Н У Х Т

Витончені десерти на основі заварних напівфабрикатів навчилися готувати студенти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

22 may 2019

Витончені десерти на основі заварних напівфабрикатів навчилися готувати студенти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

Нещодавно на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся неймовірно казковий майстер-клас. А як інакше можна назвати подію, коли мова йде про витончені десерти?!

Студентка кафедри 2 курсу зі скороченим терміном навчання, шеф-кондитер ресторану-дому «Антресоль» у м. Суми Світлана Ведмідь у рамках дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» провела для своїх колег майстер-клас, присвячений приготуванню, декоруванню та оформленню трендових десертів на основі заварних напівфабрикатів, зокрема «Шу з кракеліном, полуничним компоте та чіпсами з пармезану», вишуканого «Сент-Оноре» з мигдальним праліне та мусового «Горішка з шоколадним кремом Баваруа».

Захід був побудований у стилі ділової гри. На початку гри Світлана розказала колегам про специфіку приготування десертів, звернувши увагу на основні технологічні моменти, правила і тонкощі приготування виробів. Після цього студенти груп ХЧ-4-1 і ХЧ-4-2 ск були розділені на команди, кожна з яких отримала своє творче і оригінальне завдання.

Проведення майстер-класу у рамках дисципліни допомогло студентам закріпити теоретичні знання, отримані на лекціях, здобути практичні навички та вміння, а також відчути неймовірну кількість нових органолептичних вражень та яскравих емоцій у дружній атмосфері. 

Кафедра вдячна Світлані за такий корисний досвід. Викладачі дуже пишаються своєю студенткою та щиро бажають їй подальшого успіху і розвитку!

Published on: 22-05-2019
Read also:
Україна тримається, міцний тил працює!

Магістрантка Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Марія Аліпатова продовжує річне стажування в Іспанії, у місті Таррагона, у R&D-центрі компанії «Dow». Ця всесвітньо відома компанія є лідером у виробництві полімерів для різних сфер застосування, зокрема, для полімерної упаковки Стажування Марії включає інжен...

READ YOURSELF

Україна тримається, міцний тил працює! 18 april 2022

Розширюємо географію міжнародного співробітництва

Чергове розширення географії міжнародного співробітництва нашого університету відбулося 16 січня 2023 року в рамках проведення відеоконференції «Міжнародний міст Україна-Канада: партнерство у сфері освіти та науки. НУХТ – St. Lawrence College». Нові реалії об’єктивно вимагають від закладів вищої освіти розширення усіх аспектів міжнародного співроб...

READ YOURSELF

Розширюємо географію міжнародного співробітництва 19 january 2023

Інформацію про стан продовольчої безпеки держави під час війни отримали науковці університету

30 листопада 2022 професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін і доцентка кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Мельник долучилися до презентації моніторингового звіту «Безпека і безпечність харчування під час і після війни», підготовленого ГО «Аналітичний центр Аграрного союзу України» у співпраці з Торгово-п...

READ YOURSELF

Інформацію про стан продовольчої безпеки держави під час війни отримали науковці університету 01 december 2022