23 травня 2018 р. у спеціалізованій вченій раді Д 26.058.07 зі спеціальності 05.18.16 «Технологія продуктів харчування» відбувся успішний захист дисертаційної роботи «Удосконалення технології хлібобулочних виробів, збагачених харчовими волокнами» Мар’яни Назар (науковий керівник – доцент, к. т. н. Тетяна Сильчук).
Актуальність і своєчасність роботи підтверджена значною кількістю публікацій, патентами на корисну модель та винахід. Роботу дисертанта підтримали декан факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, професор, д.т.н. Віктор Доценко, відзначивши наполегливість і цілеспрямованість Мар’яни Назар впродовж всього наукового шляху, професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, д.т.н. Віра Юрчак, завідувач кафедри технології оздоровчих продуктів, професор, д.т.н., лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, відмінник освіти України Галина Сімахіна, завідувач кафедри технології харчування Сумського національного аграрного університету, професор, д.т.н. Федір Перцевий, а також офіційні опоненти – завідувач кафедри технології і організації ресторанного господарства Київського національного торговельно-економічного університету, професор, д.т.н. Михайло Кравченко та професор кафедри технології харчування Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна», к.т.н. Марія Калакура.
Теплі слова про здобувача сказала керівник, доцент кафедри готельно-ресторанної справи Тетяна Сильчук, яка підтримувала аспіранта на всіх етапах виконання і захисту роботи. Мар’яна Назар подякували своєму керівнику, а також колегам, за допомогу і мотивацію, членам спеціалізованої вченої ради – за висловлені зауваження і побажання. За результатами таємного голосування одноголосним рішенням Мар’яні Назар був присвоєний науковий ступінь кандидата технічних наук.
Підтримати і привітати здобувача прийшли викладачі кафедри готельно-ресторанної справи та кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції.
Бажаємо Мар’яні Назар нових наукових успіхів і кар’єрного зростання!