Н У Х Т

Вражаюча географія баз практик бакалаврів-хімтехнологів

08 лютого 2017

Вражаюча географія баз практик бакалаврів-хімтехнологів

Поки переважна більшість студентів навчається дистанційно, у студентів-бакалаврів IV курсу практика. Цього року географія практики у студентів хіміків-технологів, що навчаються за паспортом спеціалізації «Хімічна технологія харчових добавок та парфумерно-косметичних засобів», є доволі широкою: від Києва, Житомира і Чернігова до Шостки, Дубно і Сквири. Причина і в унікальності даної спеціалізації – сфера майбутньої професійної діяльності фахівця охоплює, безумовно, хімічну, а також харчову та парфумерно-косметичну галузі. І це ще не все, бо наукова кар’єра теж є доволі перспективною та цікавою, особливо якщо володієш іноземними мовами.

На виробничій та переддипломній практиках наші студенти-хіміки закріплюють практичні навички, здобуті протягом навчання, отримують дуже цінний досвід фахової діяльності, що буде в нагоді для обраних тематик бакалаврських дипломних проектів. А головне, на власному досвіді розуміють, скільки цікавих напрямків свого подальшого сходження до вершин фахової майстерності вони можуть обрати.

Враховуючи специфіку спеціальності, підприємства для проходження практики поділені на три групи. Найбільша серед них – це підприємства харчової галузі. Зокрема: ПАТ «Вінницький олієжировий комбінат», ТОВ «Житомирський м'ясокомбінат», ПАТ «Житомирський маслозавод», ПрАТ «Київський маргариновий завод», ТОВ «Кузнєцовський хлібозавод», ТОВ «Сквирський комбінат хлібопродуктів», ПАТ «Дубномолоко», ПрАТ «ЖЛК-Україна», ПрАТ «Шосткинський хлібокомбінат», ПАТ «Чернігівська макаронна фабрика», ПАТ «Оболонь».

Другу групу становлять підприємства ПАТ «Київмедпрепарат» та ПАТ «НВЦ Борщагівський ХФЗ». Окремо треба виділити установи, в яких студенти проходять практику в дослідницьких лабораторіях медичних закладів: Національний університет імені Богомольця та ДУ «Київський обласний лабораторний центр МОЗУ»; та хімічного профілю – Інститут біоорганічної хімії та нафтохімії АН України.

У цих установах студенти-хімтехнологи зможуть поглибити свої знання та надбати практичні навички в галузі хімічного та фізико-хімічного аналізу харчових добавок складної органічної природи.

Третю групу становлять підприємства парфумерно-косметичної галузі: ТОВ «Ремос» та ТОВ «Астра-косметик».

Опублікований: 08-02-2017
Читайте також:
Магістранти знайомляться з виробництвом – на черзі «Данон Україна»

Магістранти групи АЮ-1-2М факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка та викладачі кафедри технології ресторанної та аюрведичної продукції зустрілися в онлайні з фахівцями компанії «Данон Україна». Виробничники розповіли про своє підприємство, асортимент продукції, контроль якості сировини та готового продукту...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти знайомляться з виробництвом – на черзі «Данон Україна» 22 листопада 2022

Хімічний лекторій кафедри харчової хімії продовжує роботу

Освітньо-консультаційний захід «Хімічний лекторій для майбутніх вступників» поновив свою роботу 28 січня. Незважаючи на складні умови військового часу, викладачі кафедри харчової хімії продовжують традиційні заняття для старшокласників із різних куточків України. Перед початком заходу до слухачів звернулася з привітальним словом завідувачка кафедр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Хімічний лекторій кафедри харчової хімії продовжує роботу 30 січня 2023

Вітання від колег продовжує отримувати наш колектив

У день святкування 135-літнього ювілею з дня заснування нашого університету вітального листа ректору НУХТ, професору Анатолю Українцю направив директор відокремленого підрозділу Національного університету біоресурсів і природокористування України «Немішаївський агротехнічний коледж» Володимир Альохін. Представника коледжу, викладача Людмилу Цах, го...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітання від колег продовжує отримувати наш колектив 22 жовтня 2019

Найголовніше про обмін речовин від досвідченого фахівця

17 травня 2018 року на кафедрі харчової хімії відбулася відкрита лекція «Обмін речовин» професора, кандидата технічних наук Анатолія Салюка з дисципліни «Харчова хімія. Модуль 5. Основи біохімії» для студентів першого курсу спеціальності 181 «Харчові технології» денної форми навчання Навчально-наукового інституту харчових технологій. На лекції бул...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Найголовніше про обмін речовин від досвідченого фахівця 18 травня 2018