Н У Х Т

Першокурсники ознайомлюються з історією НУХТ

11 вересня 2024

Першокурсники ознайомлюються з історією НУХТ

Традиційно на початку навчального року першокурсники різних факультетів та інститутів університету разом із викладачами кафедри гуманітарних дисциплін активно відвідують Музей історії НУХТ.

Низку цікавих і змістовних екскурсій цього року проводить для них фахівець Музею Віктор Поденко.

Здобувачів вразили маловідомі факти історії заснування університету, зокрема причетність до відкриття нашого навчального закладу аристократів, всесвітньовідомих хіміків і власників цукроварень. Також із захопленням дізналися вони, що роботи науковців нашого вишу високо цінувалися в усі часи, й наукові журнали з публікаціями про результати досліджень наших викладачів навіть були вивезені під час Другої світової війни до Німеччини, де зберігалися у фондах провідних бібліотек, як надзвичайно цінні видання. Студенти могли самі впевнитися в цьому, розглядаючи штампи німецьких бібліотек на раритетних підшивках журналів.

Першокурсники пересвідчилися, яке глибоке коріння у їхньої Альма матер, яке надзвичайно важливе значення для нашої держави вона має, адже саме тут розпочали готувати перших фахівців для харчової промисловості України!

Опублікований: 11-09-2024
Читайте також:
Активні наукові дискусії на кафедрі технології цукру і підготовки води

Кафедра технології цукру і підготовки води взяла активну участь у роботі 91-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». Робота секції розпочалася з привітального слова в.о. завідувача кафедри Інни Карпович. Здобувачі освіти представили н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Активні наукові дискусії на кафедрі технології цукру і підготовки води 11 квітня 2025

Чергове планове оnline-засідання кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів

Кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів продовжує плідно працювати в умовах карантинних обмежень. 27 травня 2020 року відбулося планове засідання кафедри. На порядок денний був винесений ряд актуальних питань, зокрема: звіт про виконання індивідуального плану та НДР за 2019-2020 навчальний рік; стан виконання плану методичної роботи; проведен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чергове планове оnline-засідання кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів 28 травня 2020

Насичене життя Кам’янець-Подільського коледжу харчових технологій НУХТ

5 березня 2019 року у Кам’янець-Подільському коледжі харчових технологій НУХТ відбувся I етап студентської олімпіади з іноземної мови.  Найкращі знавці англійської мови виконували нелегкі завдання, що вимагали глибоких знань із предмета. Конкурс проходив у чотири тури: перший – аудіювання автентичного тексту (аудіозапис) та виконання завдань до зм...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Насичене життя Кам’янець-Подільського коледжу харчових технологій НУХТ 06 березня 2019

Магістрантка освітньої програми «Технології в ресторанному господарстві» – експертка НАЗЯВО

21 листопада 2023 року на засіданні Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти було затверджено рішення щодо включення до реєстру нових експертів із акредитації освітніх програм. Серед експертів – магістрантка факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної прог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістрантка освітньої програми «Технології в ресторанному господарстві» – експертка НАЗЯВО 27 листопада 2023