Н У Х Т

Яким чином реалізуються на практиці механічні та біологічні методи очищення побачили студенти-екологи

14 листопада 2018

Яким чином реалізуються на практиці механічні та біологічні методи очищення побачили студенти-екологи

Студенти-екологи трьох курсів разом із викладачами Андрієм Котинським, В’ячеславом Харченком та Оксаною Ничик у межах вивчення дисциплін «Екологія міських та промислових систем», «Інженерний захист навколишнього середовища» та «Нормування антропогенного навантаження» відвідали єдину в Києві станцію очищення стічних вод – Бортницьку станцію аерації, головний технолог якої розповів про основні характеристики роботи основних очисних споруд, режими їх експлуатації та технологічні особливості.

Студенти отримали змогу побачити, яким чином реалізуються на практиці механічні та біологічні методи очищення, які так детально вивчаються під час аудиторних занять.

Технолог розповів, що перший блок станції почали зводити ще у 1965 році, другий – у середині 1970-х. Третій, найновіший, з'явився у 1986 році. Наразі відбувається поступова реконструкція обладнання та впровадження нових технологій. Допомагає в цьому місту Уряд Японії.

Студенти переконались у необхідності модернізації станції аерації. Адже стан основних елементів очисної системи оцінюється як критичний через значний експлуатаційний вік (близько 50 років!). Очисні споруди потребують негайної реконструкції, капітального ремонту, деякі знаходяться у неробочому стані. Цей факт викликає серйозне занепокоєння, оскільки від якості вод залежить, як наше здоров’я, так і стан усього навколишнього середовища. З кожним роком столиця розростається все більше. Висотки, гіпермаркети, торгові центри, підприємства – всі вони збільшують навантаження на єдину станцію біологічного очищення забруднених вод м. Києва та міст-сателітів, і в разі її зупинки столиці та Дніпру буде загрожувати екологічна катастрофа небачених масштабів.

Викладачі й студенти щиро вдячні організаторам заходу за можливість реально познайомитися з роботою станції та ще раз переконатися, що антропогенний вплив на навколишнє середовище потребує постійного контролю і не можна залишатися осторонь проблем, що виникають у галузі охорони довкілля.

 

Опублікований: 14-11-2018
Читайте також:
Канівські школярі завітали на кафедру туристичного та готельного бізнесу

1 та 2 квітня 2021 р. на кафедру туристичного та готельного бізнесу завітали 10-11-класники Канівської ЗОШ № 1 імені Т. Г. Шевченка. Школярі з цікавістю дивилися відеорепортаж про НУХТ, спеціальності, факультети та умови навчання, проживання та дозвілля здобувачів. Найбільше їх цікавили види практик і можливості працевлаштування за фахом. Важливи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Канівські школярі завітали на кафедру туристичного та готельного бізнесу 05 квітня 2021

Довгоочікувана мить біотехнологів-заочників

10 лютого на кафедрі біотехнології і мікробіології розпочалися захисти бакалаврів-біотехнологів заочної форми навчання. Зі вступним словом виступив голова екзаменаційної комісії, доктор технічних наук Віктор Стабніков. Викладач побажав усім успішних захистів, а також закликав здобувачів продемонструвати свої вміння та знання, здобуті протягом 4,5 р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Довгоочікувана мить біотехнологів-заочників 11 лютого 2020

Аніме у студентських проєктах

Останнім часом аніме став одним із найпоширеніших напрямків у малюванні серед талановитої молоді. Сьогодні він заполонив фактично увесь світ. Зацікавившись цією темою, здобувачі вищої освіти другого курсу спеціальності «Реклама та зв’язки з громадськістю» Навчально-наукового інституту економіки і управління НУХТ разом із викладачкою кафедри маркет...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Аніме у студентських проєктах 30 грудня 2020

Тиждень спеціальності «Виробництво цукристих речовин та полісахаридів» у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ

У Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ з 19 по 23 березня 2018 р. відбувся тиждень циклової комісії спеціальності «Виробництво цукристих речовин та полісахаридів». План роботи тижня традиційно охопив широкі аспекти діяльності викладацького та студентських колективів. Розпочався тиждень з розповсюдження безпрограшної лотереї серед студент...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тиждень спеціальності «Виробництво цукристих речовин та полісахаридів» у Сумському коледжі харчової промисловості НУХТ 26 березня 2018