Н У Х Т

Гостьовий лекторій від експертки у сфері сталого споживання та виробництва

29 листопада 2024

Гостьовий лекторій від експертки у сфері сталого споживання та виробництва

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася гостьова лекція на тему «Еко-, органік-, натуральний продукт – переваги на ринку та підтвердження відповідності» для здобувачів освітнього ступеня «Магістр» освітньо-професійної програми «Технології органічних харчових продуктів» та освітнього ступеня «Бакалавр» освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія».

Лекторка – Світлана Берзіна, президентка ВГО «Жива планета», експертка у сфері сталого споживання та виробництва, екологічної сертифікації та маркування з досвідом роботи у міжнародних проєктах по зазначених напрямах понад 20 років.

Під час лекції були розглянуті:

• визначення та технічні критерії для харчових продуктів, які вважаються натуральними згідно із законодавством і стандартом ДСТУ ISO/TS 19657:2018 Продукти харчові та напої. Технічні критерії для визначення натуральності інгредієнтів (ISO/TS 19657:2017, IDT);
• схема екологічної сертифікації та маркування харчових продуктів згідно з ДСТУ ISO 14024:2018 Екологічні марковання та декларації. Екологічне марковання типу I. Принципи та процедури (ISO 14024:2018, IDT) для вітчизняного та ЄС-ринку;
• вимоги до органічної сировини та продукції;
• відповідальність суб’єкта господарювання за порушення правил застосування маркування;
• переваги екологічної та органічної сертифікації харчових продуктів.

Лекція викликала зацікавлення здобувачів освіти і низку запитань, на які вони отримали ґрунтовні відповіді експертки.

Колектив кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів щиро вдячний Світлані Берзіній за цікаву фахову лекцію й сподівається на подальшу плідну співпрацю.

Опублікований: 29-11-2024
Читайте також:
Отримувати кращі результати для забезпечення міжнародних стандартів якості освіти прагнуть викладачі кафедри маркетингу

Забезпечення якості освіти обумовлюється розширенням компетенції професійно-викладацького складу нашого університету. Яскравим зразком постійного саморозвитку є кафедра маркетингу. Доцент кафедри Вікторія Стеценко відвідала черговий тренінг проекту «Медіа Мозок», організований провідним телеканалом України «СТБ». Захід спрямований на опанування су...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Отримувати кращі результати для забезпечення міжнародних стандартів якості освіти прагнуть викладачі кафедри маркетингу 08 листопада 2018

НУХТят прибуло: у нашої здобувачки освіти під бомбардуваннями народилася дитинка

8 березня здобувачка освіти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Анна Тимченко стала мамою. У Бучі, що за 30 км від Києва, під обстрілами й бомбардуваннями окупантів вона народила дівчинку, яку назвала Алісою. Анна з багатодітної родини – їх у батьків дев’ятеро. Вона – староста групи, до декрету поєднувала навчання з роботою ад...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТят прибуло: у нашої здобувачки освіти під бомбардуваннями народилася дитинка 18 березня 2022

НУХТ утретє став володарем Кубка України з пляжного футболу серед ЗВО!

З 11 по 13 липня у місті Києві, в Гідропарку відбувся Кубок України з пляжного футболу серед студентів закладів вищої освіти. У запеклій боротьбі перемогу і Кубок України з пляжного футболу серед чоловічих команд студентів ЗВО виборола збірна нашого університету, і це – вже третій кубок за останні 4 роки! Перед цим команда НУХТ ставала володарями ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ утретє став володарем Кубка України з пляжного футболу серед ЗВО! 14 липня 2023

Інтелектуальна битва в День маркетолога

Одним із атрибутів корпоративної культури кафедри маркетингу є святкування Дня маркетолога. Цього року в студентському клубі НУХТ відбувся брейн-ринг, який об’єднав команди маркетологів, підприємців і рекламістів, що створили справжню спеку своєю активністю, позитивом і винахідливістю. Організаторами свята виступили викладачі кафедри та студенти, я...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інтелектуальна битва в День маркетолога 28 жовтня 2019