біологічного очищення забруднених вод м. Києва та міст-сателітів, і в разі її зупинки столиці та Дніпру буде загрожувати екологічна катастрофа небачених масштабів.

Викладачі й студенти щиро вдячні організаторам заходу за можливість реально познайомитися з роботою станції та ще раз переконатися, що антропогенний вплив на навколишнє середовище потребує постійного контролю і не можна залишатися осторонь проблем, що виникають у галузі охорони довкілля.

 

Опублікований: 14-11-2018
Читайте також:
Онлайн-Ярмарок Вакансій «Career Week NUFT-2020» завершив свою роботу

Цього року Ярмарок Вакансій відбувався впродовж насичених п’ятьох днів – з 17 по 21 листопада 2020, у форматі онлайн-трансляцій. Підтримали нашу ініціативу 25 компаній, топ-менеджери та фахові експерти яких провели для здобувачів освіти та випускників цікаві вебінари, мітапи, відео-презентації та лекції. Генеральними спонсорами кар’єрного тижня ви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Онлайн-Ярмарок Вакансій «Career Week NUFT-2020» завершив свою роботу 24 листопада 2020

За результатами захистів магістри кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів рекомендовані до вступу на третій освітній рівень навчання

З 14 по 17 лютого на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів відбулися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «Магістр» денної форми навчання, що навчалися за спеціальністю 181 «Харчові технології», освітньо-професійною програмою «Технології зберігання, консервування та переробки м’яса». Карантинні заходи, спричинені панде...

ЧИТАТИ ДАЛІ

За результатами захистів магістри кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів рекомендовані до вступу на третій освітній рівень навчання 18 лютого 2022

Наші рекламісти й маркетологи – серед переможців VI Міжнародного конкурсу «Реклама-Фест»

Здобувачі освітніх програм «Реклама та зв’язки з громадськістю» і «Маркетинг» під керівництвом старшої викладачки кафедри маркетингу Ольги Лелеки взяли участь у VI Міжнародному конкурсі для студентів і школярів «Реклама-Фест», який проводився кафедрою маркетингу та міжнародної логістики Одеського національного економічного університету. Усі подані...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші рекламісти й маркетологи – серед переможців VI Міжнародного конкурсу «Реклама-Фест» 01 липня 2024

Удосконалюємо підготовку за третім рівнем вищої освіти

У період локального моніторингу освітніх програм в університеті відбулося засідання робочої групи освітньо-наукової програми «Харчові технології» третього («Доктор філософії») рівня вищої освіти. Основним питанням, яке розглядалось на засіданні, було обговорення пропозицій щодо удосконалення освітньо-наукової програми. Гарант програми, професор Во...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Удосконалюємо підготовку за третім рівнем вищої освіти 12 лютого 2024