Н У Х Т

Як у студії морозива «Gelarty» нашого проректора й викладачів зустрічали

18 november 2019

Як у студії морозива «Gelarty» нашого проректора й викладачів зустрічали

15 листопада 2019 р. проректор з наукової роботи, професор Олександр Шевченко разом із директором Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ Оксаною Кочубей-Литвиненко, завідувачем кафедри технології молока і молочних продуктів Галиною Поліщук, викладачами кафедри і провідним інженером відділу інтелектуальної власності Наталією Акутіною на запрошення власника та засновника студії морозива «Gelarty» Максима Голубева (Массімо Джеларті) відвідали майстер-клас із виготовлення ексклюзивних видів авторського морозива.

«Морозиво Массімо Джеларті –  це лабораторія фантазії. Тут роблять із морозива суші, роли, бургери, десерти та піцу, доповнюють ним салати, закуски, перші й основні страви. Мадагаскарська ваніль, трюфель, кунжут, чай масала, маскарпоне з йогуртом – усе це і навіть більше чекає на відвідувачів у студії морозива Massimo Gelarty», – кажуть у закладі.

Перед проведенням майстер-класу Массімо Джеларті розказав про історію створення студії морозива: «...Мені набридло жити у світі нудного морозива. Тому я відкрив власну студію, де ми перевинайшли морозиво». Саме прагнення вийти за межі стандартного мислення та способу життя дало поштовх до створення оригінального і цікавого комерційного проекту у сфері харчових технологій. Слід відзначити, що ексклюзивні види морозива із виключно натуральних і доволі нетрадиційних інгредієнтів знайшли визнання не тільки в Україні, але й у світі. Так, вперше в історії нашої країни українська команда «Gelarty» після доволі жорсткого відбору взяла участь у Чемпіонаті світу з авторського морозива в італійському містечку Ріміні, де посіла 10 місце зі 109 команд, що подали заявку на участь.

Проект постійно розвивається, про що свідчить відкриття поблизу Києва цеху з виробництва авторського морозива для реалізації у численних мегамаркетах Києва, Одеси, Львова, Вінниці, Тернополя, Хмельницького, Харкова, Івано-Франківська, Дніпра,  Луцьку, Полтави.

«Морозиво – це короткий момент найвищого задоволення, який не може і не повинен місяцями лежати у холодильнику», ‒  саме цим пояснив Массімо Джеларті проведення майстер-класів, під час яких він і шеф-повари закладу готують морозиво індивідуально для кожного гостя. Впродовж магічного шоу суміш рецептурних компонентів заморожують рідким азотом за температури -196 ºС або за допомогою крижаного столу виготовляють витончені роли з морозива за спеціальною технологією.

Під час дегустації найбільше захоплення серед викладачів викликало авторське морозиво «Груша з горгонзолою»,  «Кунжут із медом»,  «Суші з шоколадного морозива з васабі й полунично-базиліковим соусом», «Суші з чорними сухариками», «Апероль з апельсиновим фрешем і лимонним кумкватом», «Чай Матча» та «Айс смузі зі шматочками манго». 

Після майстер-класу проректор Олександр Шевченко запропонував започаткувати творчу співпрацю між колективами студії морозива «Gelarty» та університету у формі зустрічей і майстер-класів зі студентами-технологами, організації практичної підготовки та працевлаштування випускників НУХТ.

Тож, сподіваємося на плідні й творчі стосунки між нашими колективами, що мають сприяти подальшому розвитку сфери харчових технологій в нашій країні. 

Published on: 18-11-2019
Read also:
Оприлюднені матеріали 88-ї конференції молодих учених, аспірантів і студентів

Завершує свою роботу 88-а міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті», яка цього року працювала в екстремальних умовах протягом квітня-травня. Постерні сесії продовжують працювати, а тим часом сформований і оприлюднений збірник матеріалів конф...

READ YOURSELF

Оприлюднені матеріали 88-ї конференції молодих учених, аспірантів і студентів 30 may 2022

Чеські колеги привітали університет з новорічними святами

Наближаються новорічні свята, і наш колектив почав отримувати вітання від колег і партнерів, у тому числі зарубіжних. Одними з перших нас привітали колеги з Університету Томаша Бати (м. Злін, Чехія): Шановні колеги, від імені Міжнародного офісу Університету Томаша Бати у м. Злін я хотів би подякувати вам за довіру та співпрацю з нашим університе...

READ YOURSELF

Чеські колеги привітали університет з новорічними святами 22 december 2020

Лекції від експерта служби SES на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

У рамках міжнародної програми організації SES (Senior Expert Service, Germany), заснованої за підтримки провідних бізнес-асоціацій та уряду Німеччини, на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулися лекції за участю експерта з Німеччини, доктора природничих наук Martin Ehret. Згідно з планом проєкту, розробленим на кафедрі,...

READ YOURSELF

Лекції від експерта служби SES на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 03 february 2021

Іноземні слухачі Підготовчого відділення НУХТ зробили лабораторну роботу на кафедрі фізики

У нашому університеті навчаються студенти з різних країн близького й дальнього зарубіжжя. А їх вступу до лав студентства передує навчання на підготовчих курсах Підготовчого відділення НУХТ. Там вони опановують українську мову, там же отримують перше уявлення про наш навчальний заклад, його освітні пропозиції, структуру, знайомляться з нашими виклад...

READ YOURSELF

Іноземні слухачі Підготовчого відділення НУХТ зробили лабораторну роботу на кафедрі фізики 25 january 2019