Н У Х Т

Вражаюча географія баз практик бакалаврів-хімтехнологів

08 лютого 2017

Вражаюча географія баз практик бакалаврів-хімтехнологів

Поки переважна більшість студентів навчається дистанційно, у студентів-бакалаврів IV курсу практика. Цього року географія практики у студентів хіміків-технологів, що навчаються за паспортом спеціалізації «Хімічна технологія харчових добавок та парфумерно-косметичних засобів», є доволі широкою: від Києва, Житомира і Чернігова до Шостки, Дубно і Сквири. Причина і в унікальності даної спеціалізації – сфера майбутньої професійної діяльності фахівця охоплює, безумовно, хімічну, а також харчову та парфумерно-косметичну галузі. І це ще не все, бо наукова кар’єра теж є доволі перспективною та цікавою, особливо якщо володієш іноземними мовами.

На виробничій та переддипломній практиках наші студенти-хіміки закріплюють практичні навички, здобуті протягом навчання, отримують дуже цінний досвід фахової діяльності, що буде в нагоді для обраних тематик бакалаврських дипломних проектів. А головне, на власному досвіді розуміють, скільки цікавих напрямків свого подальшого сходження до вершин фахової майстерності вони можуть обрати.

Враховуючи специфіку спеціальності, підприємства для проходження практики поділені на три групи. Найбільша серед них – це підприємства харчової галузі. Зокрема: ПАТ «Вінницький олієжировий комбінат», ТОВ «Житомирський м'ясокомбінат», ПАТ «Житомирський маслозавод», ПрАТ «Київський маргариновий завод», ТОВ «Кузнєцовський хлібозавод», ТОВ «Сквирський комбінат хлібопродуктів», ПАТ «Дубномолоко», ПрАТ «ЖЛК-Україна», ПрАТ «Шосткинський хлібокомбінат», ПАТ «Чернігівська макаронна фабрика», ПАТ «Оболонь».

Другу групу становлять підприємства ПАТ «Київмедпрепарат» та ПАТ «НВЦ Борщагівський ХФЗ». Окремо треба виділити установи, в яких студенти проходять практику в дослідницьких лабораторіях медичних закладів: Національний університет імені Богомольця та ДУ «Київський обласний лабораторний центр МОЗУ»; та хімічного профілю – Інститут біоорганічної хімії та нафтохімії АН України.

У цих установах студенти-хімтехнологи зможуть поглибити свої знання та надбати практичні навички в галузі хімічного та фізико-хімічного аналізу харчових добавок складної органічної природи.

Третю групу становлять підприємства парфумерно-косметичної галузі: ТОВ «Ремос» та ТОВ «Астра-косметик».

Опублікований: 08-02-2017
Читайте також:
На часі підготовка кваліфікаційних робіт

Перед етапом проведення попередніх захистів на кафедрі експертизи  харчових продуктів відбувся методичний семінар щодо уточнення вимог до виконання графічної частини кваліфікаційної роботи бакалаврів. Доповідачка, доцентка Оксана Петруша презентувала основні складові графічної частини, приділивши увагу особливостям представлення графічної інформац...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На часі підготовка кваліфікаційних робіт 31 травня 2021

Цікаво і компетентно про туризм для майбутніх вступників

Упродовж цілого дня 29 січня 2021 р. на онлайн-гостини кафедри туристичного та готельного бізнесу завітали учні 10 та 11 класів середньої загальноосвітньої школи № 221 м. Києва, Кучаківської ЗОШ l-lll ступенів імені гетьмана Івана Сулими, середньої загальноосвітньої школи № 13 м. Коростеня. Разом із майбутніми вступниками міркували, що таке туризм...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цікаво і компетентно про туризм для майбутніх вступників 01 лютого 2021

Новорічна казка для дітей від Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І. С. Гулого

Уже кілька років поспіль спільно з благодійним фондом «Від мрії до реальності» та ВГ «Техінсервіс» благодійний сектор ради студентського самоврядування Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І. С. Гулого проводить волонтерську та благодійну діяльність для соціальної адаптації дітей із порушеннями розвитку. У цьому році наші в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новорічна казка для дітей від Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І. С. Гулого 29 грудня 2021

Чудовий результат наших учасниць на конкурсі молодих виноробів у Парижі!

Неймовірний результат продемонстрували здобувачки освітнього ступеня «бакалавр» освітньої програми «Харчові технології та інженерія» – третьокурсниця Надія Бризгалова (група ТБ-3-8) і четвертокурсниця Анастасія Похиленко (група ТБ-4-8) на конкурсі молодих виноробів у Парижі! Надія виборола шосте місце, а Анастасія – чотирнадцяте з 70 конкурсантів,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чудовий результат наших учасниць на конкурсі молодих виноробів у Парижі! 01 березня 2024