Н У Х Т

Як відкрити світу гастрономічну Україну дізнавалися першокурсники спеціальності «Туризм»

15 грудня 2020

Як відкрити світу гастрономічну Україну дізнавалися першокурсники спеціальності «Туризм»

Як відкрити світу гастрономічну Україну та познайомити людство з традиціями гостинності й культури приготування національних страв ?

Про це здобувачі освіти першого курсу спеціальності «Туризм» разом із викладачкою дисципліни «Винний та гастрономічний туризм: досвід ЄС для України», доценткою Тетяною Мірзодаєвою слухали та дискутували на Першій всеукраїнській конференції «Українська гастроспадщина: традиції гостинності та культура приготування страв».

Спікерами конференції були креативні фахівці в галузі культури, гастрономії, туризму, державного управління.

Усі учасники відзначали, що гастроспадщина є складовою креативної економіки і чітким маркером ідентифікації регіону. Нам необхідно створити не лише гастрокарту України, а й систематизувати традиції гостинності регіонів. Всі ці завдання спрямовані на реалізацію засад Конвенцій ЮНЕСКО «Про охорону нематеріальної культурної спадщини» та «Про охорону та заохочення розмаїття форм культурного самовираження».

Наразі триває проєкт «Гастроспадщина України», започаткований у жовтні 2020 року Українським центром культурних досліджень.

Студентів і викладачів зацікавила можливість долучитися до участі в проекті, як гастротуристів і розробників гастротурів.

Опублікований: 15-12-2020
Читайте також:
Забезпечення населення України якісною питною водою – актуальне завдання сучасності

На кафедрі технології цукру та підготовки води відбулася зустріч представників ПАТ «АК «Київводоканал» зі студентами освітньої програми «Технології питної води та водопідготовка харчових виробництв». Серед гостей – директор департаменту управління персоналом Дмитро Тьокін, керівник програми із впровадження дуального навчання Павло Возденецький, гол...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Забезпечення населення України якісною питною водою – актуальне завдання сучасності 06 грудня 2019

Другокурсники відкрили для себе Франкофонію

20 березня увесь франкомовний світ відзначає Міжнародний день Франкофонії. Що ж таке франкофонія? З лінгвістичної точки зору є дві лексеми – Франкофонія (з великої літери) і франкофонія (з маленької літери), які, відповідно, означають дещо різні поняття. Термін «Франкофонія» (з великої літери) означає сукупність УРЯДІВ, країн і офіційних інстанцій...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Другокурсники відкрили для себе Франкофонію 21 березня 2025

Перемога у міжнародному конкурсі «Black Sea Science 2023»!

27 березня закінчився Міжнародний конкурс студентських наукових робіт «Black SeaScience 2023». Команда здобувачів кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування у складі Дмитра Данюка та Юрія Якимчука (науковий керівник – завідувач кафедри, професор Микола Якимчук) взяла участь у номінації «Інформаційні технології, автома...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перемога у міжнародному конкурсі «Black Sea Science 2023»! 28 березня 2023