Н У Х Т

Професійне зростання – основа економічного розвитку!

25 листопада 2024

Професійне зростання – основа економічного розвитку!

20 листопада 2024 року відбулася ХV Міжнародна науково-практична конференція студентів, аспірантів і молодих вчених «Внесок молодих вчених у розбудову сучасного менеджменту підприємств», участь у якій взяли здобувачі освітніх ступенів «Бакалавр» і «Магістр» спеціальності 073 «Менеджмент» освітньо-професійних програм «Менеджмент персоналу» та «Менеджмент».

На пленарному засіданні з виступили доцентка кафедри маркетингу Світлана Ткачук, яка презентувала доповідь «Сучасні маркетингові тренди вегетаріанських харчових брендів», і marketing manager компанії Global Mediator Оксана Помазанко з доповіддю «Соціальна відповідальність в професії: як працювати з повагою до людей та відповідальністю перед навколишнім середовищем».

У рамках конференції відбулися засідання двох секцій: «Менеджмент забезпечення стійкого розвитку та відновлення підприємств харчової промисловості» і «Професійне зростання як запорука зростання національного економічного потенціалу».

Модераторкою секції «Професійне зростання як запорука зростання національного економічного потенціалу» виступила професорка кафедри економіки праці та менеджменту Олена Драган. Учасники заходу – здобувачі, викладачі кафедри та інші запрошені – працювали активно, продуктивно та із зацікавленням.

У ході засідання було представлено понад 40 тез, а 13 здобувачів презентували свої роботи. Тематика доповідей охоплювала актуальні питання менеджменту персоналу, зокрема: нові підходи до мотивації та стимулювання праці; забезпечення безпеки працівників; формування морально-психологічного клімату в колективах, дослідження проблем ейджизму; підтримання психологічної стійкості в умовах сучасних викликів; сучасні тренди розвитку корпоративної соціальної відповідальності у контексті сталого розвитку.

Особливу увагу привернула якість презентацій. Використання онлайн-інструментів для графічного дизайну та штучного інтелекту дозволило здобувачам вразити аудиторію професійними комунікативними навичками, структурованістю матеріалів і чіткою відповідністю до запитів слухачів. Атмосфера засідання була по-справжньому унікальною – учасники відзначили, що почувалися не студентами та викладачами, а колегами!

Традиційно проголосували для визначення кращих доповідачів. Старша викладачка Юлія Гринюк організувала демократичну процедуру голосування через платформу Mentimeter.

За результатами голосування кращими були визнані:

1 місце:
• Таісія Лебеденець (група МП-2-9а) з доповіддю «Проблема ейджизму на ринку праці України та соціальні проєкти компаній з його подолання» (керівниця – Юлія Гринюк);
• Володимир Щигельський (група МП-1-8М) з доповіддю «Неефективні заходи стимулювання талановитих працівників» (керівниця – Оксана Шереметинська).

2 місце:
• Альбіна Горобець (група МП-4-8) з доповіддю «Проблематика впровадження корпоративної соціальної відповідальності на підприємствах» (керівниця – Олена Драган);
• Анна Гайдамака (група МП-3-6) з доповіддю «Роль HR у формуванні корпоративної культури, яка залучає і утримує таланти» (керівниця – Оксана Шереметинська).

3 місце:
• Вікторія Овадюк (група МП-4-8) з доповіддю «Заходи щодо удосконалення тайм-менеджменту підприємства» (керівниця – Олена Драган);
• Марина Ширитович (група МП-3-6) з доповіддю «Методи інформаційної безпеки підприємства проти промислового шпигунства» (керівниця – Олена Драган).

Секція «Менеджмент забезпечення стійкого розвитку та відновлення підприємств харчової промисловості» була представлена доповідями: «Посібник із запуску франшизи (франчбук)» аспірантки, керівниці проєкту «БоХЛІБ» Наталії Назаренко, «Інноваційні технології як фактор підвищення конкурентоспроможності підприємств харчової промисловості», здобувачки групи МН-4-7а Катерини Первутинської, що виступила англійською мовою, «Глобальні ризики-2024» здобувачки групи МН-3-5а Наталії Кулібаби, «Виклики для молочної галузі» здобувача групи МН-4-6 Дениса Кушніренка, «Впровадження інноваційного менеджменту на підприємстві харчової промисловості» магістранта Артема Поліщука, «Історія успіху Netflix (шлях до успіху компанії, яка змогла подолати ризики та кризу)» здобувачки групи МН-3-5а Тетяни Балабан, «Особливості сегментації молочного ринку» здобувачки групи МН-4-6 Інни Вольської, «Підтримка стартапів і малого бізнесу – напрям економічного зростання» здобувачки групи МН-2-6 Катерини Бадіон.

Тут місця розподілилися так:

Категорія «Бакалаври»

І місце – Наталія Кулібаба, Катерина Первутинська
ІІ місце – Інна Вольська, Тетяна Балабан
ІІІ місце – Денис Кушніренко, Катерина Бадіон

Категорія «Аспіранти та магістранти»

І місце – Наталія Назаренко, Артем Поліщук.

Захід ще раз підтвердив високий рівень професійної підготовки наших здобувачів, актуальність їхніх досліджень і здатність працювати в команді. Дякуємо всім учасникам і організаторам за чудову роботу! Разом ми крокуємо до розбудови сучасного та конкурентоспроможного менеджменту в Україні!

Опублікований: 25-11-2024
Читайте також:
Нові медіаосвітні компетентності набув викладач кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Однією з глобальних цілей сталого розвитку, затверджених у 2015 році на саміті ООН, є забезпечення всеохоплюючої і справедливої якісної освіти та заохочення до навчання впродовж усього життя для всіх. Старший викладач кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Ігор Устименко пройшов онлайн-навчання по програмі підвищення кваліфікації  ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові медіаосвітні компетентності набув викладач кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 20 квітня 2021

Професійна синергія

Компанія «Базис», яка є одним із лідерів ринку фасувально-пакувального обладнання з 1996 року, поділилася перспективними планами щодо розвитку напрямів дуальної освіти та інноваційних підходів професійної підготовки здобувачів вищої освіти. Керівник компанії Замир Начкебия обговорив разом із завідувачем кафедри машин і апаратів харчових та фармаце...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професійна синергія 02 жовтня 2023

Підсумували свою виробничу практику здобувачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Традиційно, згідно з навчальним планом здобувачі четвертого курсу та другого курсу зі скороченим терміном навчання освітнього ступеню «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технології харчування» денної форми навчання наприкінці вересня звітують про проходження виробничої практики у провідних закладах  сто...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підсумували свою виробничу практику здобувачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 06 жовтня 2021

Speaking Club: осінні мотиви в сфері гостинності

Студенти-другокурсники, які опановують секрети сфери гостинності, разом із доценткою кафедри іноземних мов професійного спрямування Галиною Лук'янець провели осінній Speaking Club «Autumn vibes in Hospitality». Беззаперечно, затишна осіння атмосфера, створена у вуличних кафе та кав'ярнях, як ніяка інша гостинно запрошує гостей на горнятко кави. То...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Speaking Club: осінні мотиви в сфері гостинності 07 жовтня 2024