Н У Х Т

Успішні випускники-хімтехнологи долучаються до підготовки нового покоління кваліфікованих фахівців!

03 december 2025

Успішні випускники-хімтехнологи долучаються до підготовки нового покоління кваліфікованих фахівців!

Колектив кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів продовжує традицію зміцнення зв'язків між академічною освітою та практичним виробництвом. Днями для студентів хіміків-технологів на запрошення гарантки освітньої програми, доцентки Олени Подобій випускниця університету, нині – успішна фахівчиня зі впровадження стандартів якості фармацевтичної компанії «Юрія-Фарм» Анастасія Бондаренко прочитала гостьову лекцію «Практичні аспекти реалізації належних виробничих практик».

Лекція була присвячена одній із найактуальніших і найважливіших тем для майбутніх хіміків-технологів – належним виробничим практикам (Good Manufacturing Practice – GMP).

Анастасія, яка має значний практичний досвід роботи у впровадженні та підтримці системи GMP на одному з лідерів фармацевтичного ринку, поділилася зі студентами безцінною інформацією. Зокрема було розглянуто фундаментальні принципи GMP і роз’яснено, чому ці стандарти є критично важливими для забезпечення якості, безпеки та ефективності фармацевтичної та харчової продукції.

У розрізі практичної реалізації фахівчиня детально зупинилася на етапах упровадження системи якості на виробництві, включаючи валідацію обладнання та процесів, кваліфікацію персоналу і створення контрольованого виробничого середовища.

Особливий наголос лекторка зробила на важливості ведення точної та вичерпної документації, що є «серцем» будь-якої системи GMP.

Не оминули увагою й кар'єрні перспективи – спікерка підкреслила, що глибоке розуміння і досвід роботи зі стандартами GMP є ключовою конкурентною перевагою для молодих фахівців хіміків-технологів на сучасному ринку праці.

Студенти активно скористалися унікальною можливістю порівняти теоретичні знання, отримані в університеті, з реальними виробничими викликами та рішеннями, які застосовуються на високотехнологічних підприємствах. Живе спілкування з успішною випускницею стало не лише джерелом знань, але й потужною мотивацією для наших магістрантів.

Викладачі кафедри висловлюють щиру подяку стейкхолдерці, нашій випускниці Анастасії Бондаренко за її внесок у підготовку нового покоління кваліфікованих фахівців, адже саме вона ініціювала започаткування цієї дисципліни для магістрантів- хімтехнологів! Ця співпраця – яскраве свідчення високого рівня підготовки, яку забезпечує наш університет, та успішності наших випускників у провідних галузях промисловості.

Published on: 03-12-2025
Read also:
Бути педагогом – це не тільки про навчання інших

Старша викладачка кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Ольга Никитенко вчетверте долучилася до Всеукраїнської онлайн-конференції для викладачів англійської мови «Teaching Experts ІV» від Кембриджського екзаменаційного центру Polyglot Language Centre за підтримки Cambridge English Ukraine. Цьогорічні доповіді учасників конферен...

READ YOURSELF

Бути педагогом – це не тільки про навчання інших 30 january 2024

Кулінарна подорож Сонячною системою на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

16-17 квітня у міжзоряну подорож вирушив факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу (ГРТБ), адже самі у ці дні відбувся VII Кулінарний конкурс, що мав назву «Автостопом по галактиці. Система планет ГРТБ». Цього року свої кулінарні майстер-класи представляли три команди – «KOSMOтуристики» (1-й курс спеціальності «Туризм»), «Екіпаж Земл...

READ YOURSELF

Кулінарна подорож Сонячною системою на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 17 april 2019

135-річчя заснування університету і День працівників харчової промисловості – у НУХТ подвійне свято

17 жовтня університет знову приймав гостей. Цього дня на подвійне свято –  відзначення 135-річчя заснування НУХТ і традиційне святкування Дня працівників харчової промисловості до нашого навчального закладу завітало поважне товариство –  високопосадовці, керівники і працівники галузевих об’єднань і підприємств, представники вищих навчальних закладі...

READ YOURSELF

135-річчя заснування університету і День працівників харчової промисловості – у НУХТ подвійне свято 18 october 2019

Триває наукова співпраця кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції з Національним ботанічним садом ім. М.М. Гришка НАН України

Кафедрою технології ресторанної і аюрведичної продукції спільно з Національним ботанічним садом ім. М.М. Гришка НАН України проведений науково-практичний онлайн-круглий стіл «Перспективи використання фітосировини у технологіях ресторанного господарства». Науковий захід відбувся завдяки співпраці кафедри, зокрема завідувачки кафедри, професорки Оле...

READ YOURSELF

Триває наукова співпраця кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції з Національним ботанічним садом ім. М.М. Гришка НАН України 07 december 2020