Н У Х Т

Витончені десерти на основі заварних напівфабрикатів навчилися готувати студенти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

22 травня 2019

Витончені десерти на основі заварних напівфабрикатів навчилися готувати студенти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Нещодавно на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся неймовірно казковий майстер-клас. А як інакше можна назвати подію, коли мова йде про витончені десерти?!

Студентка кафедри 2 курсу зі скороченим терміном навчання, шеф-кондитер ресторану-дому «Антресоль» у м. Суми Світлана Ведмідь у рамках дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» провела для своїх колег майстер-клас, присвячений приготуванню, декоруванню та оформленню трендових десертів на основі заварних напівфабрикатів, зокрема «Шу з кракеліном, полуничним компоте та чіпсами з пармезану», вишуканого «Сент-Оноре» з мигдальним праліне та мусового «Горішка з шоколадним кремом Баваруа».

Захід був побудований у стилі ділової гри. На початку гри Світлана розказала колегам про специфіку приготування десертів, звернувши увагу на основні технологічні моменти, правила і тонкощі приготування виробів. Після цього студенти груп ХЧ-4-1 і ХЧ-4-2 ск були розділені на команди, кожна з яких отримала своє творче і оригінальне завдання.

Проведення майстер-класу у рамках дисципліни допомогло студентам закріпити теоретичні знання, отримані на лекціях, здобути практичні навички та вміння, а також відчути неймовірну кількість нових органолептичних вражень та яскравих емоцій у дружній атмосфері. 

Кафедра вдячна Світлані за такий корисний досвід. Викладачі дуже пишаються своєю студенткою та щиро бажають їй подальшого успіху і розвитку!

Опублікований: 22-05-2019
Читайте також:
Студенти продемонстрували свої знання під час економічних дебатів

14 лютого 2017 року викладачі комісії фахових дисциплін економічного циклу Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ провели дебати «Підвищення мінімальної зарплати до 3200 грн. – крок до покращення економічної ситуації в Україні». Захід підготувала викладач комісії Тетяна Чубін. У дебатах свої позиції відстоювали: команда «ЗА» групи ВЦР-13 (...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти продемонстрували свої знання під час економічних дебатів 14 лютого 2017

Інвестуючи в освіту – інвестуємо в майбутнє

3 лютого 2020 р. кафедра теплоенергетики та холодильної техніки отримала приємний подарунок від своїх партнерів – компаній ТОВ «Данфосс ТОВ», ДП «Електроніка» та АТ «Електроніка». Колектив кафедри щиро вдячний за наданий компресорно-конденсаторний агрегат Optyma Plus OP-MPHM015SCP00G, адже це – обладнання, яке дозволить покращити практичну підгото...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інвестуючи в освіту – інвестуємо в майбутнє 05 лютого 2020

Онлайн-квартирник від компанії «Кернел» для студентів-енергетиків

29 квітня компанія «Кернел» провела вебінар «Як працює сучасна енергосистема активів найбільшої української агрокомпанії» для студентів-енергетиків. У рамках онлайн-квартирника «Кернел» керівник департаменту зберігання Микола Солнцев, HR бізнес-партнер виробничих активів Руслана Богданова і головний фахівець КВПтаА Віктор Сербул розповідали про те...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Онлайн-квартирник від компанії «Кернел» для студентів-енергетиків 30 квітня 2020

Дайджест виробничих питань харчовиків-2023: відбулася науково-практична конференція «Якість і безпека харчових продуктів»

9-10 листопада 2023 року в університеті відбулася VІ Міжнародна науково-практична конференція «Якість і безпека харчових продуктів». Співорганізаторами цьогорічної конференції виступали Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Національний орган стандартизації ДП «Український науково-дослідний і навчал...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Дайджест виробничих питань харчовиків-2023: відбулася науково-практична конференція «Якість і безпека харчових продуктів» 14 листопада 2023