Н У Х Т

Першокурсники ознайомлюються з історією НУХТ

11 september 2024

Першокурсники ознайомлюються з історією НУХТ

Традиційно на початку навчального року першокурсники різних факультетів та інститутів університету разом із викладачами кафедри гуманітарних дисциплін активно відвідують Музей історії НУХТ.

Низку цікавих і змістовних екскурсій цього року проводить для них фахівець Музею Віктор Поденко.

Здобувачів вразили маловідомі факти історії заснування університету, зокрема причетність до відкриття нашого навчального закладу аристократів, всесвітньовідомих хіміків і власників цукроварень. Також із захопленням дізналися вони, що роботи науковців нашого вишу високо цінувалися в усі часи, й наукові журнали з публікаціями про результати досліджень наших викладачів навіть були вивезені під час Другої світової війни до Німеччини, де зберігалися у фондах провідних бібліотек, як надзвичайно цінні видання. Студенти могли самі впевнитися в цьому, розглядаючи штампи німецьких бібліотек на раритетних підшивках журналів.

Першокурсники пересвідчилися, яке глибоке коріння у їхньої Альма матер, яке надзвичайно важливе значення для нашої держави вона має, адже саме тут розпочали готувати перших фахівців для харчової промисловості України!

Published on: 11-09-2024
Read also:
Визначені переможці І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Харчові технології»

В університеті відбувся перший етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Харчові технології». З початком олімпіади студентів привітали проректор з наукової роботи Олександр Шевченко, заступник директора Навчально-наукового інституту харчових технологій з навчальної роботи і практичної підготовки Георгій Гончаров, завідувач кафед...

READ YOURSELF

Визначені переможці І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Харчові технології» 13 march 2019

Ще дві докторки філософії з’явилися на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

29 грудня 2021 року відбулися захисти аспіранток кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів. Роботу разових спеціалізованих вчених рад ДФ 26.058.013 і ДФ 26.058.014 очолив завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса. На засіданні разової спеціалізованої ради ДФ 26.058.014 аспірантка Людмил...

READ YOURSELF

Ще дві докторки філософії з’явилися на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 30 december 2021

Тиждень академічної доброчесності для обдарованої молоді університету

В Україні війна. У останніх передсмертних конвульсіях поступово завершує своє існування ганебний путінський режим, намагаючись використовувати притаманні йому терористичні методи. Але ні бомбардуванням житлових кварталів наших міст, ні ракетними ударами по інфраструктурі, ні нищенням української нації нас не залякати. Адже ми мужні, незламні, непер...

READ YOURSELF

Тиждень академічної доброчесності для обдарованої молоді університету 14 october 2022

Реалізуємо елементи неформальної освіти на освітній програмі «Екологія, екоменеджмент та екоаудит»

Магістранти освітньо-професійної програми «Екологія, екоменеджмент та екоаудит» Владислав Тесля, Євгенія Омельченко, Ірина Горбенко і Павло Гуцало успішно завершили онлайн-курс «Ресурсоефективне та чисте виробництво» та отримали відповідні сертифікати. Онлайн-курс розроблений Центром ресурсоефективного та чистого виробництва у рамках проєкту Орган...

READ YOURSELF

Реалізуємо елементи неформальної освіти на освітній програмі «Екологія, екоменеджмент та екоаудит» 07 june 2024