Н У Х Т

Вражаюча географія баз практик бакалаврів-хімтехнологів

08 лютого 2017

Вражаюча географія баз практик бакалаврів-хімтехнологів

Поки переважна більшість студентів навчається дистанційно, у студентів-бакалаврів IV курсу практика. Цього року географія практики у студентів хіміків-технологів, що навчаються за паспортом спеціалізації «Хімічна технологія харчових добавок та парфумерно-косметичних засобів», є доволі широкою: від Києва, Житомира і Чернігова до Шостки, Дубно і Сквири. Причина і в унікальності даної спеціалізації – сфера майбутньої професійної діяльності фахівця охоплює, безумовно, хімічну, а також харчову та парфумерно-косметичну галузі. І це ще не все, бо наукова кар’єра теж є доволі перспективною та цікавою, особливо якщо володієш іноземними мовами.

На виробничій та переддипломній практиках наші студенти-хіміки закріплюють практичні навички, здобуті протягом навчання, отримують дуже цінний досвід фахової діяльності, що буде в нагоді для обраних тематик бакалаврських дипломних проектів. А головне, на власному досвіді розуміють, скільки цікавих напрямків свого подальшого сходження до вершин фахової майстерності вони можуть обрати.

Враховуючи специфіку спеціальності, підприємства для проходження практики поділені на три групи. Найбільша серед них – це підприємства харчової галузі. Зокрема: ПАТ «Вінницький олієжировий комбінат», ТОВ «Житомирський м'ясокомбінат», ПАТ «Житомирський маслозавод», ПрАТ «Київський маргариновий завод», ТОВ «Кузнєцовський хлібозавод», ТОВ «Сквирський комбінат хлібопродуктів», ПАТ «Дубномолоко», ПрАТ «ЖЛК-Україна», ПрАТ «Шосткинський хлібокомбінат», ПАТ «Чернігівська макаронна фабрика», ПАТ «Оболонь».

Другу групу становлять підприємства ПАТ «Київмедпрепарат» та ПАТ «НВЦ Борщагівський ХФЗ». Окремо треба виділити установи, в яких студенти проходять практику в дослідницьких лабораторіях медичних закладів: Національний університет імені Богомольця та ДУ «Київський обласний лабораторний центр МОЗУ»; та хімічного профілю – Інститут біоорганічної хімії та нафтохімії АН України.

У цих установах студенти-хімтехнологи зможуть поглибити свої знання та надбати практичні навички в галузі хімічного та фізико-хімічного аналізу харчових добавок складної органічної природи.

Третю групу становлять підприємства парфумерно-косметичної галузі: ТОВ «Ремос» та ТОВ «Астра-косметик».

Опублікований: 08-02-2017
Читайте також:
З Міжнародним днем інтелектуальної власності!

Міжнародний день інтелектуальної власності встановлений у 2000 році на засіданні Генеральної асамблеї Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ), який відзначається щороку 26 квітня в день народження ВОІВ — організації, що сприяє охороні та розвитку інтелектуальної власності у всьому світі. Міжнародний день інтелектуальної власності ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З Міжнародним днем інтелектуальної власності! 22 квітня 2019

Здобувачі ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» на онлайн-екскурсії

Здобувачі освіти групи ХЕ-2-12 разом зі своєю наставницею, професоркою кафедри експертизи харчових продуктів Оксаною Шульгою ознайомилися з технологією виробництва сиру «Пармезан» і блакитного сиру «Стілтон». Обрані технології є нетрадиційними для української харчової промисловості. Проте, необхідно готувати здобувачів на перспективу, адже не за г...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» на онлайн-екскурсії 14 березня 2023

Здобувачі освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» у Верховній Раді України

Карантинні обмеження суттєво ускладнюють роботу наставників академічних груп щодо організації позауніверситетських культурно-пізнавальних заходів. Крім того, нинішній першокурсник настільки звик до онлайн-спілкування, що, на жаль, його складно зацікавити особистим відвідуванням культурно-просвітницьких або урядових закладів столиці. Користуючись на...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» у Верховній Раді України 26 жовтня 2021

Участь у міжнародному Кулінарному марафоні у Болгарії взяли студенти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

Поки науковий світ шукає, як зменшити негативний вплив локдаунів, відсутності прямих контактів і комунікації на академічну спільноту, наші друзі із Русенського університету (Болгарія) за сприяння асоціації «Європейський напрям» (м. Велико Тирново, Болгарія) організовують цікаві і корисні заходи, які не дозволяють сумувати. Один із таких заходів – ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Участь у міжнародному Кулінарному марафоні у Болгарії взяли студенти факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 30 квітня 2021