Н У Х Т

Витончені десерти на основі заварних напівфабрикатів навчилися готувати студенти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

22 травня 2019

Витончені десерти на основі заварних напівфабрикатів навчилися готувати студенти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Нещодавно на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся неймовірно казковий майстер-клас. А як інакше можна назвати подію, коли мова йде про витончені десерти?!

Студентка кафедри 2 курсу зі скороченим терміном навчання, шеф-кондитер ресторану-дому «Антресоль» у м. Суми Світлана Ведмідь у рамках дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» провела для своїх колег майстер-клас, присвячений приготуванню, декоруванню та оформленню трендових десертів на основі заварних напівфабрикатів, зокрема «Шу з кракеліном, полуничним компоте та чіпсами з пармезану», вишуканого «Сент-Оноре» з мигдальним праліне та мусового «Горішка з шоколадним кремом Баваруа».

Захід був побудований у стилі ділової гри. На початку гри Світлана розказала колегам про специфіку приготування десертів, звернувши увагу на основні технологічні моменти, правила і тонкощі приготування виробів. Після цього студенти груп ХЧ-4-1 і ХЧ-4-2 ск були розділені на команди, кожна з яких отримала своє творче і оригінальне завдання.

Проведення майстер-класу у рамках дисципліни допомогло студентам закріпити теоретичні знання, отримані на лекціях, здобути практичні навички та вміння, а також відчути неймовірну кількість нових органолептичних вражень та яскравих емоцій у дружній атмосфері. 

Кафедра вдячна Світлані за такий корисний досвід. Викладачі дуже пишаються своєю студенткою та щиро бажають їй подальшого успіху і розвитку!

Опублікований: 22-05-2019
Читайте також:
Наукові конференції – чудова можливість і для профорієнтації

Науково-педагогічні працівники нашого університету активно займаються профорієнтаційною діяльністю, спрямованою на надання молоді всебічної інформації про можливості та перспективи навчання за освітньо-професійними та освітньо-науковими програмами в нашому навчальному закладі. Позитивним прикладом такої діяльності є проведення гарантами освітніх п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукові конференції – чудова можливість і для профорієнтації 20 вересня 2024

Гостьова лекція з психології: самооцінювання як ресурс успіху

На запрошення викладачки кафедри іноземних мов професійного спрямування Юлії Ткачук відбулася гостьова лекція практикуючої психологині та коуча Марини Кочин. Тема зустрічі – «Самооцінювання як ресурс успіху». Фахівчиня розглянула ключові функції самооцінювання, його роль у формуванні внутрішньої мотивації та соціальній взаємодії, а також різні мод...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція з психології: самооцінювання як ресурс успіху 02 жовтня 2025

Українське слово мовами народів світу

У 2022 році, котрий майже від самого його початку затьмарило повномасштабне російське вторгнення, – несподіваний інтерес у всьому світі пробудився до України. Захоплення стійкістю і мужністю наших Збройних Сил, схвилювання від перемоги «Стефанії-мами» у виконанні гурту «Kalush Orchestra» на Євробаченні у Турині, повсюдні велелюдні акції на підтримк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Українське слово мовами народів світу 02 червня 2022

Старт SMART-лекторію 2023-2024 на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки

На кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки за доброю традицією стартував SMART-лекторій 2023-2024. З першою лекцією виступив доктор технічних наук, професор, провідний науковий співробітник, дійсний член Академії технічних наук України, провідний аудитор Юрій Сухенко. Лекційні матеріали були пов’язані з темою «Філософія ISO 9001– фундамент впров...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Старт SMART-лекторію 2023-2024 на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки 02 жовтня 2023