Н У Х Т

Професійне зростання – основа економічного розвитку!

25 листопада 2024

Професійне зростання – основа економічного розвитку!

20 листопада 2024 року відбулася ХV Міжнародна науково-практична конференція студентів, аспірантів і молодих вчених «Внесок молодих вчених у розбудову сучасного менеджменту підприємств», участь у якій взяли здобувачі освітніх ступенів «Бакалавр» і «Магістр» спеціальності 073 «Менеджмент» освітньо-професійних програм «Менеджмент персоналу» та «Менеджмент».

На пленарному засіданні з виступили доцентка кафедри маркетингу Світлана Ткачук, яка презентувала доповідь «Сучасні маркетингові тренди вегетаріанських харчових брендів», і marketing manager компанії Global Mediator Оксана Помазанко з доповіддю «Соціальна відповідальність в професії: як працювати з повагою до людей та відповідальністю перед навколишнім середовищем».

У рамках конференції відбулися засідання двох секцій: «Менеджмент забезпечення стійкого розвитку та відновлення підприємств харчової промисловості» і «Професійне зростання як запорука зростання національного економічного потенціалу».

Модераторкою секції «Професійне зростання як запорука зростання національного економічного потенціалу» виступила професорка кафедри економіки праці та менеджменту Олена Драган. Учасники заходу – здобувачі, викладачі кафедри та інші запрошені – працювали активно, продуктивно та із зацікавленням.

У ході засідання було представлено понад 40 тез, а 13 здобувачів презентували свої роботи. Тематика доповідей охоплювала актуальні питання менеджменту персоналу, зокрема: нові підходи до мотивації та стимулювання праці; забезпечення безпеки працівників; формування морально-психологічного клімату в колективах, дослідження проблем ейджизму; підтримання психологічної стійкості в умовах сучасних викликів; сучасні тренди розвитку корпоративної соціальної відповідальності у контексті сталого розвитку.

Особливу увагу привернула якість презентацій. Використання онлайн-інструментів для графічного дизайну та штучного інтелекту дозволило здобувачам вразити аудиторію професійними комунікативними навичками, структурованістю матеріалів і чіткою відповідністю до запитів слухачів. Атмосфера засідання була по-справжньому унікальною – учасники відзначили, що почувалися не студентами та викладачами, а колегами!

Традиційно проголосували для визначення кращих доповідачів. Старша викладачка Юлія Гринюк організувала демократичну процедуру голосування через платформу Mentimeter.

За результатами голосування кращими були визнані:

1 місце:
• Таісія Лебеденець (група МП-2-9а) з доповіддю «Проблема ейджизму на ринку праці України та соціальні проєкти компаній з його подолання» (керівниця – Юлія Гринюк);
• Володимир Щигельський (група МП-1-8М) з доповіддю «Неефективні заходи стимулювання талановитих працівників» (керівниця – Оксана Шереметинська).

2 місце:
• Альбіна Горобець (група МП-4-8) з доповіддю «Проблематика впровадження корпоративної соціальної відповідальності на підприємствах» (керівниця – Олена Драган);
• Анна Гайдамака (група МП-3-6) з доповіддю «Роль HR у формуванні корпоративної культури, яка залучає і утримує таланти» (керівниця – Оксана Шереметинська).

3 місце:
• Вікторія Овадюк (група МП-4-8) з доповіддю «Заходи щодо удосконалення тайм-менеджменту підприємства» (керівниця – Олена Драган);
• Марина Ширитович (група МП-3-6) з доповіддю «Методи інформаційної безпеки підприємства проти промислового шпигунства» (керівниця – Олена Драган).

Секція «Менеджмент забезпечення стійкого розвитку та відновлення підприємств харчової промисловості» була представлена доповідями: «Посібник із запуску франшизи (франчбук)» аспірантки, керівниці проєкту «БоХЛІБ» Наталії Назаренко, «Інноваційні технології як фактор підвищення конкурентоспроможності підприємств харчової промисловості», здобувачки групи МН-4-7а Катерини Первутинської, що виступила англійською мовою, «Глобальні ризики-2024» здобувачки групи МН-3-5а Наталії Кулібаби, «Виклики для молочної галузі» здобувача групи МН-4-6 Дениса Кушніренка, «Впровадження інноваційного менеджменту на підприємстві харчової промисловості» магістранта Артема Поліщука, «Історія успіху Netflix (шлях до успіху компанії, яка змогла подолати ризики та кризу)» здобувачки групи МН-3-5а Тетяни Балабан, «Особливості сегментації молочного ринку» здобувачки групи МН-4-6 Інни Вольської, «Підтримка стартапів і малого бізнесу – напрям економічного зростання» здобувачки групи МН-2-6 Катерини Бадіон.

Тут місця розподілилися так:

Категорія «Бакалаври»

І місце – Наталія Кулібаба, Катерина Первутинська
ІІ місце – Інна Вольська, Тетяна Балабан
ІІІ місце – Денис Кушніренко, Катерина Бадіон

Категорія «Аспіранти та магістранти»

І місце – Наталія Назаренко, Артем Поліщук.

Захід ще раз підтвердив високий рівень професійної підготовки наших здобувачів, актуальність їхніх досліджень і здатність працювати в команді. Дякуємо всім учасникам і організаторам за чудову роботу! Разом ми крокуємо до розбудови сучасного та конкурентоспроможного менеджменту в Україні!

Опублікований: 25-11-2024
Читайте також:
Прогулянка столицею першокурсників освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукцїі»

Не зважаючи на примхливу осінню погоду, здобувачі групи ХЕ-1-12 разом зі своєю наставницею, професоркою кафедри експертизи харчових продуктів Оксаною Шульгою прогулялися центром української столиці. Першою зупинкою став Маріїнський палац – домінант палацово-паркового ансамблю на Печерських пагорбах. Далі шлях пролягав повз стадіон «Динамо», де спо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Прогулянка столицею першокурсників освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукцїі» 20 жовтня 2021

НУХТ – у ТОП-15 кращих вишів столиці

Портал «ДЕНЬГИ.ua» оприлюднив ТОП-15 кращих закладів вищої освіти Києва і вартість навчання у них. Відповідну інфографіку підготували аналітики видання «Слово і Діло». Згідно з наведеними даними, наш університет посідає четверте місце у цьому своєрідному рейтингу. Зазначимо, що цінова політика нашого вишу значно лояльніша до вступників порівняно з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ – у ТОП-15 кращих вишів столиці 24 липня 2020

Перший захист дисертації за спеціальністю «Галузеве машинобудування» на здобуття наукового ступеня доктора філософії (PhD)

23 червня 2021 року на засіданні разової спеціалізованої вченої ради ДФ 26.058.007  аспірант кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Анатолій Михайлов успішно захистив  дисертацію «Розроблення методів проєктування ресурсозберігаючих технологій виготовлення деталей обладнання харчових виробництв». Науковий керівник – професор ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перший захист дисертації за спеціальністю «Галузеве машинобудування» на здобуття наукового ступеня доктора філософії (PhD) 25 червня 2021

Уперше в історії кафедри фізики відбувся науково-практичний семінар «Удосконалення фізичних методів контролю якості продуктів харчування»

26 листопада 2019 року вперше в історії кафедри фізики НУХТ відбувся довгоочікуваний науково-практичний семінар із міжнародною участю «Удосконалення фізичних методів контролю якості продуктів харчування», присвячений 135-річчю заснування нашого університету. На захід були запрошені фахівці фірми «Bruker BioSpin GmbH» (Німеччина) з відділу АПК: док...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Уперше в історії кафедри фізики відбувся науково-практичний семінар «Удосконалення фізичних методів контролю якості продуктів харчування» 29 листопада 2019