Н У Х Т

Як у студії морозива «Gelarty» нашого проректора й викладачів зустрічали

18 листопада 2019

Як у студії морозива «Gelarty» нашого проректора й викладачів зустрічали

15 листопада 2019 р. проректор з наукової роботи, професор Олександр Шевченко разом із директором Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ Оксаною Кочубей-Литвиненко, завідувачем кафедри технології молока і молочних продуктів Галиною Поліщук, викладачами кафедри і провідним інженером відділу інтелектуальної власності Наталією Акутіною на запрошення власника та засновника студії морозива «Gelarty» Максима Голубева (Массімо Джеларті) відвідали майстер-клас із виготовлення ексклюзивних видів авторського морозива.

«Морозиво Массімо Джеларті –  це лабораторія фантазії. Тут роблять із морозива суші, роли, бургери, десерти та піцу, доповнюють ним салати, закуски, перші й основні страви. Мадагаскарська ваніль, трюфель, кунжут, чай масала, маскарпоне з йогуртом – усе це і навіть більше чекає на відвідувачів у студії морозива Massimo Gelarty», – кажуть у закладі.

Перед проведенням майстер-класу Массімо Джеларті розказав про історію створення студії морозива: «...Мені набридло жити у світі нудного морозива. Тому я відкрив власну студію, де ми перевинайшли морозиво». Саме прагнення вийти за межі стандартного мислення та способу життя дало поштовх до створення оригінального і цікавого комерційного проекту у сфері харчових технологій. Слід відзначити, що ексклюзивні види морозива із виключно натуральних і доволі нетрадиційних інгредієнтів знайшли визнання не тільки в Україні, але й у світі. Так, вперше в історії нашої країни українська команда «Gelarty» після доволі жорсткого відбору взяла участь у Чемпіонаті світу з авторського морозива в італійському містечку Ріміні, де посіла 10 місце зі 109 команд, що подали заявку на участь.

Проект постійно розвивається, про що свідчить відкриття поблизу Києва цеху з виробництва авторського морозива для реалізації у численних мегамаркетах Києва, Одеси, Львова, Вінниці, Тернополя, Хмельницького, Харкова, Івано-Франківська, Дніпра,  Луцьку, Полтави.

«Морозиво – це короткий момент найвищого задоволення, який не може і не повинен місяцями лежати у холодильнику», ‒  саме цим пояснив Массімо Джеларті проведення майстер-класів, під час яких він і шеф-повари закладу готують морозиво індивідуально для кожного гостя. Впродовж магічного шоу суміш рецептурних компонентів заморожують рідким азотом за температури -196 ºС або за допомогою крижаного столу виготовляють витончені роли з морозива за спеціальною технологією.

Під час дегустації найбільше захоплення серед викладачів викликало авторське морозиво «Груша з горгонзолою»,  «Кунжут із медом»,  «Суші з шоколадного морозива з васабі й полунично-базиліковим соусом», «Суші з чорними сухариками», «Апероль з апельсиновим фрешем і лимонним кумкватом», «Чай Матча» та «Айс смузі зі шматочками манго». 

Після майстер-класу проректор Олександр Шевченко запропонував започаткувати творчу співпрацю між колективами студії морозива «Gelarty» та університету у формі зустрічей і майстер-класів зі студентами-технологами, організації практичної підготовки та працевлаштування випускників НУХТ.

Тож, сподіваємося на плідні й творчі стосунки між нашими колективами, що мають сприяти подальшому розвитку сфери харчових технологій в нашій країні. 

Опублікований: 18-11-2019
Читайте також:
Про усі нюанси свого навчання дізналися першокурсники-екологи

15 вересня відбулася зустріч гарантки бакалаврської освітньо-професійної програми «Екологія» Оксани Ничик з першокурсниками, які вступили на навчання у 2025 році. Зустріч розпочалася з теплих привітань і побажань успішного старту. Викладачка наголосила, що студентські роки – це не лише лекції та заліки, а й час для самореалізації, пошуку себе та у...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про усі нюанси свого навчання дізналися першокурсники-екологи 16 вересня 2025

Дизайн презентації – поради здобувачам освіти від професіонала

Нещодавно у здобувачів магістратури за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія» відбулася зустріч із менеджеркою з розвитку персоналу ТОВ «Триглав Інтернешнл» (партнер корпорації «Артеріум») Крістіною Яцимірською. Тема зустрічі стосувалася дизайну презентації. Здобувачам важливо уміти правильно її створювати, оскільки презентація є невідʼє...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дизайн презентації – поради здобувачам освіти від професіонала 09 грудня 2022

Кураторська година зі здобувачами першого курсу освітньо-професійної програми «Інжиніринг харчових та біотехнологічних виробництв»

5 грудня 2022 року на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування відбулася чергова кураторська година зі здобувачами першого курсу групи ОХ-1-2, які навчаються за освітньо-професійною програмою «Інжиніринг харчових та біотехнологічних виробництв». Її провели куратори – асистент Андрій Слюсенко та доцентка Юлія Теличку...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кураторська година зі здобувачами першого курсу освітньо-професійної програми «Інжиніринг харчових та біотехнологічних виробництв» 08 грудня 2022

Патріотичні коктейлі вчилися готувати здобувачі

Викладачка циклової комісії готельного обслуговування Львівського фахового коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ Тетяна Гарасим провела для здобувачів освіти майстер-клас із приготування безалкогольних коктейлів з елементами оформлення «Патріотичний коктейль». Сьогодні безалкогольні коктейлі є надзвичайно популярними напоями, їх часто н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Патріотичні коктейлі вчилися готувати здобувачі 07 жовтня 2022